Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Σε ναυάγιο φαίνεται να οδηγείται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή της Περιφερειακής αρχής και των πέντε Δήμων των μεγάλων νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου...


Αιτία, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα επιτάσσει περιοχές στις οποίες θα δημιουργηθούν τα κλειστά κέντρα. Μία απόφαση που έχει προκαλέσει οργή στα νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του Προσφυγικού, με το ΔΣ της Δυτικής Λέσβου να αποφασίζει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Την ίδια στιγμή, οι φορείς των νησιών τονίζουν ότι όχι μόνο δεν θα δώσουν το παρών στην συνάντηση με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, αλλά θα συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σημερινή (1.30 μμ) έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Βορείου Αιγαίου με θέμα: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ  ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.


Μηταράκης: Μέτρο έκτακτης ανάγκης η επίταξη ακινήτων

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», αποκάλυψε ότι θα ζητήσει την αναβολή της συνάντησης με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου που διαμαρτύρονται για την επίταξη χώρων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης για πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ τους.

Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης, το μέτρο της επίταξης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποτελεί μέτρο έκτακτης ανάγκης, καθώς μετά από τα γεγονότα και τα επεισόδια στη Μόρια η κατάσταση έπρεπε να αντιμετωπιστεί και να εκτονωθεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν, ακολουθούμε και υλοποιούμε όσα είχαμε πει προεκλογικά».

Όπως τόνισε ο Υπουργός, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση των προσφυγικών ροών και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχουν κλειστά κέντρα κράτησης. «Αν δεν προχωρούσαμε στην επίταξη, θα χάναμε ακόμη έξι μήνες και δεν θα προλαβαίναμε να κάνουμε τίποτα μέχρι το τέλος του έτους», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.


Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, από τον Ιούλιο έχουν φύγει από τα νησιά του Αιγαίου 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ αυτή τη στιγμή στα νησιά υπάρχουν συνολικά 40.000 άνθρωποι. Με δεδομένο λοιπόν ότι τα κλειστά κέντρα κράτησης θα έχουν δυναμικότητα 20.000 κλινών, θα πρέπει να φύγουν από τα νησιά επιπλέον 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είτε θα επιστραφούν στην Τουρκία, είτε θα κατευθυνθούν στην ενδοχώρα.

Σε ό,τι αφορά τα κλειστά κέντρα κράτησης, θα κρατούνται σύμφωνα με τον Υπουργό όλοι οι νεοαφιχθέντες για 25 μέρες, όπως προβλέπεται από το νόμο και στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα σε αυτές τις 25 μέρες να έχει εκδοθεί και η απόφαση για τη χορήγηση ασύλου ή όχι.
Τέλος, σε ότι αφορά τις συνθήκες παραμονής σε αυτά, ο κ. Μηταράκης είπε ότι κάποιοι θα μπορούν να βγαίνουν έξω το μεσημέρι και το απόγευμα με σχετική άδεια, αλλά το βράδυ τα κέντρα θα είναι κλειστά, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παραβατικότητας.


Το σχέδιο της κυβέρνησης που προκάλεσε τη θύελλα των αντιδράσεων

Το σχέδιο της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα προβλέπει την επίταξη των ακόλουθων χώρων:

1. Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
2. Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
3. Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.
4. Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
5. Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.



https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:     
  Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]