Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


Στην εποχή που ζούμε, η χώρα μας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ανάπτυξη και η οικονομική ευημερία εάν δε συμβαδίσουν με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής καταλήγουν σε κομφούζιο. Τα σκουπίδια είναι ένα ζωντανό παράδειγμα αυτής της διαπίστωσης...



Από την υποανάπτυκτη Ελλάδα, των αρχών  του 20ου αιώνα που η παραγωγή των σκουπιδιών είναι σχεδόν ανύπαρκτη, φτάσαμε στην “ανεπτυγμένη” του 2015, που δεν έχει αφυπνιστεί τελείως περιβαλλοντικά. Κατά συνέπεια παράγουμε εκατομμύρια τόνους σκουπίδια κάθε χρόνο και γεμίζουμε τις πόλεις με σωρούς από αυτά και όλη τη χώρα μας με απαράδεκτες εικόνες από τις ανεξέλεγκτες χωματερές & βρώμικες γειτονιές.







Μετά από μια γενική αναφορά στο πρόβλημα θα μελετήσουμε πιο συγκεκριμένα το πρόβλημα των σκουπιδιών στο δήμο Χαλκιδέων, το δικό μας δήμο. Μετά από μια έρευνα στoύς δρόμους της γειτονιάς μας διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τα σκουπίδια ή με τον τρόπο που μαζεύονται τις καθημερινές παρά μόνο στην παραλία και σε συγκεκριμένα σημεία.

 Εδώ βλέπουμε τους κάδους γεμάτους και μερικές σακούλες σκουπιδιών πεταμένες κάτω…  η φωτογραφία τραβήχτηκε Κυριακή απόγευμα






Αξίζει να πούμε όμως ότι ο δήμος μας τοποθέτησε καινούργιους και καθαρούς κάδους σε όλους τους δρόμους, εκτός της Τραπεζουντίου 2Α οπού οι κάδοι ανακύκλωσης είναι σπασμένοι και δεν έχουν καν καπάκια ...

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια από τις εισόδους της παραλίας με μεγάλο βαθμό διέλευσης πολιτών .




Επίσης πρέπει να αναφερθούμε και στη προσπάθεια που είχε ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια στο δήμο μας για να μάθουν οι πολίτες να ανακυκλώνουν τα οικιακά απορρίματά τους. Είχαν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης παντού αλλά ξαφνικά εξαφανίστηκαν διότι ενώ οι πολίτες είχαν αρχικά δεχθεί θετικά αυτή τη προσπάθεια ξαφνικά στους δρόμους εμφανίστηκαν άσχημες εικόνες όπως οι παρακάτω.  

.






Τα  ειδικά απορριμματοφόρα  για τους συγκεκριμένους κάδους δεν περνούσαν τακτικά και αυτό λοιπόν οδήγησε σε αυτή τη κατάσταση ή η διαχειρίση τοποθέτησης κάδων σε συγκεκριμένα σημεία είναι εντελώς λάθος από τους υπευθύνους.


Τοπική έρευνα: 

 Ρωτήσαμε 10 άντρες και 10 γυναίκες, κατοίκους της γειτονιάς μας για το αν επιθυμούν τους κάδους ανακύκλωσης. Οι 4 στους 10 άντρες απάντησαν θετικά, και  οι 8 στις 10 γυναίκες ομοίως. Όσοι απάντησαν αρνητικά ισχυρίστηκαν ότι δεν θέλουν πίσω τους κάδους για τον λόγο που προαναφέραμε και δείξαμε στις εικόνες.
  Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε Παρασκευή μεσημέρι, εργάσιμη μέρα.


ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

 

ΠΡΕΣΕΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Ακριβά αλλά χρήσιμα μηχανήματα τα οποία συμπιέζουν και μικραίνουν τον όγκο των σκουπιδιών. Τα συστήματα συμπίεσης και δεματοποίησης απορριμμάτων / ανακυκλώσιμων υλικών αποτελούν μια σύγχρονη τεχνολογική μέθοδο για την μείωση του όγκου τόσο των σύμμεικτων οικιακών απορριμμάτων όσο και των ανακυκλώσιμων υλικών.
  
Εικόνα : Πρέσες συμπίεσης σκουπιδιών
 



ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και το οποίο στη μορφή που είναι δεν αποτελεί πλέον αγαθό για τον άνθρωπο. Στην διαδικασία αυτή συνήθως τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα αγαθά και παρόλο που αποτελεί τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μείωσης του όγκου των απορριμμάτων δεν εφαρμόζεται στο βαθμό που θα έπρεπε.

 



ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ  ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ-ΣΧΟΛΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 Χριστίνα Β.: Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης σε όλους τους δρόμους του δήμου μας, ώστε να διαχωρίζονται τα σκουπίδια και να αναπαράγονται. Το πλήθος των οδοκαθαριστών πρέπει να μεγαλώσει για να γίνεται πιο αποτελεσματική η καθαριότητα των δρόμων. Τέλος, η πιο συχνή δραστηριότητα των απορριμματοφόρων είναι απαραίτητη καθώς υπάρχουν διαστήματα μερικών ημερών, όπου οι σακούλες σκουπιδιών γεμίζουν τα πεζοδρόμια και η δυσοσμία αγανακτεί τους κατοίκους της γύρω περιοχής. ΄Οσον αφορά τη δική μου περιβαλλοντική συμπεριφορά, προσπαθώ πάντα να πετάω τα σκουπίδια μου στους κάδους, χωρίς πάντα να το τηρώ στο έπακρον. Επίσης, διαχωρίζω αρκετά συχνά τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα .




