Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Υποκλέπτοντας και χρησιμοποιώντας στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ενός 51χρονου, πραγματοποίησε επτά ηλεκτρονικές συναλλαγές, αγοράζοντας διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας περίπου 2.660 ευρώ...




Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου στην Αλεξανδρούπολη, με δράστη έναν δεκαοκτάχρονο, ο οποίος υποκλέπτοντας και χρησιμοποιώντας στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ενός 51χρονου, πραγματοποίησε επτά ηλεκτρονικές συναλλαγές, αγοράζοντας διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας περίπου 2.660 ευρώ.
Είχε προηγηθεί καταγγελία του θύματος, σύμφωνα με την οποία, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 22 Νοεμβρίου 2018, άγνωστος δράστης είχε χρησιμοποιήσει στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας για ηλεκτρονικές αγορές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 18χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που αγόρασε ο δράστης. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η υποδιεύθυνση ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμβουλεύει τους πολίτες να πραγματοποιούν οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου με ασφάλεια, να αλλάζουν συχνά κωδικούς, να απενεργοποιούν τη λειτουργία «Αυτόματης Καταχώρησης» στον browser, να μην δίνουν τους κωδικούς τους σε τρίτους, να μην χρησιμοποιούν ξένα δίκτυα, κ.ο.κ.

https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή:      
Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]