Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Φήμες για σχέδιο πραξικοπήματος στην Τουρκία προκάλεσαν ανησυχία στη γειτονική χώρα,. Πώς ξεκίνησαν, όμως, και πού αποσκοπούν οι σχετικές φήμες;...


 Φήμες περί ενός νέου πραξικοπήματος κυκλοφόρησαν στην Τουρκία, προκαλώντας ανησυχία. Στο θέμα αναφέρθηκαν μάλιστα και πολιτικοί, όπως ο ηγέτης του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αλλά και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ.
 
«Η φήμη για το πραξικόπημα είναι αχαριστία προς τον λαό. Αν υπάρχουν κάποιοι που σχεδιάζουν πραξικόπημα και θέλουν να στρέψουν τα όπλα εναντίον του λαού να ξέρουν πως δεν θα πετύχουν αν δεν χύσουν το αίμα των 82 εκατομμυρίων Τούρκων», δήλωσε ο Μπαχτσελί.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «παίζεται ένα άγριο παιχνίδι στην πλάτη της Τουρκίας».

«Σε μια κατά παραγγελία έκθεση ενός think tank, με χορηγούς το Πεντάγωνο και τη CIA, διατυπώνεται με άθλιο τρόπο το ενδεχόμενο ενός πραξικοπήματος δήθεν εξαιτίας της ανησυχίας που υπάρχει στα μεσαία κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων», υπογράμμισε ο ίδιος.

Πώς σχολίασε τις φήμες για πραξικόπημα στην Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την πιστή του κρατικού μηχανισμού στη Δημοκρατία, υπογράμμισε από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ.
«Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα κι έχει αποδείξει πως είναι πιστός στη δημοκρατία», δήλωσε ο Τσελίκ. «Οι φήμες για ένα νέο πραξικόπημα είναι αβάσιμες και δίχως νόημα. Όλοι οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι είναι πιστοί στο κράτος, έχουν μια αδιάλλακτη στάση σχετικά με τυχόν προσπάθειες πραξικοπήματος. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην ατζέντα της Τουρκίας. Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι πιστός στις δημοκρατικές αρχές».
 

Πώς ξεκίνησαν οι φήμες για πραξικόπημα στην Τουρκία

Η φημολογία για το νέο πραξικόπημα ξεκίνησε μετά τη δημοσίευση της έκθεσης «The Nationalist Line of Turkey» η οποία εκπονήθηκε από το RAND Corporation που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι μη υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματικοί είναι δυσαρεστημένοι με απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και κατέληγαν στην υπόθεση για ενδεχόμενη προετοιμασία ενός νέου πραξικοπήματος.




https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:   greeknation.blog, 
https://sputniknews.gr/tourkia/202002186380421     Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]