Στην ταυτοποίηση δύο εκ των τριών μελών οργανωμένης σπείρας απατεώνων που εμφανίζονται ως δήθεν αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου...
Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί δύο ημεδαποί ηλικίας 28 και 22 ετών ενώ αναζητούνται τα στοιχεία ενός τρίτου.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Δημοκρατική, την 2α Ιανουαρίου 2020 ένας 57χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι άγνωστο σε αυτόν άτομο που του συστήθηκε με τα στοιχεία ταυτότητας ενός φαρμακοποιού των Μαριτσών επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να αγοράσει ένα αυτοκίνητο τύπου Ford Focus το οποίο είχε αναρτήσει προς πώληση στο διαδίκτυο έναντι 6.000 ευρώ.
Αφού του έστειλε τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού ο απατεώνας του απέστειλε μέσω της εφαρμογής Viber πλαστό καταθετήριο τράπεζας για ποσό 8.921 ευρώ ζητώντας του στην πορεία να του επιστρέψει το πλεονάζον ποσό το οποίο είχε δήθεν καταθέσει κατά λάθος ενώ ακολούθως του ζήτησε να του επιστρέψει ακόμη 3.0000 ευρώ πράγμα που έπραξε καταθέτοντας τα ποσά στους λογαριασμούς των δύο κατηγορούμενων.
Επιπλέον την 23η Ιανουαρίου 2020 μια 48χρονη γυναίκα κατήγγειλε ότι με τον ίδιο τρόπο απατεώνας της τηλεφώνησε και της συστήθηκε με τα στοιχεία φαρμακοποιού της Ρόδου για να αγοράσει έναντι 4.000 ευρώ ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της μάρκας Scoda Octavia κι ότι ακολούθως της απέστειλε πλαστό καταθετήριο στο οποίο φερόταν να της έχει εμβάσει 9.850 ευρώ. Της ζήτησε να του επιστρέψει το ποσό των 5.850 ευρώ, πείθοντας την ότι είχε κάνει την κατάθεση κατά λάθος και η ίδια του επέστρεψε αυθημερόν 1.000 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι γνωστός φαρμακοποιός, τα στοιχεία του οποίου χρησιμοποιούν οι απατεώνες προκειμένου να πείσουν ότι πρόκειται για τον αγοραστή, υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.
Την 9η Ιανουαρίου ένας 42χρονος κάτοικος Ρόδου, που ανήρτησε στην ιστοσελίδα car.gr την πώληση αυτοκινήτου του έναντι 4.000 ευρώ, παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε ότι την προηγούμενη ημέρα το βράδυ ένας άνδρας τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο, του συστήθηκε με αληθοφανή στοιχεία ταυτότητας και του ανέφερε ότι είναι φαρμακοποιός.
Εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά του αυτοκινήτου και ζήτησε τα στοιχεία του λογαριασμού του για να του πιστώσει το ποσό για την αγορά. Λίγη ώρα μετά του έστειλε μέσω της εφαρμογής viber φωτογραφία (screenshot) στην οποία φαινόταν η κίνηση του χρηματικού ποσού των 5650 ευρώ από λογαριασμό προς τον δικό του.
Λίγα λεπτά αργότερα του τηλεφώνησε και του ανέφερε πως κατά λάθος του κατέβαλε χρήματα που προορίζονταν για προμηθευτή φαρμάκων και όχι για εκείνον και του ζήτησε να του επιστρέψει χρηματικό ποσό τουλάχιστον 800 ευρώ με σκοπό να μπορέσει να ολοκληρώσει την αγορά των φαρμάκων.
Ο Ροδίτης του απάντησε πως δεν διαθέτει το ποσό αυτό και ότι όταν έβλεπε την κίνηση στον λογαριασμό του θα του επέστρεφε τα χρήματα είτε με έμβασμα είτε αυτοπροσώπως στο φαρμακείο του. Έκτοτε δεν επικοινώνησε μαζί του ενώ το υποψήφιο θύμα επισκέφθηκε το φαρμακείο του υποτιθέμενου αγοραστή και αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη αφού ο ιδιοκτήτης του δεν είχε καμία σχέση με την υποτιθέμενη αγοραπωλησία.
Την 8η Ιανουαρίου 2020 ένας στρατιωτικός κατήγγειλε ομοίως ότι την 21η Νοεμβρίου 2019 ένα άτομο που επικοινώνησε μαζί του και του συστήθηκε ως ιδιοκτήτης αντιπροσωπίας αυτοκινήτων στην Πάτρα του δήλωσε ότι επιθυμούσε να προβεί σε ανταλλαγή του αυτοκινήτου το οποίο είχε βάλει σε αγγελία στην ιστοσελίδα car.gr με ένα δικό του.
