Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Η ιδέα ονομάζεται «κοινωνικός δανεισμός» και στόχο έχει να φέρει σε διαδικτυακή επαφή ανθρώπους που χρειάζονται χρήματα (δανειζόμενοι) με ανθρώπου που προσφέρουν χρήματα (δανειστές), χωρίς τους μεσάζοντες όπως τις τράπεζες και τις εταιρείες πιστώσεων έναντι υποθήκης...
 Κοινωνικός δανεισμός και δίκτυα

Ο δανεισμός από άτομο σε άτομο ή αλλιώς κοινωνικός δανεισμός είναι μια χρηματοοικονομική συναλλαγή η οποία γίνεται απευθείας, μεταξύ ατόμων, χωρίς τη διαμεσολάβηση ενός παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Ο δανεισμός αυτός αποσκοπεί στο κέρδος δανειστή και δανειζόμενου, ενώ τα χρήματα χρησιμοποιούνται για σκοπούς όπως δάνεια σπουδών, στεγαστικά δάνεια, χρηματοδότηση επιχειρήσεων ακόμα και ενοποίηση χρεών.

Ο δανεισμός από άτομο σε άτομο είναι προϊόν της τεχνολογίας του Διαδικτύου και στηρίζεται στην επικοινωνία που χαρακτηρίζεται ως WEB 2.0.

Η αγορά του κοινωνικού δανεισμού είχε μεγάλη ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της διεθνούς οικονομικής κρίσης το 2007-2010 όπου οι σχετικές διαδικτυακές πλατφόρμες μπόρεσαν να δώσουν τη δυνατότητα πίστωσης όταν οι τράπεζες και άλλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί είχαν μεγάλα προβλήματα ρευστότητας.
Η πρώτη εταιρεία κοινωνικού δανεισμού στη Μεγάλη Βρετανία ήταν η ZOPA τον Φεβρουάριο του 2005, το 2010 η Funding Circle η πρώτη που αφορούσε χρηματοδότηση επιχειρήσεων από άτομα, στις ΗΠΑ ήταν η PROSPER τον Φεβρουάριο του 2006, ενώ το 2009 η ZIDISHA ήταν η πρώτη πλατφόρμα που συνέδεσε δανειστές με δανειζόμενους σε διεθνή βάση. Το 2005 ο κύκλος εργασιών που αφορούσε κοινωνικό δανεισμό ήταν 118 εκατομμύρια δολάρια, το 2006 περίπου 270 εκατομμύρια δολάρια, το 2007 γύρω στα 650 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μετά το 2010 πάνω από 5.5 δισεκατομμύρια δολάρια.



Κοινωνικός δανεισμός και δίκτυα
Η αποενδιαμεσοποίηση σημαίνει την απομάκρυνση των ενδιάμεσων σε μια συναλλαγή και στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα ο δανειστής μπορεί να διαλέγει πού δανείζει τα κεφάλαιά του.

Από την άλλη πλευρά, ο δανειζόμενος μπορεί να περιγράψει την ανάγκη του για κεφάλαια και να προτείνει επιτόκιο που μπορεί και θέλει να πληρώσει. Ο δανειζόμενος πρέπει να δώσει κάποια στοιχεία που αφορούν την πιστοληπτική του ικανότητα, αλλά και να παρέχει πληροφόρηση που θεωρεί σημαντική, ή ακόμα και να απαντάει σε ερωτήματα των πιθανών δανειστών του. Μέσα από μια διαδικασία δημοπρασίας επιλέγεται το επιτόκιο ισορροπίας για το συγκεκριμένο δανειζόμενο.

Η χρήση κοινωνικών δικτύων βασίζεται στην ιδέα ότι οι δανειζόμενοι είναι πιο δύσκολο να αθετήσουν μια συμφωνία με τα μέλη μιας δικιάς τους κοινότητας. Οι πλατφόρμες συνδέουν δανειστές με δανειζόμενους βασιζόμενες σε κοινά χαρακτηριστικά είτε γεωγραφικά, εκπαιδευτικά, επαγγελματικά και κοινωνικά.

Στην περίπτωση της χώρας μας όπου τα τραπεζικά ιδρύματα ακόμη και μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα απλόχερα στη πιστωτική τους πολιτική, σε μία χώρα όπου επιχειρηματικές ιδέες, πολλές φορές νέων ανθρώπων, πνίγονται από την έλλειψη ρευστότητας, η λειτουργία του κοινωνικού δανεισμού θα μπορούσε να συμβάλει στη δημιουργία επενδύσεων, έστω μικρής κλίμακας.







https://www.facebook.com/Anexartitos.Ta.NeaΑν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here 


  Δημοσίευση σχολίου
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.
. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

3 σχόλια:

  1. Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην απαντούν σε σχόλια περί δανεισμού που αναρτιούνται εδώ , από διάφορους !! Η σελίδα "Ανεξάρτητος" δεν έχει κάποια σχέση με δανεισμό χρημάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Please readers do not respond to the borrowing comments that are being discussed here, by various !! The "Independent" page has nothing to do with borrowing money ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://anexsartitos.blogspot.com/2018/07/25000.html?spref=fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bottom Ad [Post Page]