Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 
"Προσέξτε καλά διότι εάν έρθουν οι κομμουνιστές, θα σας πάρουν την κατσίκα!" Δεν πρόκειται για αστικό -για αγροτικό πιο σωστά- μύθο. Με αυτή την απειλή, μεταξύ άλλων, επεδίωκαν οι "εθνικόφρονες" να κρατήσουν τους ανθρώπους της υπαίθρου μακριά από το ΕΑΜ κατά τη δεκαετία του 1940...


 του ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ

Σαράντα χρόνια αργότερα, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου βρισκόταν προ των πυλών, η τότε δεξιά προπαγάνδα είχε εμπλουτίσει και εξευγενίσει εν μέρει τα πυρά της. "Το ΠΑΣΟΚ θα επιβάλει σοσιαλιστικό σύνταγμα!" διέδιδε. "Η Ελλάδα θα αποχωρήσει -ή θα εκδιωχθεί- από την ΕΟΚ και από το ΝΑΤΟ και θα βρεθεί με μοναδικούς της συμμάχους τον Καντάφι και τον Αραφάτ!" Ο Ανδρέας Παπανδρέου ουδέποτε αμφισβήτησε στην πράξη τον γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας, ουδέποτε έπαιξε στα ζάρια τις -από τον καιρό του Ελευθερίου Βενιζέλου- βασικές επιλογές της. Ούτε βεβαίως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν έγινε πρωθυπουργός το 1990 ξανάνοιξε -όπως προέβλεπε η "Αυριανή"- τη Μακρόνησο.  


Κάθε κυβέρνηση όταν απέρχεται, κάθε καθεστώς όταν τρίζει, δαιμονοποιεί τους αντιπάλους του. Το ότι επισείει ο ΣΥΡΙΖΑ το φόβητρο της "εκδικητικής Δεξιάς" μετά την ψυχρολουσία που υπέστη τις δύο προηγούμενες Κυριακές ποσώς μάς εκπλήσσει. Το ότι εναλλάσσονται οι απειλές του με μια -κατόπιν εορτής- επίδειξη ενδιαφέροντος προς τη μεσαία τάξη (πολύ όψιμα αντελήφθησαν οι επαναστάτες της φακής πως εκείνοι τους οποίους κατηγορούσαν σαν "νοικυραίους", σαν "βολεμένους", συνιστούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας) είναι επίσης εντελώς προβλέψιμο. Μοναδική πρωτοτυπία το γεγονός ότι -φιμωθέντος προσωρινά του Παύλου Πολάκη και των λοιπών "αψίκορων"- τους ρόλους τόσο του "καλού" όσο και του "κακού μπάτσου" έχουν αναλάβει οι ήπιοι της κυβέρνησης. Κι ακούς τον πεπαιδευμένο, τον διακομματικά συμπαθή Νίκο Φίλη να αποκαλεί τη Νέα Δημοκρατία "μειλίχιο τέρας"... Κι ακούς τον φλεγματικό Ευκλείδη Τσακαλώτο να αποδίδει το εκλογικό αποτέλεσμα στους ψηφοφόρους, οι οποίοι δεν κατανόησαν δήθεν το συμφέρον τους...


Ποια σκιάχτρα στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ανακόψει το ρεύμα που φουσκώνει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας; Ένα ρεύμα το οποίο παρασέρνει ου μην τους συνήθεις "ΟΦΑ" αλλά και πολίτες με συγκροτημένη σκέψη και θέση, πολίτες που επιμένουν να δηλώνουν Αριστεροί μα διευκρινίζουν ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα προτιμήσουν για πρώτη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Οι ισχυρισμοί είναι πολύ συγκεκριμένοι, για αυτό και θα μπορούσαν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Διαδίδει η Κουμουνδούρου ότι αναλαμβάνοντας το πηδάλιο η Νέα Δημοκρατία, θα καταργήσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Θα δυσχεράνει την πρόσβαση των οικονομικά ασθενέστερων στα νοσοκομεία. Θα αναθέσει τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο "αόρατο χέρι της αγοράς", θα ρίξει δηλαδή τους εργαζόμενους στον λάκκο των εργοδοτών-λεόντων. Προφητεύει εν ολίγοις μια καθημερινότητα όπου θα κυριαρχεί το δίκιο του ισχυρότερου. Όπου όσοι δεν θα αποδεικνύονται ανταγωνιστικοί, αρκούντως παραγωγικοί, απλώς θα συνθλίβονται στις μυλόπετρες του καπιταλισμού. Θα θυσιάζονται στον "Μινώταυρο του Νεοφιλελευθερισμού".





