Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Στο τέλος του Οκτωβρίου παραδοσιακά αλλάζουμε τα ρολόγια μας για να μπούμε στη χειμερινή ώρα, ωστόσο φέτος επικρατεί σύγχυση...



Θολό παραμένει το τοπίο για πολύ κόσμο στην ΕΕ, για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει η αλλαγή από τη θερινή στην χειμερινή ώρα και το αντίστροφο.


Στο τέλος του Οκτωβρίου παραδοσιακά αλλάζουμε τα ρολόγια μας για να μπούμε στη χειμερινή ώρα, ωστόσο φέτος επικρατεί σύγχυση και αρκετοί αναρωτιούνται αν η ώρα θα αλλάξει ή όχι.


 Κι ενώ μεν η αλλαγή ώρας από χειμερινή σε θερινή και το αντίστροφο, με βάση την πρόταση της Κομισιόν θα πρέπει να καταργηθεί, ωστόσο η εφαρμογή της πρότασης στις χώρες-μέλη ξεκινάει από το 2019.

 Σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται ότι το μέτρο είναι υποχρεωτικό, ούτε και υπάρχει απόφαση για ενιαία επιλογή της χειμερινής ή της θερινής ώρας. 

Ετσι την Κυριακή 28η Οκτωβρίου θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω για να μπούμε στη χειμερινή ώρα.

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος Απριλίου 2019 τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσουν για το αν θα διατηρήσουν τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα. Αν το χρονοδιάγραμμα που προτείνεται από τις Βρυξέλλες γίνει σεβαστό, η αλλαγή ώρας την 31η Μαρτίου 2019 θα είναι το τελευταίο υποχρεωτικό πέρασμα στη θερινή ώρα.

Οι χώρες που επιθυμούν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019, καθώς στη συνέχεια οι εποχικές αλλαγές ώρας δεν θα είναι πλέον δυνατές.

Η Κομισιόν βασίζεται κυρίως στο αποτέλεσμα μιας διαβούλευσης που έγινε φέτος το καλοκαίρι στο Διαδίκτυο και στην οποία συμμετείχαν 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι, το 84% των οποίων τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας.









https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή: 
     Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]