Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Προειδοποιήσεις ότι ο κορονοϊός θα φτάσει και στην Ελλάδα απηύθυναν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας...



Στην εκτίμηση ότι ο κορονοϊός δεν αποκλείεται να φτάσει στην Ελλάδα, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας όμως ότι υπάρχει ετοιμότητα για την αντιμετώπισή του.
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κορονοϊού και στην χώρα μας, όμως, είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.
Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι κάθε νοσοκομείο της χώρας έχει λάβει εντολές για την αντιμετώπιση κρούσματος κορονοϊού.
Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού.
Ο κ. Κικίλιας συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες και τόνισε ότι το υπουργείο θα ανακοινώσει άμεσα εάν υπάρξει κρούσμα στη χώρα.
Ο ίδιος δεν μπόρεσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να φτάσει στην Ελλάδα, καθώς επικαλέστηκε τους επιστήμονες οι οποίοι με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων, λένε ότι ο κορονοϊός ενδέχεται να έρθει και στη χώρα μας.
Αποκάλυψε, τέλος, ότι έγινε γίνει συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών ώστε από τη Δευτέρα να διατεθούν ακόμη 43 κρεβάτια σε ΜΕΘ.

Τσιόδρας: Θα έχουμε κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες

Σε ανάλογη εκτίμηση με τον Βασίλη Κικίλια για κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα είχε προχωρήσει εξάλλου και ο Σωτήρης Τσιόδρας, λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό.
«Στην Ελλάδα δεν έχουμε κρούσμα του ιού, αλλά αναμένεται τις επόμενες μέρες να αντιμετωπίσουμε κάποιο κρούσμα. Είναι πάρα πολύ πιθανό με βάση την παγκόσμια εξάπλωση του ιού», δήλωσε.
Όπως τόνισε, αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων».
Ο ίδιος έδωσε συμβουλές για την αποφυγή μετάδοσης των ιών: Συνέστησε καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα, χρήση αντισηπτικού, αλλά και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.




Την Παρασκευή, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ετοιμότητα της χώρας σχετικά με το κορονοϊό, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα του κορονοϊού στην Κίνα έχουν ξεπεράσει τα 14.000, ενώ οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 304. Την ίδια στιγμή, καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό εκτός της Κίνας.





https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:   
https://sptnkne.ws/BnNT  Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]