Ανιχνεύεται σπέρμα αλήθειας σε όλα τα παραπάνω; 


Ως παράταξη εξουσίας η Νέα Δημοκρατία είναι ασφαλώς πολυσυλλεκτική. 




Περιλαμβάνει στις τάξεις της ακόμα και ανθρώπους που ομνύουν στον κοινωνικό δαρβινισμό, που ανενδοίαστα θα ξήλωναν το όποιο δίκτυ προστασίας υπάρχει στην Ελλάδα για τους πιο αδύναμους. Όπως και οπαδούς της ιδέας να ανεγερθεί τείχος στον Έβρο για όλους ανεξαιρέτως τους μετανάστες. Όπως και νοσταλγούς του τριπτύχου "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" στην πιο παρωχημένη, πατριαρχική του εκδοχή... Κακά τα ψέματα. Σε καθέναν "υπερ-Αριστερό", ο οποίος δίνει ραντεβού στα γουναράδικα και αντιμετωπίζει με συμπάθεια τον Κουφοντίνα ονομάζοντάς τον αντάρτη πόλεων, αντιστοιχεί ένας "υπερ-Δεξιός" διακατεχόμενος από το ίδιο εμφύλιο πνεύμα. 


Η διαφορά είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε ακαριαία τον φουσκωμένο ασκό που "αστειευόμενος" ζήτησε η Κωνσταντίνα Κούνεβα να του καθαρίσει το σπίτι. Όπως και τον ανεκδιήγητο Σκαλούμπακα. 


Η μέχρι τώρα πορεία του δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφορείται από το σπανιότερο ίσως προσόν στις τάξεις των Ελλήνων πολιτικών διαχρονικά: Από την κοινή λογική. Η κοινή λογική θα τον κάνει να διατηρήσει τις 120 -κατά μέγιστον- δόσεις, μέτρο που ρυθμίζει χρονίζοντα χρέη και εξασφαλίζει στα κρατικά ταμεία συνεχείς χρηματοδοτικές ροές. Η κοινή λογική θα τού υπαγορεύσει την προστασία της δημόσιας υγείας ως υπέρτατου αγαθού, ασχέτως αν θα επιχειρηθούν συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα στα νοσοκομεία. Η κοινή λογική θα τον ωθήσει να περιφρουρήσει την εργασιακή ειρήνη, να μεταβεί με τον πιο βελούδινο τρόπο στο καινούργιο παραγωγικό μοντέλο το οποίο έχει ανάγκη η χώρα.   


Διαθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ιστορική γνώση πως όποια κυβέρνηση έστρεψε τον κόσμο εναντίον της, πως όποιος πρωθυπουργός αποπειράθηκε να "σκίσει τη γάτα" ερήμην του λαού είχε μετρημένες τις μέρες του. Ξέρει καλά ότι στη δημοκρατία απαιτούνται διαρκώς συναινέσεις, υπερβάσεις, συμβιβασμοί. Πρωτίστως ευαισθησία. Αλίμονο εάν ένα κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού νοιώσει αγνοημένο από τους κρατούντες, αποκομμένο από τις εξελίξεις, στην απ’ έξω. Θα γίνει αυτομάτως βόμβα ωρολογιακή στα θεμέλια της κοινωνίας.


Τούτων δοθέντων τί πρέπει να κάνει η Νέα Δημοκρατία για να αντιμετωπίσει την καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ;


Το προφανές! Τα πιο έγκυρα χείλη, με την πιο δυνατή φωνή, να διαψεύδουν καθημερινά τις σκοτεινές διαδόσεις. Να το δηλώνουν καθεμιά στιγμή, με κάθε ευκαιρία: "Εμείς δεν ερχόμαστε για να καταργήσουμε τα όποια θετικά υπάρχουν. Δεν ερχόμαστε για να καταλύσουμε μα για να συμπληρώσουμε, να εμπεδώσουμε, να γενικεύσουμε." Να το επαναλαμβάνουν διαρκώς κι ας γίνουν μονότονα. Ώστε μέχρι τις 7 Ιουλίου, το μήνυμα να αντιλαλεί στα αυτιά και του πιο προκατειλημμένου ακόμα Έλληνα.



* Ο κ. Χρήστος Χωμενίδης είναι συγγραφέας 
 






https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!✉️





 Πηγή:  
  www.capital.gr/xristos-xomenidis/3365295    Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  

  •   Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
  • . Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
  • . Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
  • . Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
  • . Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
  • . Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
  • . Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
  • . Περισσότερα στους όρους χρήσης.
  • . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]