Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Οι κάτοικοι αρκετών περιοχών στη βόρεια Ελλάδα ξύπνησαν σε λευκό τοπίο καθώς τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και κυριολεκτικά το έστρωσαν...

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Θεσσαλονίκης και οι κάτοικοι σε περιοχές όπως στον Χορτιάτη, το Φίλυρο και την Εξοχή ξύπνησαν στα «λευκά».



Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν επίσης σε Ασβεστοχώρι και Ωραιόκαστρο, ενώ οι μετεωρολογικοί σταθμοί και στον δρόμο Θεσσαλονίκης- Σερρών καταγράφουν επίσης ασθενή χιονόπτωση, ειδικά στο ύψος του Λαχανά. Το «έστρωσε» και στην ορεινή Χαλκιδική.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 70ο έως το 85ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Νεοχωρίου - Βαρβάρας (από την Ολυμπιάδα έως τη Βαρβάρα).


Χιόνια και στην Ξάνθη

Το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η χιονόπτωση και στα ορεινά της Ξάνθης, της Ροδόπης, του Έβρου και της Φλώρινας, αλλά και στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, στο ύψος του Πολύμυλου.
Το θερμόμετρο δεν ξεπέρασε τις μονοψήφιες τιμές στις πόλεις της Μακεδονίας και στις 8 το πρωί έδειχνε μηδέν βαθμούς στην Κοζάνη, 4 βαθμούς στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη και 5 στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΜΥ.



Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, όλα τα σχολεία λειτουργούν κανονικά και οι δρόμοι είναι καθαροί.

Χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι

Η ψυχρή εισβολή που παρατηρείται από αργά χθες το βράδυ έχει φέρει τα πρώτα χειμωνιάτικα δείγματα και σημαντική υποχώρηση της θερμοκρασίας που στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 3 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 0 έως 8 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 14 βαθμούς.




Στη νησιωτική χώρα και συγκεκριμένα στο Ιόνιο η θερμοκρασίας θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου από 9 έως 16 βαθμούς (στα Δωδεκάνησα έως 18 βαθμούς) και στην Κρήτη από 9 έως 20 βαθμούς.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του Αττικής προβλέπονται για σήμερα (04/12). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις από 3 έως 5 και από το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται στο τέλος της Τετάρτης.


 Τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο Πέλαγος, οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ, όπως αναφέρει το meteo.gr στην ημερήσια πρόγνωσή του.


https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή: 
meteo.gr      Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]