Γιώργος Μ. : Kατά την άποψη μου ο δήμος μας θα πρέπει να λάβει ενεργά  μέρος στο πρόβλημα με τα σκουπίδια. Αρχικά θα μπορούσε να επιβληθεί για την συχνότερη διέλευση των απορριμματοφόρων. Επίσης για την αποτελεσματικότερη καθαριότητα των δρόμων, θα πρέπει να αυξηθεί το πλήθος των κάδων απορριμμάτων αλλά και των κάδων ανακύκλωσης. Τέλος για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος, ο δήμος μας θα μπορούσε να εφαρμόσει κάποια προγράμματα στα σχολεία έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά να εξοικειώνονται από μικρά με την οικολογική συνείδηση και την συνήθεια της ανακύκλωσης. Όσον αφορά την δική μου συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον, προσπαθώ  όσο είναι δυνατόν να μην επιβαρύνω το περιβάλλον με τα σκουπίδια μου αλλά να τα πετάω σε κάδους. Επιπλέον, προσπαθώ όχι μόνο να μην ρυπαίνω το περιβάλλον αλλά να ξεχωρίζω και τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα και να τα πετάω στους κατάλληλα διαμορφωμένους κάδους.


Ανέστης Κ. : Η προσωπική μου άποψη για την συμπεριφορά που πρέπει να έχει ο δήμος μας όσον αφορά τα σκουπίδια στηρίζεται κυρίως στον τρόπο διαχείρισης των κάδων και των απορριμματοφόρων. Πιστεύω ότι τα απορριμματοφόρα πρέπει να περνάνε συχνότερα για να μαζέψουν τα σκουπίδια διότι μαζεύονται αρκετά και γεμίζουν οι κάδοι, ως αποτέλεσμα έχουμε άσχημες εικόνες στους δρόμους και δυσωδία. Επίσης προτείνω να δημιουργηθεί ένα ειδικό μέρος στο οποίο να καθαρίζονται οι κάδοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η δική μου περιβαλλοντική  συμπεριφορά πιστεύω πως δεν είναι αρκετά καλή διότι πάντα όταν βρίσκομαι στο δρόμο και κρατάω κάτι στα χέρια μου (πχ ένα εισιτήριο) θα το πετάξω κάτω αντί να το πετάξω στον κάδο, τον τελευταίο καιρό όμως έχω κόψει αυτή τη κακή συνήθεια και όσο μπορώ δεν επιβαρύνω τους δρόμους του δήμου μου με περισσότερα σκουπίδια. 



 


https://www.facebook.com/Anexartitos.Ta.Nea
Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  
 el34

 




 
 

Δημοσίευση σχολίου
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.
. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

4 σχόλια:

  1. ...η αχρηστία του δήμου Χαλκιδέων να βρει εναλλακτική λύση στην απόθεση των σκουπιδιών των μαγαζιών και των ξενοδοχείων της παραλίας της Χαλκίδας είναι ορατή κάθε μέρα... και δυστυχώς διάχυτη σε δυσοσμία στις κεντρικές εισόδους της παραλίας (βλέπε φώτος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΟΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ30 Αυγούστου 2017 - 5:35 μ.μ.

    Καλησπέρα σας, είμαι διαμεσολαβητής δανείου και σύμβουλος του επιχειρηματικού προγράμματος ΕΣΠΑ
    για ίδρυση επιχείρησης, τριτοβάθμια ,δευτεροβάθμια εκπαίδευσης. Βγάζουμε και άμεσα δάνεια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή Νέας επιχείρησεις. Απο εσωτερικές και εξωτερικές τράπεζες. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε στο email μου dimosrontidisdaneia@gmail.com
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρειάζεστε ή θέλετε να επενδύσετε σε διάφορους τομείς. Η τράπεζα BGFI Group Finance είναι εκεί για να σας βοηθήσει από όλα. Παρέχουμε δάνεια από € 2000 έως € 300.000 με επιτόκιο 3%. Για ό, τι θέλουν να επενδύσουν είμαστε επίσης στη διάθεσή σας για να σας καλωσορίσουμε τότε οι άνθρωποι μου έκαναν το αίτημά σας για δάνειο και επένδυση από τη διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Εσείς σε οποιεσδήποτε οικονομικές δυσκολίες; Χρειάζεστε ένα δάνειο για να εκκαθαρίσετε τα χρέη σας; Πρόκειται να αυξήσετε τα οικονομικά σας; Είστε επιχειρηματίας που θέλει να επεκτείνει την επιχείρησή του. Σας ζητείται να επικοινωνήσετε με τον πραγματικό ήρωα, την εμπιστοσύνη και τα πραγματικά πιστωτικά δάνεια της εταιρείας δανεισμού. Έμαθα τόσο τα άτομα όσο και την κυβέρνηση για την υψηλή μας απόδοση. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν: * Προσωπικά Δάνεια (Ασφαλείς και Ασφαλείς) * Επιχειρηματικά Δάνεια (Ασφαλής και Ασφαλής) * Αρχική Βελτίωση * Δάνεια εφευρέτη * Αυτόματα δάνεια και τα λοιπα. .. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν σας ενδιαφέρει, μέσω (gkfinance01@gmail.com) Με εκτιμιση, Δημήτριος Δανιήλ Gkfinance01@gmail.com Προσφορά δανείου 3%

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bottom Ad [Post Page]