Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης (ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης) συμμετέχει στο διήμερο οδικής ασφάλειας «Δρόμος Ζωής» που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο...


Κρήτης (Γούρνες Δήμου Χερσονήσου) από το Δήμο Χερσονήσου, τη ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης με τις εξής δράσεις :


ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ : Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 και ώρα 09:00΄

Χαιρετισμός από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο κ. ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ Κωνσταντίνο



ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ :

Παρασκευή 2 Μαρτίου

15:30΄-15:45΄ “Διαχείριση των Τροχαίων Συγκρούσεων από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου”

Α/Β΄ ΚΑΡΑΚΟΥΔΗΣ Στυλιανός, Υποδιοικητής Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου

15:45΄-16:00΄ “Από τα επανορθωτικά μέτρα στο οργανωμένο οδικό περιβάλλον”

Α/Υ΄ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Χρήστος, Διοικητής Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ : “Οδηγώ με ασφάλεια το μέλλον μου”

Ώρες :

09:00΄-15:00΄ καθημερινά από Τρίτη 27/2 έως Πέμπτη 1/3

09:00΄-18:00΄ Παρασκευή 2/3 και Σάββατο 3/3

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ» ΓΕ.Π.Α.Δ. ΚΡΗΤΗΣ:

Η ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης ανταποκρινόμενη στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας σχεδίασε σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγο) και παιδαγωγούς και υλοποιεί από το 2016 την εκπαιδευτική δράση «ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ» την οποία έχουν παρακολουθήσει 10.000 περίπου παιδιά σε επίπεδο Κρήτης η οποία φιλοξενείται στο πλαίσιο κεντρικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούν τοπικοί φορείς (Χαμόγελο του Παιδιού, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου, Περιφερειακή Διεύθυνση α΄ & β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Εθνικό ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ‘Ελ. Βενιζέλος’, κ.ά.).

Ο στόχος των δράσεων είναι η προβολή μηνυμάτων ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς σε νεαρά άτομα, ηλικιών από 6-12 ετών και επιπροσθέτως, η εξοικείωση τους με το έργο της ΕΛ.ΑΣ..

Ειδικότερα, οι δράσεις πραγματοποιούνται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό των υπηρεσιών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης.

Οι δράσεις αφορούν :


προβολή σύντομης εκπαιδευτικής παρουσίασης,τάπητες τροχαίας με γυαλιά εμποδίων και τιμόνια με την καθοδήγηση αστυνομικού,επίδειξη αστυνομικού ποδηλάτου/αστυνομικής δίκυκλης μοτοσικλέτας,χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή οδήγηση,παιχνίδια ερωτοαποκρίσεων με τις/τους τροχονόμους (Σωστού-Λάθους, τροχό Κ.Ο.Κ.)γωνιά ζωγραφικής δημιουργίας,έκθεση έργων παιδικής ζωγραφικής,παιδικό γραφιστικό πλαίσιο (μπάνερ) που τα παιδιά μπορούν να φωτογραφίζουν τα πρόσωπα τους ως γυναίκες ή άνδρες αστυνομικοί.

Επιπλέον, στήνεται πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με μηχανοκίνητο και ποδηλατικό εξοπλισμό που τα παιδιά θα δοκιμάσουν πρακτικά της γνώσεις τους με την καθοδήγηση αστυνομικών.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση απονέμεται στα παιδιά σχετικό αναμνηστικό υλικό της συμμετοχής τους.








Γενικές Πληροφορίες για το διήμερο οδικής ασφάλειας "Δρόμοι Ζωής"


O Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουν το διήμερο οδικής ασφάλειας «Δρόμος Ζωής» στις 2 και 3 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες. Πάνω από πενήντα ομιλητές, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και ΜΚΟ, επαγγελματίες υγείας, στελέχη μέσων μεταφοράς και σωμάτων ασφαλείας θα καταθέσουν τη δική τους οπτική σε μια προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης στα φλέγοντα ζητήματα της οδικής ασφάλειας και της βιώσιμης κινητικότητας (επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου).

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την επιστημονική καθοδήγηση του εργαστηρίου Υγείας & Οδικής Ασφάλειας (Lahers) του ΤΕΙ Κρήτης, αλλά και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο σκέλος των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Τα ΣΒΑΚ είναι μια στοχευμένη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη του στόχου της Βιώσιμης Κινητικότητας και Ανάπτυξης εν γένει και θα αποτελούν τόσο στην τρέχουσα περίοδο όσο και στο άμεσο μέλλον αναπόσπαστο εργαλείο των φορέων τοπικής και περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των εμπλεκομένων φορέων για την στρατηγική αντιμετώπιση των θεμάτων βιώσιμης κινητικότητας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η εκδήλωση, που αποτελεί μια ολιστική παρέμβαση σε θέματα οδικής συνείδησης και κουλτούρας, εκτός από το διήμερο επιστημονικό συνέδριο περιλαμβάνει μια σειρά βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο να παρέμβει ουσιαστικά στη διαδικασία μάθησης και βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς.

