Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

  
"Θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας, ώστε η "Μακεδονία" να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.”

Βέβαιος για την επικράτηση του «ναι» ο Ζάεφ...



 Τη βεβαιότητά του ότι οι Σκοπιανοί πολίτες θα υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών με συντριπτική πλειοψηφία, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.


Ο Ζόραν Ζάεφ προσδιόρισε μάλιστα το ποσοτό του ΝΑΙ στο 80% καθώς όπως σημείωσε αυτό είναι το ποσοστό των πολιτών της ΠΓΔΜ που επιθυμούν την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.



Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωσε επίσης ότι αυτή τη δυνατότητα (σ.σ. την προσέγγιση με τους ευρωατλαντικούς θεσμούς) εξασφαλίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.


Ζάεφ σε Γαλλικό Πρακτορείο: Το κοινοβούλιο πρέπει να επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας


Το "90% και πλέον" των πολιτών που ψήφισαν σήμερα στο δημοψήφισμα ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα και το κοινοβούλιο πρέπει να "επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.


"Άνω του 90% του συνόλου των ψήφων ήταν υπέρ του "ναι", επομένως είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας" είπε ο Ζόραν Ζάεφ στο AFP.

 


Δείτε τις δηλώσεις τους:









Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος, στο οποίο ωστόσο, η συμμετοχή των πολιτών ήταν απογοητευτική, αφού δεν συγκέντρωσε το επιθυμητό ποσοστό του 50%.




Κατά την επικοινωνία τους, ο πρωθυπουργός τον επαίνεσε για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητά του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας. Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο Ζάεφ ανέφερε ότι θα πάει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή της πΓΔΜ για έγκριση και αν αυτό δεν συμβεί,τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές

«Η Μακεδονία και οι πολίτες της έδειξαν ότι είναι περήφανοι πολίτες της Ε.Ε. και ψήφισαν με αξιοπρέπεια. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από αυτούς που ψηφίζουν, η ψήφος είναι οριστική και η απόφαση των πολιτών δεν μπορεί να αγνοηθεί. Παρά το μποϊκοτάζ, περιμένω ότι η πλειοψηφία όσων ψήφισαν επέλεξαν το “ναι” και η θέλησή τους πρέπει να γίνει πολιτική δράση στο κοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τώρα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την τελική ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.





Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί όλες τις πλευρές να "σεβαστούν" το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχο της ΕΕ.
Με καταμετρημένες τις ψήφους από το 80% των εκλογικών τμημάτων υπέρ του ΝΑΙ ψήφισαν το 91,2% (458.053 ψηφοφόροι) και υπέρ του ΟΧΙ το 5,86% (29.448 ψηφοφόροι). Τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 2,94%.

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση, με ανακοίνωσή της,  κάνει λόγο για νοθεία στο αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος του VMRΟ DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοφσκι δήλωσε μετά το δημοψήφισμα πως ο λαός ψήφισε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν αποτελεί μόνον ήττα για τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για την εγκληματική διακυβέρνησης της χώρας, ανέφερε.

Ερωτηθείς αν θα αποδεχθεί τις πρόωρες εκλογές ανέφερε πως ο Ζάεφ αντί για πρόωρες εκλογές να ετοιμάζει την πολιτική συνταξιοδότηση του.

Σύμφωνα με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή των Σκοπίων, περίπου μισή ώρα προτού κλείσουν οι κάλπες, η συμμετοχή έφτανε στο 34,09%.


Σημειώνεται ότι για να θεωρηθεί ότι το δημοψήφισμα ήταν επιτυχές, το ποσοστό προσέλευσης έπρεπε να ξεπεράσει το 50% (που μεταφράζεται σε περισσότερους από 900.000 ανθρώπους) ώστε να κριθεί έγκυρο.
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή:         Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]