Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Φωτογραφία για Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ «Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε δημοσιογράφους αμέσως μετά την είσοδό του στο κτήριο του Συμβουλίου. Όπως ανέφερε, περιμένει μια καλή συνάντηση σήμερα που θα ενδυναμώσει τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα, έτσι ώστε μέσα στις επόμενες μέρες να γίνει εφικτή μια συμφωνία...



Ερωτηθείς για τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης, απάντησε: «Οι κόκκινες γραμμές εξ ανάγκης είναι άκαμπτες. Αλλά οι δικές μας οι κόκκινες γραμμές και οι δικές τους κόκκινες γραμμές είναι τέτοιες που έχει βρεθεί κοινός τόπος».

Σε ερώτηση τι αναμένει από την ΕΚΤ, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι η ΕΚΤ πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφκανγκ Σόιμπλε, περί τις 15:30 ώρα Ελλάδος, δηλαδή πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.

Προσερχόμενος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. «Αν θέλουν δημοψήφισμα, ας κάνουν. Θα μπορούσε να είναι το σωστό μέτρο» σχολίασε. Σε ερώτηση τι έχει αλλάξει από τις προηγούμενες συνομιλίες για την Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε «ζέστανε ο καιρός».

Ο Γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup, σημείωσε ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν θα είναι καταληκτική, αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει την αποφασιστικότητά της για την επίτευξη συμφωνίας. Εν τω μεταξύ, πηγές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέφεραν στο Reuters ότι η πρόοδος στα βασικά σημεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της είναι πολύ μικρή. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως δεν υπήρξε σημαντική εξέλιξη σε βασικά σημεία που σχετίζονται με τις συντάξεις, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2015 και το 2016.


ΑΜΠΕ







https://www.facebook.com/Anexartitos.Ta.NeaΑν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  


 el34

 





 
Δημοσίευση σχολίου
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.
. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]