Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Μια πρότυπη δράση θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Νάουσας. Την προσεχή Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, περισσότερα από 100 άτομα με αναπηρίες θα επισκεφτούν το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» για να κάνουν χιονοδρομία, snowmobile και να παίξουν στο χιόνι...


 Η κινητοποίηση του Δήμου για τη δράση «know the snow» είναι μεγάλη, ενώ συμμετέχει και ο Στρατός.

Περισσότερα από 100 Άτομα με Αναπηρία (Α.με.Α.) θα γνωρίσουν το χιόνι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Νάουσας με τίτλο «Know the snow». Ο Δήμος θα τους μεταφέρει την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια». Ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας, μίλησε στο Sputnik και τόνισε ότι η ιδέα «γεννήθηκε» από την ανάγκη να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση των Α.με.Α.


«Μια κοινωνία κρίνεται ανάλογα με το πως συμπεριφέρεται στις αδύναμες ομάδες πληθυσμού κι έχει πολύ σημασία τουλάχιστον στην ελληνική πραγματικότητα ακόμα και σήμερα τα θέματα της ισότιμης μεταχείρισης και της ισότητας να παραμένουν ζωντανά. Αυτή είναι μία από τις βασικές αρχές της πολιτικής μας. Άρα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο γεννήθηκε αυτή η ιδέα του "know the snow"», είπε ο κ. Καρανικόλας, προσθέτοντας ότι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια δράση.

«Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο, πρώτη φορά γίνεται. Η βασική σκέψη του Δήμου είναι ότι ανοίγουμε το χιονοδρομικό κέντρο προς άτομα που έχουν τέτοια χαρακτηριστικά, όπως κινητικά ή άλλα προβλήματα, και, στην ουσία, ο σκοπός της δράσης είναι να φέρουμε κοντά στο χιόνι αυτές τις ομάδες πληθυσμού, επειδή πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν δει ποτέ χιόνι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νάουσας.

«Θα κάνουν χιονοδρομία, snowmobile και άλλα παιχνίδια στο χιόνι», πρόσθεσε.




Η σκέψη της διοίκησης του Δήμου βρήκε τεράστια απήχηση και μέσα σε λίγα 24ωρα οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές, ωστόσο, για λόγους ασφαλείας και σωστής διαχείρισης, ο αριθμός των Α.με.Α. που θα συμμετάσχουν έκλεισε στα 108 άτομα.

Πρόκειται για παιδιά, εφήβους, αλλά και νέους, από διάφορες δομές φιλοξενίας και εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες όπως το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του Δήμου Νάουσας, το Ειδικό Σχολείο Νάουσας, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας και το «ΥΦΑΔΙ», ενώ από την Βέροια θα συμμετάσχουν το μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ « Τα Παιδιά της Άνοιξης», ο Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μΑ.), το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ημαθίας και το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ημαθίας «Αιγές».

«Ξεκινήσαμε δειλά, αλλά, μέσα σε δύο ημέρες, μαζεύτηκαν περισσότερα από 100 άτομα και είναι από παιδιά έως άτομα νεαρής ηλικίας, δηλαδή ενήλικες. Υπήρξε μεγάλη διάθεση από τους φορείς να συμμετέχουν. Όμως, δεν μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ατόμων, γιατί δεν θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε. Χρειάζονται ειδικές τουαλέτες, ειδικοί και λοιπά. Έχουμε και τους γυμναστές του Ορειβατικού Συλλόγου Νάουσας που μας βοηθούν ακόμα και ο Στρατός ανταποκρίθηκε θετικά και θα στήσει σκηνές με σαντουϊτσάκια και άλλα τρόφιμα», είπε ο κ. Καρανικόλας.

https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή: 
https://sptnkne.ws/BrED     Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]