Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Οι περισσότεροι από εμάς πηγαίνουμε νωρίς για ύπνο ώστε να κοιμηθούμε όσο περισσότερο μπορούμε. Έρευνα όμως μας ενημερώνει ότι η διάρκεια του ύπνου μπορεί να καθορίσει το πόσο γρήγορα γερνάμε και πόσο επιρρεπείς είμαστε σε ασθένειες...



Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποκαλύπτει το εσωτερικό άγχος που γερνά τα κύτταρα και μπορεί να προκαλέσει ασθένειες, ενεργοποιεί επίσης τους νευρώνες που ελέγχουν τον ύπνο. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι αυτό θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση του μυστηρίου του ύπνου αλλά και στην επίλυση του προβλήματος της αϋπνίας.


Η έρευνα διεξήχθη από τον Καθηγητή Τζέρο Μίζενμποκ, διευθυντή του Κέντρου Νευρικής Κυκλοφορίας και Συμπεριφοράς. Το εσωτερικό στρες συμβαίνει όταν υπάρχει μία ανισορροπία μεταξύ των αντιοξειδωτικών και των ελεύθερων χημικών στο σώμα. Τα ελεύθερα χημικά είναι μόρια που περιέχουν οξυγόνο και μπορούν να προκαλέσουν φθορά στους ιστούς. Η έλλειψη αντιοξειδωτικών σημαίνει ότι αυτή η φθορά δεν μπορεί να προληφθεί.


Αυτό προκαλεί οξειδωτικό άγχος στα κύτταρα και θεωρείται ότι είναι το αίτιο γήρανσης. ‘Η νέα μας έρευνα δείχνει ότι αυτό το είδος στρες ενεργοποιεί τους νευρώνες που ρυθμίζουν το πότε πηγαίνουμε για ύπνο’. Για να καθορίσουν πώς ο ύπνος επηρεάζει την υγεία μας, οι ερευνητές ανέλυσαν μικρές μύγες που έχουν ένα σύνολο νευρώνων, οι οποίοι ελέγχουν το μοτίβου του ύπνου μας. Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι αυτοί οι νευρώνες λειτουργούν σαν διακόπτης με on/off. Όταν τα κύτταρα είναι ενεργά, η μύγα κοιμάται και όταν είναι ανενεργά, το έντομο είναι ξύπνιο. 


‘Γνωρίζαμε από πριν ότι η βασική διαφορά μεταξύ ύπνου και ξύπνιου είναι πόσα ηλεκτρικά ρεύματα ρέουν μέσα από δύο ιοντικά κανάλια που ονομάζονται Shaker και Sandman. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το περισσότερο ρεύμα περνά μέσα από το Shaker. Τα ιοντικά κανάλια δημιουργούν και ελέγχουν τις ηλεκτρικές παρορμήσεις, μέσα από τις οποίες επικοινωνούν τα εγκεφαλικά κύτταρα. Η εύρεση αυτού του μηχανισμού θα μπορούσε να αποτρέψει τις παρενέργειες των υπνωτικών χαπιών, με βασικές τη σύγχυση αλλά και τον εθισμό. 









https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή:  https://www.in.gr/2019/03/25/health/
  Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]