Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Ειδική δράση, για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής...


 και με συνδρομή της  Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) στην Πλατεία Εξαρχείων.



Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επιχείρησης, προσήχθησαν δέκα αλλοδαποί, η εμπλοκή των οποίων στη διακίνηση ναρκωτικών εξετάζεται.

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθημέρο οι πρώτες παρεμβάσεις για την ανάπλαση της εμβληματικής γειτονιάς της Αθήνας - Προτεραιότητα στη δημόσια υγεία, στην αποκατάσταση φθορών σε δημόσιους χώρους και την απομάκρυνση των καταληψιών και του παρεμπορίου

Τη μετατροπή των Εξαρχείων σε «πρότυπη γειτονιά» σχεδιάζουν από κοινού η κυβέρνηση και η νέα δημοτική αρχή της πρωτεύουσας που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου, δρομολογώντας ένα σύνολο παρεμβάσεων και πολιτικών για την ανάπλαση και ανασυγκρότηση όλης της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Οπως υπογραμμίστηκε στην πρώτη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη αρμόδια κυβερνητικά στελέχη με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, πρόκειται για ένα σχέδιο αναζωογόνησης των Εξαρχείων με στόχο να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και τα προβλήματα που εντοπίζονται στην εμβληματική γειτονιά της πρωτεύουσας και να αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής.


Τόσο τα κυβερνητικά στελέχη όσο και ο νέος δήμαρχος δεσμεύτηκαν σε ένα πλαίσιο σταθερής μεταξύ τους συνεργασίας για την υλοποίηση ενός πενταετούς πλάνου με όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα αποκαταστήσουν σταδιακά την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Όλα αυτά συμφωνήθηκε να προχωρήσουν «με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων, των επαγγελματιών και όσων δραστηριοποιούνται εκεί, η συμμετοχή των οποίων σε μια ανοιχτή διαδικασία συμμετοχικής διαβούλευσης είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ευόδωση των στόχων της κοινής προσπάθειας».

Μπορεί τα Εξάρχεια να είναι μία από τις συνολικά 129 γειτονιές που απαρτίζουν το πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας, πλην όμως κυβέρνηση και δήμος αναγνωρίζοντας τις ιστορικές και άλλες ιδιαιτερότητες της περιοχής συνομολόγησαν τη διάθεσή τους να τη μετατρέψουν στο μοντέλο της «πρότυπης γειτονιάς» σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όπως πρέπει να είναι η Αθήνα. 





Η γειτονιά των Εξαρχείων αποτελείται από μια έκταση 280 στρεμμάτων και με βάση τις καταγραφές που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν 179 διατηρητέα κτίρια. Λειτουργούν τέσσερα δημοτικά σχολεία, δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί, 53 εκδοτικοί οίκοι, τέσσερις γκαλερί, τρεις κινηματόγραφοι και μία τράπεζα. Δύο ξενοδοχεία που υπήρχαν στην περιοχή έχουν κλείσει, φαινόμενο που συναντάται και στις όμορες γειτονιές στις οποίες βρίσκονται άλλα 19 κλειστά ξενοδοχεία. Στα Εξάρχεια υπάρχουν 15 καταλήψεις κτιρίων από τις συνολικά 23 στην ευρύτερη περιοχή, με τις 12 να αφορούν κατάληψη για φιλοξενία προσφύγων και στις υπόλοιπες 11 να διαμένουν διάφορες ομάδες ατόμων.

Στο σχέδιο δράσης που τέθηκε επί τάπητος στην πρώτη συνάντηση κυβέρνησης και δήμου επισημαίνεται, καταρχήν, η ανάγκη διασφάλισης της λειτουργίας του κράτους δικαίου, «που κάθε άλλο παρά προφανής είναι», όπως διαπιστώθηκε από τους συμμετέχοντες. Ωστόσο, όπως υπογραμμίστηκε, το σχέδιο για τα Εξάρχεια δεν μπορεί να αφορά μόνο την αποκατάσταση της τάξης και την εφαρμογή του νόμου «που είναι ζητήματα κρίσιμα για την περιοχή». «Αφορά περισσότερο ένα σύνολο πολιτικών για την ανάπλαση και την ανασυγκρότηση της περιοχής», ειπώθηκε. Είναι, τονίστηκε, «ένα σχέδιο που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις της περιοχής, να απαντήσει στις ανάγκες των κατοίκων, των ιδιοκτητών, των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών και να αναδείξει νέες προοπτικές για την περιοχή των Εξαρχείων, μακριά από τη σημερινή εικόνα».




https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή:   capital.gr
  Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]