Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Συνέχισε και σήμερα την επέλασή της η κακοκαιρία «Πηνελόπη» με έντονες βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα, χαμηλές θερμοκρασίες σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα και χιονοπτώσεις στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα...



Την ίδια στιγμή σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που τοπικά στο Αιγαίο έφτασαν τα 10 Μποφόρ.

Η «Πηνελόπη» άρχισε να δείχνει τα δόντια της από την Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να πέφτει κατακόρυφα σε όλη τη χώρα και τα ορεινά να ντύνονται στα λευκά.

Χιόνια έπεσαν ακόμη και στην Πάρνηθα και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, ενώ την Πέμπτη κατααγράφηκαν περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί.


Ο καιρός σταδιακά παρουσιάζει βελτίωση κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Στα νότια και ανατολικά τμήματα όμως συνεχίζονται οι βροχές, με τις ισχυρότερες να εντοπίζονται στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία η βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ οπότε δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.


Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι στα αντολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Κυριακή στα δυτικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Κρήτη και πιθανώς τις Νότιες Κυκλάδες, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή:
   https://www.dikaiologitika.gr/  Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]