Παράξενο σύννεφο ουράνιου τόξου, πάνω από το Khon Kaen της Ταϊλάνδης. Το σύννεφο καπέλο ή σύννεφο Πηλέας: σημάδι για μεγάλο σεισμό;
Παράξενο σύννεφο ουράνιου τόξου πάνω από το Khon Kaen της Ταϊλάνδης...
ένα φωτοστέφανο πολύχρωμης ομίχλης δείχνει να επιπλέει στον ουρανό μετά από δυσοίωνη καταιγίδα, στις 9 Μαΐου 2019.
Με την πρώτη ματιά μοιάζει τοιχογραφία με αγγέλους ή και εξωγήινη δραστηριότητα. Θα μπορούσε να είναι φυσικό φαινόμενο ή είναι πραγματικά υπερφυσικό;
Είναι ένα σύννεφο που ιριδίζει, ένα φυσικό και συχνά ένα ανθρωπογενές φαινόμενο που συμβαίνει ακριβώς στη δική μας ατμόσφαιρα.
Ένα παράξενο σύννεφο ουράνιου τόξου εμφανίστηκε πάνω από ένα σύννεφο cumulonimbus στην Ταϊλάνδη η εικόνα του διαδόθηκε μέσω Facebook
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2670936426314517&set=pcb.626912004402156&type=3&theater&ifg=1
***Cumulonimbus is a dense, towering vertical cloud, forming from water vapor carried by powerful upward air currents. If observed during a storm, these clouds may be referred to as thunderheads. Cumulonimbus can form alone, in clusters, or along cold front squall lines . VeeamON
Σύννεφα "iridescent" που ιριδίζουν, γνωστά ως “fire rainbows” ή "σύννεφα ουράνιου τόξου", εμφανίζονται όταν το φως του ήλιου αντανακλάται και διαθλάται από τα σταγονίδια νερού στην ατμόσφαιρα (το κάθε χρώμα διαθλάται υπό διαφορετική γωνία μέσα στα σταγονίδια που δρουν σαν μικρά πρίσματα, παθαίνει διαφορετική εκτροπή κι έτσι το ορατό λευκό φως αναλύεται στα χρώματα που το συνθέτουν)
[Or always more frequently you may have observed rainbow smearing (diffraction) of light reflected off chemtrails. These so-called chembows are often visible when the sunlight reflects at approximately 45° angle to the chemtrail].
Όπως και τα κοινά νέφη ουρανού, τα "iridescent" σύννεφα συνήθως συνοδεύουν καταιγίδες. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα των ατμοσφαιρικών φαινομένων Les Cowley, εμφανίζονται συχνά αργά το απόγευμα, σε πολύ ζεστές και υγρές μέρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα σύννεφα ουράνιου τόξου σχηματίζονται πάνω από cumulus σύννεφα - τα "fluffy cotton-ball-shaped" σύννεφα που συχνά βλέπουμε στα σχέδια των παιδιών.
" Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το cumulus σύννεφο, που υψώνεται δυνατά προς τα πάνω, ωθεί τα στρώματα αέρα πάνω από αυτό υψηλότερα, όλο και πιο ψηλά ", εξηγεί ο Cowley. " Καθώς ο αέρας ωθείται προς τα πάνω, επεκτείνεται και ψύχεται. Και μερικές φορές η υγρασία σε αυτόν τον αέρα ξαφνικά συμπυκνώνεται σε μικροσκοπικά σταγονίδια για να σχηματίσει ένα cap σύννεφο (σύννεφο καπέλο). "
Ο σπάνιος αυτός φυσικός σχηματισμός είναι γνωστός ως «Πηλέας», ή «σύννεφο καπέλο».
Συμβαίνει όταν ή καταιγίδα αυξάνεται γρήγορα σε ύψος, με αποτέλεσμα να συμπυκνώνεται σε ένα σύννεφο που μοιάζει με καπέλο, που κάθεται πάνω σε ένα άλλο σύννεφο. Αυτό το "cap" «σύννεφο καπέλο», το οποίο οι επιστήμονες αποκαλούν "pileus" «Πηλέα», είναι η πηγή του λαμπρού θεάματος. " Τα σταγονίδια στο cap νέφος κάνουν διασκεδασμό στο φως του ήλιου και προκαλούν τη διάθλαση των χρωμάτων, έτσι ώστε να σχηματίσουν τα πανέμορφα χρώματα " , δήλωσε ο Cowley.
Χρειάζονται πολύ συγκεκριμένες γωνίες για να δούμε τα χρώματα, όπως και η θέση και το ύψος της καταιγίδας, η γωνία του ήλιου και το μέγεθος των κρυστάλλων πάγου (που συμπεριφέρονται σαν μικρά πρίσματα) όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι δυνατόν να δώσουν μια σπάνια και τέλεια εικόνα του ιριδισμού.
Αν και τα συστατικά για τα σύννεφα ουράνιου τόξου φαίνονται απλά, δεν εντοπίζονται συχνά και φωτογραφίζονται ακόμη λιγότερο. Τέτοια σύννεφα ουράνιου τόξου δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Και συμβαίνουν μερικές φορές πριν από μεγάλους σεισμούς!
Στιγμιαία το ατμοσφαιρικό αυτό φαινόμενο, φαντάζει σαν ένα άνοιγμα πύλης για ένα "alien species" που ετοιμάζεται να έρθει στη Γη.
https://www.mirror.co.uk/news/weird-news/holidaymaker-films-eerie-ufo-cloud-16012951
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!
Κάντε μας like στο facebook
Πηγή: /facebook Posted by Anexartitos.Ta.Neα
Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου