Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


Είναι ο καλύτερος σύμμαχος της υγείας και της μακροζωίας αλλά την ίδια στιγμή έχει μετατραπεί για τους περισσότερους στον σύγχρονο κόσμο μας σε ένα… 


όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό.


Είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, μια απόλαυση που προϋποθέτει να της αφιερώσουμε ώρες (επτά με οκτώ για την ακρίβεια μέσα στο 24ωρο) με μάτια… ερμητικά κλειστά, αλλά τη σήμερον ημέρα πολλοί άνθρωποι δεν επενδύουν σε αυτήν (θέλοντας και μη) ούτε τον χρόνο ούτε το σωστό τρόπο προκειμένου να αποκομίσουν τα οφέλη της.

Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος ή ακόμα και εγκεφαλικού έχουν όσοι κοιμούνται λιγότερες από πέντε ώρες της ημέρας, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, ενώ εξίσου επικίνδυνος μπορεί να αποβεί και ο ύπνος για περισσότερες από εννέα ώρες.

Οι ερευνητές βρήκαν ακόμα ότι τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν άτομα άνω των 60 ετών που κοιμούνται πέντε ώρες ή λιγότερο τη νύχτα, καθώς έχουν υπερτριπλάσιο κίνδυνο για καρδιαγγειακή πάθηση σε σχέση με όσους κοιμούνται επτά ώρες.

Οι επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι ακόμα δεν γνωρίζουν την αιτία που η μεγαλύτερη ή μικρότερη από επτά ώρες διάρκεια ύπνου επιδρά στο καρδιαγγειακό σύστημά του ανθρώπου.


 
Εκτιμούν, πάντως, ότι η διάρκεια του ύπνου επηρεάζει τις μεταβολικές και ενδοκρινικές λειτουργίες, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για σκλήρυνση των αρτηριών του αίματος. 
 
v Εξάλλου, δεύτερη αμερικανική μελέτη έδειξε ότι μια περιστασιακή δόση γερού ύπνου στη διάρκεια του σαββατοκύριακου αποτελεί καλό "φάρμακο" για όσους συνήθως κοιμούνται λίγο μέσα στην εργάσιμη εβδομάδα.


Πάντως, Ακόμα και ένας ύπνος δέκα ωρών κατά περιόδους ίσως δεν είναι τελικά αρκετός για να αναπληρώσει πλήρως τον χαμένο ύπνο και να αντισταθμίσει τις αρνητικές συνέπειες της χρόνιας έλλειψης ύπνου.



https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή:   https://www.in.gr/2019/03/10/greece   
Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]