Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Σοκ προκαλεί η αφίσα των οπαδών του Ερντογάν στο Βέλγιο για το πώς αποτυπώνουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης...
Την περασμένη Παρασκευή ο λογαριασμός του Facebook του κόμματος AKP στο Βέλγιο, δημοσίευσε αφίσα, σχετική με το πώς αντιλαμβάνονται την κατάσταση:
 
Πέραν του σκίτσου το οποίο είναι προφανές, η αφίσα γράφει: “Αυτή η μάχη είναι η μάχη ανάμεσα στην ημισέληνο και στο σταυρό! Συγκεντρωνόμαστε κάτω από την ημισέληνο. Θα δείτε ότι είμαστε πολυάριθμοι“! Αυτός ο επιθετικός αυτός λόγος καταγγέλλεται από Τούρκο δημοσιογράφο κάτοικο Βελγίου, τον Dogan Özgüden, ο οποίος είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας “Info-Turc”.

Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για “ισλαμιστική προπαγάνδα αντίπαλη στο χριστιανισμό” και επισημαίνει: “Ο Erdogan και οι υποστηρικτές του οδηγούν μια προεκλογική εκστρατεία για να προωθήσουν μια Τουρκία ισλαμιστική και υπερεθνικιστική”.

 Ο Τούρκος πρόεδρος που φοβάται ότι δεν θ΄αποκτήσει την υποστήριξη των εκλεκτόρων στο δημοψήφισμα, προσβλέπει στα 4.000.000 Τούρκους της διασποράς.




Πολιτικές αντιδράσεις για την παρουσία Τσαβούσογλου στο Μετς

Αφού εμποδίσθηκε να φθάσει στην Ολλανδία, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίσθηκε χθες σε συγκέντρωση χιλίων ανθρώπων στην πόλη Μετς της ανατολικής Γαλλίας, προκαλώντας τον αποτροπιασμό της γαλλικής δεξιάς και της άκρας δεξιάς μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας.

Κατά τη ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Τσαβούσογλου, προσκεκλημένος τοπικής τουρκικής οργάνωσης, επετέθη κατά της Ολλανδίας, την οποία χαρακτήρισε “πρωτεύουσα του φασισμού“. ”

Φασισμός”, “ναζισμός”: οι ίδιοι όροι χρησιμοποιήθηκαν και από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ολλανδίας σήμερα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε εκστρατεία στο Μετς υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία για την περαιτέρω ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου, που κατηγορείται για αυταρχική παρεκτροπή, κυρίως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.
“Ερχόμαστε για να υποστηρίξουμε την χώρα μας, την Τουρκία.

Ο Τσαβούσογλου είναι δημοφιλής, είναι πολύ γνωστός. Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει κάνει πολλές αλλαγές στην Τουρκία…έχει δώσει περισσότερη βοήθεια στους ανθρώπους, στους ανάπηρους, έχει φτιάξει δρόμους, έχει κτίσει γέφυρες, τούνελ”, δήλωσε η Σιμπίλ, εργάτρια, που θα ψηφίσει “χωρίς δισταγμό”, “ναι” στις 16 Απριλίου από τη Γαλλία όπου θα συνεχίσει να ζει και να εργάζεται.
Ο Ερντογάν ευχαριστεί τη Γαλλία Η κρίση ανάμεσα στην Αγκυρα και τη Χάγη προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για τη συγκέντρωση του Μετς.

Η υπόθεση, αλλά και οι λέξεις και ο πρωτοφανής τόνος των δηλώσεων των τούρκων αξιωματούχων προκάλεσαν την αντίδραση των υποψηφίων στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

“Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε στο έδαφός μας δηλώσεις που άλλες δημοκρατίες αρνούνται; Οχι τουρκική προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία”, έγραψε στο Twitter η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, που προηγείται στην πρόθεση ψήφου του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν κατηγόρησε τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για ρήγμα “κατά τρόπο κατάφωρο στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”, την ώρα που παρόμοιες τουρκικές συγκεντρώσεις ματαιώθηκαν στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Ολλανδία.
“Μία κοινή θέση θα έπρεπε να υπερισχύσει στη διαχείριση των τουρκικών αιτημάτων. Η γαλλική κυβέρνηση όφειλε να εμποδίσει τη διεξαγωγή αυτής της συγκέντρωσης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ενόχλησαν και τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τις χαρακτήρισε “απαράδεκτες” .

“Η χώρα μας δεν πρέπει να δέχεται στο έδαφός της καμία παρεκτροπή και καμία επίθεση κατά της δημοκρατίας μας, των συμμάχων μας , των αξιών μας”, είπε. Η κυβέρνηση της Γαλλίας απάντησε δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, ο οποίος επικαλέσθηκε την “ελευθερία του συναθροίζεσθαι”.

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν δήλωσε ότι “ο ρόλος της Γαλλίας δεν είναι να απαγορεύει εκ προοιμίου μία συζήτηση παρά τις διαφωνίες με τον Ερντογάν”.
Ομως “πρέπει η Τουρκία να επανέλθει στη λογική. Οταν η Γερμανία ή η Ολλανδία αποφασίζουν να μην επιτρέψουν την οργάνωση συζήτησης, η σύγκριση με τους ναζί κάθε άλλο παρά είναι δικαιολογημένη”.

Η τουρκική κοινότητα της Γαλλίας αριθμεί 700.00 άτομα, 70.000 είναι εγγεγραμμένοι στους τουρκικούς εκλογικούς καταλόγους και εξ αυτών το 60% συμμετέχει συνήθως στην ψηφοφορία.

“Η Γαλλία υιοθέτησε μία περισσότερο πράα στάση σε σχέση με την Ολλανδία, εντός του δημοκρατικού πλαισίου”, δήλωσε ο Σαμπάν Κιπέρ, αντιπρόεδρος τουρκικής οργάνωσης, του Συμβουλίου για την Ισότητα, την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη (Cojep).

“Δεν βλέπω για ποιον λόγο θα απαγόρευε κανείς τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, που δεν αποτελούν απειλή για τη δημόσια τάξη”, πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν ευχαρίστησε σήμερα τη Γαλλία που επέτρεψε την επίσκεψή του τούρκου υπουργού Εξωτερικών στο Μετς και την συνεχάρη που “δεν έπεσε στην παγίδα”.

















Πηγή: http://www.armynow.net -  Posted by Anexartitos.Ta.Nea 


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here 

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.
. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]