Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Η Εθνική Ελλάδας δεν τα κατάφερε κόντρα στην Αμερική και έχασε με 69-53 και τώρα πρέπει να νικήσει την Τσεχία με +12 πόντους διαφορά για την πρόκριση.
Το έργο της ελληνικής ομάδας ήταν αρκετά δύσκολο και το ήξεραν όλοι πριν το τζάμπολ...



 Η Ελλάδα στάθηκε καλά για ένα μόνο δεκάλεπτο και στη συνέχεια λόγω της αστοχίας της η διαφορά ξέφυγε με τους Αμερικανούς 69-53. και τώρα είναι το ματς πρόκριση με τη Τσεχία. Το σενάριο πλέον είναι ένα, να νικήσουμε με +12 πόντους διαφορά, αρκεί οι ΗΠΑ να νικήσουν τους Βραζιλιάνους.


Άντεξε για ένα δεκάλεπτο

Η Εθνική Ελλάδας μπήκε δυνατά στο παρκέ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πετύχει τους πρώτους πέντε πόντους για τη γαλανόλευκη και να παίρνει με διαφορά τριών πόντων 4-7, αλλά οι Αμερικανοί επέστρεψαν και με επιμέρους σκορ 5-0 πέρασαν μπροστά με +2 (9-7). Στη συνέχεια οι δύο ομάδες ήταν σε απόσταση αναπνοής και το δεκάλεπτο έληξε με +2 για τους Αμερικανούς (19-17).
Το δεύτερο δεκάλεπτο δεν ήταν καθόλου καλό για την Ελλάδα που στην πρώτη φάση έδωσε βολές στον Μπράουν και έκανε το 20-17, στην επόμενη φάση ο Σλούκας σκόραρε με τρίποντο ισοφαρίζοντας σε 20-20 και από εκεί και πέρα η γαλανολευκη σίγασε! Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς με ένα σερί 9-0 έκανε το σκορ 29-20 με τον Σλούκα έπειτα από αρκετά λεπτά να σκοράρει και πάλι για τρεις μειώνοντας σε 29-23, όμως, η γαλανόλευκη δεν έβρισκε... διχτάκι!


27% στα δίποντα και 24% στα τρίποντα

Ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα οι Αμερικανοί έφεραν για πρώτη φορά το ματς σε διψήφια διαφορά (+11) με 36-25 και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στη μέγιστη τιμή της (+13) με 38-25. Η Ελλάδα στο δεύτερο δεκάλεπτο σκόραρε μόλις 8 πόντους με δύο τρίποντα του Σλούκα και ένα δίποντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τα στατιστικά να είναι... χάλια! Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου είχε 6/22 δίποντα (27%) και 4/17 τρίποντα (24%).
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε και πάλι δυνατά και με ένα σερί 5-0 με τρίποντο του Σλούκα και καλάθι του Γιάννη το σκορ έγινε 38-30, αλλά οι ΗΠΑ με επιμέρους σκορ 7-0 έφτασαν τη διαφορά στη μεγαλύτερη της τιμή με +15 (45-30) στο 34'.
Στη συνέχεια η διαφορά θα μπορούσε να είχε πάει στο +10 με ένα τρίποντο του Μπουρούση, αλλά ο Αντετοκούνμπο έχασε δύο βολές και στην επόμενη φάση ο Ουάιτ πέτυχε τρίποντο κανοντας το 50-35 στο 37'. Η αστοχία συνεχίστηκε για τη γαλανόλευκη και η διαφορά αυξήθηκε στο +17 με το τέλος της τρίτης περιόδου (54-37).



Από το +19 στο +11 και τελικά +16

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Αμερικανοί ξεκίνησαν με καλάθι και έφτασαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +19 (56-37) και έπειτα ο Σλούκας πήρε το όπλο του και με πέντε σερί πόντους μείωσε σε 56-42. Οι ΗΠΑ ανταπέδωσαν με τον ίδιο τρόπο και έφεραν και πάλι τη διαφορά στο +19 με 61-42 στο 34'. Με ένα «γαλανόλευκο» σερί 8-0 η διαφορά έπεσε στους 11 (61-50), αλλά οι παίκτες του ΝΒΑ κατάφεραν και την έφτασαν ξανά ψηλά με το τελικό σκορ να είναι 69-53.
Η Εθνική Ελλάδας τελείωσε τον αγώνα σουτάροντας με 36% στα δίποντα (14/39) και 26% στα τρίποντα (7/27). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε double double από το πρώτο ημίχρονο με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Σλούκας ακολούθησε με 13 πόντους.
Από τους νικητές, ο πρώτος σκόρερ ήταν ο Κέμπα Ουόκερ με 15 πόντους και ο άλλος διψήφιος ήταν ο Μίτσελ με 10.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-25, 54-37, 69-53


 Ο Γιάρομιρ Μπόχατσικ αντιμετωπίζει με αυτοπεποίθηση τον «τελικό» της Τσεχίας με την Ελλάδα. 



Η Τσεχία ετοιμάζεται πλέον για «τελικό» απέναντι στην Ελλάδα έχοντας και το… μαξιλαράκι του -11. 

 «Δεν περίμενα κι εγώ να κερδίσουμε με τόσο μεγάλη διαφορά την Βραζιλία, αλλά κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι. Τώρα τα πάντα θα κριθούν στον αγώνα με την Ελλάδα, καθώς πιστεύω πως οι ΗΠΑ θα κάνουν το καθήκον τους και θα δείξουν την ανωτερότητά τους κόντρα στην Βραζιλία. Πιστεύω πως δεν φοβόμαστε τίποτα μετά το σημερινό», τόνισε ο Γιάρομιρ Μπόχατσικ.
«Η Ελλάδα έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες, αλλά το προπονητικό τιμ είμαι σίγουρος πως θα κάνει ξανά εξαιρετική δουλειά και θα μας δώσει τις κατάλληλες πληροφορίες. Σίγουρα θα δούμε και το ματς με την Βραζιλία για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μπορούμε να μάθουμε κάτι από εκεί», πρόσθεσε ο Τσέχος γκαρντ.


https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή:  
με πληροφορίες από sputniknews.gr  ,   sport-fm.gr      Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]