Ο στρατιωτικός θα έπρεπε να του καταβάλει επιπλέον 2000 ευρώ για την ολοκλήρωση της ανταλλαγής. Δέχτηκε και του κατέβαλε 1.500 ευρώ σε λογαριασμό που του υπέδειξε ενώ συμφώνησαν ότι τα υπόλοιπα θα του τα πίστωνε όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία της ανταλλαγής των οχημάτων.
Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και στην πορεία ο στρατιωτικός διαπίστωσε ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας που εφέρετο να ανήκει στον απατεώνα δεν τον γνωρίζουν ούτε έχουν σχέση με αυτόν. Θυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα δικηγόρος της Ρόδου δέχτηκε τηλεφώνημα από μέλος της σπείρας που παρίστανε τον φαρμακοποιό, λέγοντάς του ότι ενδιαφέρεται για την αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου του τύπου Mercedes CLK 100, το οποίο έχει αναρτήσει προς πώληση σε ιστοσελίδα.
Η τιμή του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι 8.000 ευρώ και ο απατεώνας που τηλεφώνησε στον δικηγόρο ημέρα Σάββατο επεδίωξε να του υφαρπάξει το ποσό των 3.800 ευρώ λέγοντάς του πως από λάθος του ενέβασε 11.800 ευρώ τα οποία όμως προόριζε για την αγορά φαρμάκων και του ζήτησε να του τα επιστρέψει. Μάλιστα προκειμένου να τον πείσει ότι πράγματι του είχε εμβάσει τα χρήματα τα οποία θα εμφανίζοντο δήθεν στον λογαριασμό του την πρώτη εργάσιμη μέρα, του απέστειλε με μήνυμα πλαστό extre κατάθεσης χρημάτων της Εθνικής Τράπεζας.
ο πρώτο υποψήφιο θύμα της σπείρας είναι γνωστός βιοτέχνης, που δραστηριοποιείται στην πόλη της Ρόδου, ο οποίος έχει αναρτήσει στο facebook αλλά και σε ιστοσελίδα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ένα οικογενειακό αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, ιδιοκτησίας της συζύγου του, με τιμή πώλησης 6.000 ευρώ.
Ο επιχειρηματίας δέχτηκε στο τηλέφωνό του κλήση από άγνωστο πρόσωπο ο οποίος επεδίωξε να τον πείσει ότι ήταν ο ίδιος φαρμακοποιός, που διατηρεί το κατάστημά του στο Μανδράκι και ότι βρίσκεται στην Αθήνα για την αγορά αυτοκινήτου.
Του είπε ότι είδε το αυτοκίνητό του στην αγγελία κι ότι θέλει να προχωρήσει άμεσα στην αγορά ζητώντας του μάλιστα, πριν ακόμη δει το αυτοκίνητο να του δώσει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού για να του καταθέσει το αντίτιμο της αγοράς.
Ο επιχειρηματίας το έπραξε και λίγη ώρα αργότερα ο απατεώνας του απέστειλε με μήνυμα πλαστό καταθετήριο τράπεζας που τον εμφάνιζε να έχει καταθέσει αντί 6.000 ευρώ, 8.000 ευρώ.
Ο απατεώνας, προσποιούμενος τον Ροδίτη φαρμακοποιό, του τηλεφώνησε, του είπε ότι είχε κάνει λάθος στην κατάθεση και του ζήτησε να του επιστρέψει τα 2.000 ευρώ της διαφοράς. Ακόμη ένα υποψήφιο θύμα είναι ιδιοκτήτης γνωστής υπεραγοράς, ο οποίος έχει αναρτήσει σε ιστοσελίδα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ένα τζιπ μάρκας Mercedes με τιμή πώλησης 18.000 ευρώ.
Ο απατεώνας τού τηλεφώνησε λέγοντάς του ομοίως ότι είναι ο φαρμακοποιός και του απέστειλε πλαστό καταθετήριο ποσού 19.000 ευρώ ζητώντας του να του επιστρέψει το ποσό των 1.000 ευρώ που είχε καταθέσει από λάθος.
Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο ζητήθηκε από τα δύο υποψήφια θύματα να επιστρέψουν τα χρήματα που είχαν δήθεν κατατεθεί στον λογαριασμό τους ανήκει σε μια αλλοδαπή, η οποία εικάζεται ότι χρησιμοποιείται από τους απατεώνες ως αχυράνθρωπος.
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!
Κάντε μας like στο facebook
Πηγή: dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/288231 Posted by Anexartitos.Ta.Neα
Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου