Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


Στην Ελλάδα πληρώνουμε περίπου 47,90 ευρώ κατά μέσο όρο για πακέτο 100 Mbps, σύμφωνα με έρευνα της Picodi...


Την 9η θέση ανάμεσα σε 62 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο καταλαμβάνει η Ελλάδα όσον αφορά στο κόστος του Διαδικτύου.



Συγκεκριμένα, η έρευνα που διεξήγαγε το Picodi.com μελέτησε τις τιμές των 233 μεγαλύτερων παρόχων οπτικών ινών σε 62 χώρες. Όπως επισημαίνεται, η έρευνα περιλαμβάνει μόνο απεριόριστα πακέτα διαδικτύου, χωρίς τηλεόραση ή τηλέφωνο ενώ δείχνει τη μέση τιμή του διαδικτύου ινών για τους κατοίκους που προσφέρονται από τους μεγαλύτερους παρόχους της χώρας, σύμφωνα με την τιμολόγηση στις επίσημες ιστοσελίδες τους.





Στην κορυφή της λίστας με το ακριβότερο Διαδίκτυο, βρίσκεται η Νότια Αφρική με 79 ευρώ τον μήνα για internet 100 Mbps. Σε χώρες όπως η Ισλανδία ή η Νορβηγία οι χρήστες του Διαδικτύου πληρώνουν περισσότερα από 62 ευρώ το μήνα. Στην Ελλάδα πληρώνουμε περίπου 47,90 ευρώ για πακέτο 100 Mbps.



Αντίθετα το Ιnternet είναι η φθηνότερο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Μολδαβία (8,74 ευρώ τον μήνα), η Ρωσία (6,96 ευρώ τον μήνα) και η Ουκρανία (5,60 ευρώ τον μήνα).

Σύμφωνα με το Speedtest.net, η παγκόσμια μέση ταχύτητα ευρυζωνικού Διαδικτύου ανέρχεται σε 70 Mbps (Δεκέμβριος 2019). Από την άλλη πλευρά, τα 100 Mbps είναι η ταχύτητα που προσφέρεται πιο συχνά στην πλειοψηφία των χωρών, στις 55 από τις 62.

Σε μερικές χώρες, όπως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Γαλλία ή η Σιγκαπούρη, οι μεγάλοι πάροχοι διαδικτύου δεν προσφέρουν μια τόσο χαμηλή ταχύτητα. Στην Πολωνία και τη Ρουμανία, το χαμηλότερο διαθέσιμο πακέτο είναι 150 Mbps, στη Γαλλία τα 200 Mbps, και στη Σιγκαπούρη τα 500 Mbps. 




Ίδια τιμή,διαφορετική ταχύτητα

 

Η ερεύνα στη συνέχεια εξετάζει πόσο γρήγορο Διαδίκτυο μπορεί να έχει ένας χρήστης με 20 ευρώ το μήνα ή και λιγότερα.

Όπως επισημαίνεται, από τις 62 χώρες που περιλαμβάνονται στην έρευνα, οι 20 δεν μπόρεσαν να ταξινομηθούν. Για παράδειγμα, η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Χιλή, η Ιταλία, η Πορτογαλία, οι ΗΠΑ και η Νότια Αφρική καθώς στις χώρες αυτές, το απεριόριστο διαδίκτυο για κατοίκους από μεγάλους παρόχους κοστίζει περισσότερο από 20 ευρώ τον μήνα.

Απ΄τις υπόλοιπες χώρες, η υψηλότερη ταχύτητα, 1 Gbps, μπορεί να βρεθεί στην Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Ινδία, την Ουγγαρία, τη Λετονία και την Ουκρανία, με τιμή κάτω από 20 ευρώ τον μήνα . Αυτό το ποσό είναι αρκετό για να προσφέρει ένα γρήγορο πακέτο ίντερνετ στη Ρωσία (890 Mbps), την Κίνα και τη Λιθουανία (600 Mbps και στα δύο). Στην Ελλάδα με 20 ευρώ το μήνα θα έχουμε πακέτο 24 Mbps.

Η έρευνα τέλος δείχνει σε ποιες χώρες διατίθεται 1 Gbps internet για τους κατοίκους και πόσο κοστίζει.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Picodi.com, σε 22 από τις 44 χώρες όπου οι πάροχοι προσφέρουν τέτοια ταχύτητα, η μηνιαία τιμή υπερβαίνει τα 50 ευρώ. Το γρήγορο διαδίκτυο είναι το πιο ακριβό στην Αυστρία και την Αυστραλία, στα 199 ευρώ και 209 ευρώ αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, το φθηνότερο 1 Gbps διαδίκτυο διατίθεται στη Ρουμανία, με μόλις 8 ευρώ τον μήνα.








https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή: 
  http://www.newsnowgr.com  Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]