Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Η πρωινή στάση εργασίας στο μετρό της Αθήνας προκάλεσε την παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας...


Έντονες πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η πρωινή στάση εργασίας στο μετρό της Αθήνας, με την κυβέρνηση να προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση προσωπικού ασφαλείας.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, έσπευσε να ζητήσει «συγγνώμη» από τους Αθηναίους για την «ταλαιπωρία».





Ξεκαθάρισε δε, ότι «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους», και στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί 21 άτομα να «κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύρια πολίτες».

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί “νταβατζηλίκια” και εκβιασμούς. Δεν γίνεται  να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα  μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
Προανήγγειλε δε, ότι θα θέσει το ζήτημα του «ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας», όπως ακριβώς ισχύει στην περίπτωση του ΟΣΕ αλλά και σ’ άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η στάση εργασίας στους συρμούς του αθηναϊκού μετρό ξεκίνησε στις 5μιση το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 10:00 το πρωί.Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σ’ αυτή την κίνηση, αντιδρώντας στη μετακίνηση 21 υπαλλήλων της Αττικό Μετρό σ’ άλλες υπηρεσίες.

«Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις στην ΣΤΑΣΥ πλησιάζουν τις 700 και δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός τους ανά Διεύθυνση, Τομέα, Ειδικότητα, η διοίκηση της εταιρείας με άκρως ενοχικό τρόπο αποφασίζει και διατάζει, Παρασκευή βράδυ, να μετακινήσει μονομερώς με τον πλέον βίαιο και αυταρχικό τρόπο συναδέλφους από τις οργανικές τους θέσεις, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως επιλύει» ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Και πρόσθεσαν: «Τη στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης ειδικοτήτων όπως, τεχνίτες, οδηγοί, σταθμάρχες, έλεγχος κομίστρου έχουν χτυπήσει κόκκινο, οι διοικούντες με μια ακατανόητη χωρίς κανέναν σχεδιασμό και έξω από κάθε λογική κίνηση, προχωρούν μονομερώς στη "ρύθμιση" της ζωής των εργαζομένων».


https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή: 
sputniknews.gr   Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]