Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 
Συνάντηση με Ομογενείς στο Τάρπον Σπρινγκς είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έστειλε το μήνυμά του στην Τουρκία αναφερόμενος, ταυτόχρονα, στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην παροχή ψήφου στους Έλληνες...


 του εξωτερικού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ και συνομίλησε με Ομογενείς στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε, εντός εισαγωγικών, να συρθούμε σε διαπραγματεύσεις εκβιαζόμενοι από την Τουρκία».

«Επιδιώκουμε την ειρήνη με την Τουρκία»

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι για πρώτη φορά, ύστερα από τις διπλωματικές ενέργειες που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση, και έχουμε επιδοθεί σε ένα πραγματικό διπλωματικό μαραθώνιο, η Τουρκία είναι απελπιστικά απομονωμένη. Έχει δημιουργηθεί ένα τόξο στήριξης των ελληνικών θέσεων το οποίο αρχίζει από την Αμερική, πηγαίνει μέχρι το Ισραήλ, την Αίγυπτο. Μέχρι και η Ρωσία βρέθηκε στην ίδια θέση με τις ΗΠΑ για την απαράδεκτη μη συμφωνία - χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο διότι δεν έχει καμία νομική βάση η συμφωνία την οποία υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη. Κατά συνέπεια, έχουμε χρησιμοποιήσει όλα μας τα διπλωματικά όπλα για να μπορέσουμε να απομονώσουμε την Τουρκία και να εξηγήσουμε στις ΗΠΑ ειδικά -και εκεί θα χρειαστούμε και τη δική σας βοήθεια, το είπατε πολύ καλά- γιατί σήμερα σε αυτή την περιοχή του κόσμου, η Ελλάδα είναι ο πιο αξιόπιστος και ο πιο προβλέψιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών εντός του ΝΑΤΟ».
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι επιδιώκεται η ειρήνη και η επίλυση των διαφορών μας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και σημείωσε:
«Δεν πρόκειται εμείς να δεχθούμε, εντός εισαγωγικών, να συρθούμε σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, εκβιαζόμενοι από μία Τουρκία, η οποία δεν μπορεί να συμφωνήσει στο βασικό πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας που πρέπει να διέπει δύο χώρες, οι οποίες είναι καταδικασμένες από τη γεωγραφία να ζουν και να πορεύονται μαζί».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξει εφόσον έχει κυρωθεί»

Επίσης, ο πρωθυπουργός σχολίασε και τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας πως το κόμμα του είχε εκφράσει τον προβληματισμό του από την πρώτη στιγμή και πρόσθεσε, μιλώντας στους Ομογενείς στο Τάρπον Σπρινγκς:
«Είχα πει, όμως, ταυτόχρονα -και θέλω να είμαι απολύτως συνεπής σε αυτά τα οποία λέω- ότι άπαξ και η συμφωνία αυτή κυρωθεί, είναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξει».
Ο ίδιος σχολίασε και τον αγώνα που γίνεται έτσι ώστε να κατοχυρωθεί το brand «Μακεδονία» με το σήμα «Macedonia the Great» στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Έπειτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε τη νομοθέτηση του East Med Act από το Κογκρέσο των ΗΠΑ και έκανε λόγο για υποστηρικτική κίνηση των ελληνικών θέσεων. Κατέστησε, δε, σαφές ότι αν απαιτηθεί, η εθνική κυριαρχεί θα προασπιστεί με κάθε μέσο.

«Ο νόμος για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού παρέχει μια διευκόλυνση»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Βουλή, σημειώνοντας πως πρόκειται για διευκόλυνση.
Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά:
«Θέλω να τονίσω ότι το δικαίωμα της ψήφου, της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, δεν το έχετε απωλέσει. Στην ουσία ο νόμος αυτός παρέχει μία διευκόλυνση: Τη δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος αυτών που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, με τους περιορισμούς του νόμου, στο μόνιμο τόπο διαμονής τους. Δώστε μας τη δυνατότητα στις επόμενες εκλογές να διαμορφώσουμε πλειοψηφία 200 βουλευτών και σας διαβεβαιώνω ότι τα εμπόδια αυτά θα αφαιρεθούν. Διότι δεν ήταν δική μου επιθυμία να περιορίσουμε το εκλογικό σώμα».
Ο πρωθυπουργός, τέλος, μίλησε με τους Ομογενείς στο Τάρπον Σπρινγκς για ζητήματα εκπαίδευσης και τεχνολογίας.




https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:  sputniknews.gr 
  Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]