Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Οι αρχαίοι Έλληνες υποστήριζαν «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και μάλλον κάτι γνώριζαν παραπάνω από εμάς!...


 
Αν και μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως η γυμναστική έκανε καλό στην υγεία μας, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως υπάρχει ένας τύπος άσκησης που μας βοηθά να γίνουμε εξυπνότεροι. Ποιος; Οι ασκήσεις με αντιστάσεις.

Ερευνητές από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Alabama στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν ειδικές μελέτες προκειμένου να εκτιμηθεί το πώς τα προγράμματα ασκήσεων με αντιστάσεις βελτιώνουν τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου. Τέσσερις προηγούμενες αναλύσεις που διεξήχθησαν, εντόπισαν τις επιδράσεις της προπόνησης με αντιστάσεις στη γνωστική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων των μετρήσεων γνωστικής δυσλειτουργίας, εκτελεστικής λειτουργίας και λειτουργίας μνήμης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Psychological Research».



Ο επικεφαλής της έρευνας Daniel Mirman και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως υπήρχε θετική επίδραση της προπόνησης με αντιστάσεις στις σύνθετες γνωστικές διεργασίες, στις μετρήσεις γνωστικής απεικόνισης και εκτελεστικής λειτουργίας, αλλά δεν υπήρξε καμία επίδραση στις μετρήσεις λειτουργίας της μνήμης. Αυτό μπορεί να οφείλεται στις γνωστικές απαιτήσεις των ασκήσεων με αντιστάσεις, η οποία χρειάζεται σχεδιασμό και συγκέντρωση στις λεπτομέρειες για να εκτελεστεί. Αυτή η μορφή εξάσκησης της προσοχής μπορεί να εξηγεί και γιατί η γενική γνωστική και εκτελεστική λειτουργία βελτιώνεται, ενώ η λειτουργία της μνήμης η οποία δεν παίζει σημαντικό ρόλο στην προπόνηση με αντιστάσεις, μένει στάσιμη.


https://www.facebook.com/Anexsartitos/

«Αυτή η μελέτη αποτελεί σημαντικό βήμα στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ της σωματικής με την πνευματική και ψυχική υγεία», δήλωσε ο Daniel Mirman και πρόσθεσε: «Τα οφέλη της άσκησης στη σωματική υγεία είναι ήδη γνωστά. Θέλουμε να γνωρίζουμε περισσότερα για το πώς αυτός ο τύπος άσκησης επηρεάζει τα συναισθήματα και τη νοητική λειτουργία του αθλούμενου».

 


Η μετα-ανάλυση έδειξε επίσης ότι η επίδραση της άσκησης με αντιστάσεις στη γνωστική λειτουργία είναι άκρως ευμετάβλητη, κάτι που αποτελεί ένα ζήτημα προς διερεύνηση σε μελλοντικές μελέτες.

 Ο ρόλος της διάρκειας της άσκησης, της συχνότητας και της έντασης θα είναι ένα κομβικό θέμα που πρέπει να εξεταστεί.





✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή:
healthview.gr, http://www.newsnowgr.com/article/1240761    Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]