Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των σεισμολόγων με αφορμή τις δηλώσεις του Άκη Τσελέντη για επικείμενο μεγάλο σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ στην Δυτική Ελλάδα και δεν είναι λίγα τα αθώα θύματα της διαμάχης που σπεύδουν να εξοπλιστούν με αξεσουάρ επιβίωσης σε περίπτωση που χτυπήσει ο εγκέλαδος...


Υπάρχει όλη η επιστημονική κοινότητα και έχουμε δύο απέναντί μας, είπε ο Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο Open TV, αναφορικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους επιστήμονες, σχετικά με την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Τόνισε δε, ότι δεν θα πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος από όσα διέρρευσε το ΒΑΝ για το ότι ο σεισμός της Πρέβεζας, δεν ήταν ο μεγάλος που θα δώσει η ευρύτερη περιοχή κι ότι το κάνουν για αυτοπροβολή.

Ο κ. Λέκκας, πήρε την απάντησή του, από τον Άκη Τσελέντη, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο σεισμός της Πρέβεζας δεν ήταν ο κύριος κι ότι το επόμενο δίμηνο μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό η περιοχή και κατηγόρησε τον κ. Λέκκα ότι αυτός και οι υπόλοιποι που βρίσκονται... απέναντι, σπείρουν τον πανικό, διαρρέοντας τις μελέτες.

Αν και ο Ευθύμιος Λέκκας καθησυχάζει τους πολίτες, πολλοί μάλλον ενστερνίζονται τις προβλέψεις της ομάδας ΒΑΝ και όπως προκύπτει από το ρεπορταζ dikaiologitika news, σπεύδουν να εξοπλιστούν σφυρίχτρες, φακούς και άλλα προϊόντα που σε περίπτωση μεγάλου σεισμού μπορεί να τους φανούν χρήσιμα για την επιβίωση τους. 

 

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί από την διαμάχη των προβλέψεων μεταξύ των σεισμολόγων προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει πάρει μαζικές διαστάσεις, αλλά σίγουρα έχει προκαλέσει σημαντική ανησυχία στις σεισμογενείς περιοχές της χώρας.


Σε καταστήματα που πωλούν παιχνίδια αλλά και αθλητικό εξοπλισμό από την στιγμή που έγιναν οι δηλώσεις Τσελέντη, πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν σφυρίχτρες αλλά και φακούς ώστε να εξοπλίσουν το κομοδίνο τους με τα απαραίτητα σε περίπτωση κατάρρευσης των κατοικιών τους. Φαινόμενο που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι οι σεισμολόγοι.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων των καταστημάτων, κυρίως μεγάλης ηλικίας πολίτες ρωτούν αν μπορούν να προμηθευτούν σφυρίχτρες και μικρούς σε διαστάσεις φακούς.
Αποκαλυπτικό για το μέγεθος της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η δημόσια διαμάχη μεταξύ των σεισμολόγων, για τον επικείμενο μεγάλο σεισμό σε ακτίνα που περιλαμβάνει όλη την Δυτική Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των υπαλλήλων των καταστημάτων, είναι ότι οι υποψήφιοι πελάτες αποκαλύπτουν και τον σκοπό της αγοράς τους αφού δεν διστάζουν να δηλώσουν ότι τα προτίθενται να εξοπλιστούν για τον «επικείμενο» εγκέλαδο.

Μόνο ως ανεύθυνη μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την στάση τους, διότι αν επιστημονικά υπάρχουν ενδείξεις αλλά με αποδείξεις, για επικείμενη σεισμική δραστηριότητα, οφείλουν πρώτα να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές με στοιχεία και όχι να σπέρνουν τον φόβο από παράθυρα καναλιών και να επιδίδονται σε εκατέρωθεν βολές μέσω των ΜΜΕ. Η πολιτεία πρέπει να πάρει θέση και να βγει να πει στους πολίτες αν οι δηλώσεις που έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους πολίτες, έχουν κάποια βάση, αλλά και αυτό στην Ελλάδα φαντάζει δύσκολο.



https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή: www.dikaiologitika.gr    
Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]