Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Κοτζιάς: Αν οι Τούρκοι θέλουν λύση, να φύγουν από την Κύπρο Νέα Υόρκη: «Αν οι Τούρκοι θέλουν λύση πολύ γρήγορα, δεν έχουν παρά να φύγουν πολύ γρήγορα από το νησί» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά τη χθεσινή 30λεπτη συνάντησή του με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ  Μπαν Κι Μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού. Ο Έλληνας υπουργός, δήλωσε πως με τον Γ.Γ. «συζητήσαμε γύρω από τα ζητήματα της προόδου  ή μη και της ελπίδας που έχουμε για...
τη λύση του Κυπριακού προβλήματος, για τη διαπραγμάτευση, που με απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης, θα ξεκινήσει».


Σε δημοσιογραφική παρατήρηση να αναφέρει κάτι περισσότερο σε σχέση με τη συνομιλία του με το Γ.Γ. του ΟΗΕ, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Στον Γενικό Γραμματέα είπα για το Κυπριακό αυτό που λέω πάντα· ότι είναι ένα ζήτημα που οι θεμελειακές τοποθετήσεις όσον αφορά την εσωτερική λύση του προβλήματος είναι θέμα της ίδιας της Λευκωσίας και ταυτόχρονα του υπογράμμισα ότι εμείς, ως εγγυήτρια δύναμη, επιθυμούμε για τον εαυτό μας, αλλά και για την Τουρκία να αποσυρθεί από την Κύπρο.
Και ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική λύση που να αποκαθιστά μια Κυπριακή Δημοκρατία κυρίαρχη και με όλα τα δικαιώματα που έχει κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν δεν συμβεί αυτό, δεν θα πρόκειται για λύση, θα είναι μια εικονική λύση ή για μια ψευδαίσθηση λύσης που θα κοροϊδευόμαστε. Άρα, για μας ως εγγυήτρια δύναμη, η συμβολή μας είναι ότι επιθυμούμε να σταματήσουν και τα δικά μας δικαιώματα και των άλλων που απορρέουν από παλαιότερες συνθήκες. Και νομίζω ότι το σκέφτηκε καλά, το κατέγραψε. Και το μήνυμα νομίζω είναι σε όλους γνωστό, μέχρι και τον ΓΓ του ΟΗΕ».

Στην ερώτηση ότι «ο κ. Τσαβούσογλου, πριν τη συνάντησή του με τον κ. Κέρι, είπε ότι θέλει λύση εντός του 2015 και όταν είχε έρθει εδώ και είδε τον Γ.Γ τού πρότεινε να ετοιμάσει σχέδιο Μπαν Κι Μουν, κατά πρότυπο του σχεδίου Ανάν· και ποια είναι η θέση της Ελλάδας σ’ αυτά τα ζητήματα;», ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Στις 11 του Μάη θα πάω Κωνσταντινούπολη να δω τον Πατριάρχη το βράδυ και 12 του Μάη έχω διμερείς συζητήσεις με την Τουρκία, γιατί 13 και 14 στην Αττάλεια είναι η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Νομίζω ότι οι Τούρκοι αν θέλουνε λύση πολύ γρήγορα δεν έχουν παρά να φύγουν πολύ γρήγορα από το νησί».


Γράφει: Πανίκος Παναγιώτου


https://www.facebook.com/Anexartitos.Ta.Nea
Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  
 el34

 





 

Δημοσίευση σχολίου
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.
. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]