Πιο συγκεκριμένα, για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο ΔΕΚΚ θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική - βιωματική δράση “Οδηγώ με Ασφάλεια το Μέλλον μου” της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Αναλυτικότερα: προβολή σύντομου βίντεο, τάπητας τροχαίας, γυαλιά εμποδίων και τιμόνια με την καθοδήγηση αστυνομικού, επίδειξη αστυνομικού ποδήλατου/αστυνομικής δίκυκλης μοτοσικλέτας, χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή οδήγηση, παιχνίδι σωστού-λάθους, τροχός Κ.Ο.Κ., γωνιά ζωγραφικής δημιουργίας, έκθεση τροχονομικών ειδών, παιχνίδι παζλ, παιδικό γραφιστικό πλαίσιο (μπάνερ) όπου τα παιδιά μπορούν να φωτογραφίζουν τα πρόσωπα τους ως γυναίκες ή άνδρες αστυνομικοί, παιχνίδι σχηματισμού της σωστής λέξης, επιτραπέζιος τάπητας.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου, ολοκληρώνει τη συμβιωματική παιδεία για την υιοθέτηση ορθής οδικής συμπεριφοράς, με τη χρήση πραγματικών (μικρών) οχημάτων, για μία πλήρη διαδραστική εμπειρία εκπαίδευσης για τα παιδιά του Δημοτικού.

Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου έως και Παρασκευή 2 Μαρτίου - κατόπιν προγραμματισμένων επισκέψεων μετά από αιτήματα των σχολείων, καθώς και το Σάββατο 3 Μαρτίου για κάθε ενδιαφερόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα διάσωσης και τους οδηγούς τους, καθώς περιπολικό, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και πυροσβεστικό όχημα θα βρίσκονται στο χώρο και θα είναι «επισκέψιμα» από τα παιδιά.

Οι δράσεις που απευθύνονται στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκινούν με το εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας, πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Καν’ το Σωστά», το οποίο αποτελεί πρόγραμμα θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης για μαθητές Λυκείου (και Γ’ Γυμνασίου) του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Συγκεκριμένα, και τις δυο ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου θα εκτίθενται στο χώρο προς χρήση, προσομοιωτής ανατροπής αυτοκινήτου, προσομοιωτής πρόσκρουσης, ζυγαριά συσχέτισης βάρους – ταχύτητας, γυαλιά προσομοίωσης κόπωσης με ταυτόχρονη ύπαρξη προσωπικού για την ορθή χρήση (κατόπιν αιτήματος των σχολείων και βάσει διαθεσιμότητας).

Επίσης, το εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (Lahers) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης, διοργανώνει το εργαστήριο με τίτλο: «Λήψη απόφασης κατά τη χρήση του οδικού δικτύου και παράγοντες που την επηρεάζουν στην περίοδο της εφηβείας. Αναγνώριση θετικής και αρνητικής επίδρασης των συνομηλίκων στην οδηγική συμπεριφορά του έφηβου, λήψη απόφασης σε οδηγικά διλήμματα», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου.

Παράλληλα, o Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΣΕΟ) θα υλοποιήσει δύο δράσεις. Η πρώτη υλοποιείται μέσα από ένα εξελιγμένο λογισμικό, το οποίο θα καταγράψει κυκλοφοριακές συνήθειες των μαθητών με τίτλο: "Αξιολογώντας το κυκλοφοριακό σου αποτύπωμα" (http://learn.prog.gr/). Η δεύτερη βιωματική δράση /σεμινάριο, γίνεται σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου και τις Πρότυπες Σχολές ΖΩΓΡΑΦΟΣ, με τίτλο: "Το παιδί ως επιβάτης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η ακτινογραφία του λεωφορείου, περιμένοντας στην στάση. Είσοδος και Έξοδος. Απεγκλωβισμός μαθητών από φλεγόμενο λεωφορείο".

Το διήμερο του συνεδρίου, θα πραγματοποιούνται εργαστήρια πρώτων βοηθειών και εθελοντισμού από τους Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η έκθεση φωτογραφίας "Όταν οι Ζωές Συντρίβονται", του γνωστού Άγγλου φωτογράφου Paul Wenham–Clark σε συνεργασία με την αγγλική οργάνωση θυμάτων τροχαίων Road Peace θα εκτίθεται στο χώρο της εκδήλωσης μετά από την ευγενική παραχώρηση του πανελλαδικού συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα». Η εν λόγω έκθεση αποτελεί μια εξαιρετική προσπάθεια αποτύπωσης των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης με φωτογραφίες και μικρές συνεντεύξεις οικογενειών θυμάτων τροχαίων, ατόμων με αναπηρία και διασωστών.

Τέλος, το εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (Lahers) – ΤΕΙ Κρήτης, θα διοργανώσει εργαστήριο για τους γονείς μαθητών δημοτικού και γυμνασίου το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 10.00 π.μ. με τίτλο: «Παραβατική συμπεριφορά κατά τη χρήση του οδικού δικτύου στην εφηβεία: Ο ρόλος του γονέα στη διαχείριση της ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς των εφήβων με έμφαση σε ζητήματα παραβατικής συμπεριφοράς κατά την οδήγηση» (κατόπιν κράτησης θέσης:t.karpathiotaki@hersonisos>.gr).

Το παιδικό ραδιόφωνο Family 89,5 FM θα καλύψει με ζωντανή μετάδοση τις ομιλίες και τα δρώμενα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για την προσέλευση πολιτών, καθηγητών, γονέων, μαθητών και όλων όσων ενδιαφέρονται για την ενίσχυση της θεωρητικής και βιωματικής γνώσης σε ένα τόσο επίκαιρο θέμα.





























πηγή:    http://penaa.gr -  Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.
. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]