Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Σχεδόν τρεις βδομάδες συνεχίζεται η δημόσια συζήτηση γύρω απ' την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν ιδιοκτησίας Ισραηλινού ο οποίος είναι και ο Διευθυντής της εταιρείας Wispear που εδρεύει στην Κύπρο...


Και ενώ τα κόμματα συνεχίζουν τις δημόσιες αντιπαραθέσεις τους για τις σχέσεις με την εταιρεία και την εβραική κοινότητα στην Κύπρο σε παράλληλο επίπεδο «τρέχει» η έρευνα των Αρχών οι οποίες έχουν εδώ και μέρες κατασχέσει το περιβόητο βαν.

Το περιεχόμενο του βαν, φαίνεται πως θα απασχολήσει για πολλές ακόμη μέρες τόσο τους ερευνητές εκ μέρους της Αστυνομίας όσο και αυτούς εκ μέρους της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Το γραφείο της Επιτρόπου εμπλέκεται πλέον ενεργά στην έρευνα των εκατοντάδων αρχείων που εμπεριέχει ο server που βρίσκεται στο βαν της εταιρείας. Η εταιρεία με ανακοίνωσή της τις πρώτες μέρες που ξέσπασε ο σάλος, είχε διευκρινίσει ότι δεν γίνονταν εργασίες στην Κύπρο και λειτουργούσε εδώ δοκιμαστικά.

Ο άξονας των ερευνών περιστρέφεται πλέον γύρω απ’ τα mac address που έχουν εντοπιστεί. Πρόκειται, όπως ενημερώνεται το SigmaLive, για εκατοντάδες αριθμών για τους οποίους απαιτείται μεγάλη διαδικασία προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται ή όχι για προσωπικά δεδομένα.

 Όπως εξηγήθηκε στο SigmaLive πρόκειται ουσιαστικά για «ταυτότητες» με την μορφή αριθμών οι οποίες καταλήγουν σε αριθμούς. Μετά απ’ αυτή την διαδικασία της κατάληξης θα διαφανεί αν υπήρξε παραβίαση δεδομένων και στην περίπτωση αυτή τότε θα μιλάμε για υποκλοπές και παραβίαση της ιδιωτικότητας. Τις έρευνες συνδράμει μεγάλη ομάδα απ’ το γραφείο της Επιτρόπου καθώς και της Αστυνομίας.

Για την εξαγωγή συμπερασμάτων θα χρειαστούν αρκετές μέρες αφού είναι πολύ πρόωρο να ειπωθεί κάτι όσον αφορά τα ευρήματα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το SigmaLive είναι σε θέση να γνωρίζει από επίσημες πηγές της εταιρείας ότι ο κ.Ted Dillian βρίσκεται στο εξωτερικό για τις ανάγκες του συνεδρίου της Milipol, το οποίο διεξήχθη τις προηγούμενες μέρες στο Παρίσι.

Ίδιες πηγές σημείωσαν ότι ο κ.Dillian ουδέποτε κλήθηκε απ’ την Αστυνομία και ουδέποτε προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Όταν έγινε γνωστό το θέμα με το βαν εξάλλου, ο κ.Dillian βρισκόταν ήδη στο εξωτερικό σε προγραμματισμένες επαγγελματικές επαφές.








https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή: 
  SigmaLive, greeknation.blog    Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]