Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
«Όσα συνέβησαν μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα, να δείτε τι έχει να συμβεί από εδώ και πέρα», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε πρόσφατες δηλώσεις του...


Την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τροφοδοτεί με δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.


«Έχουμε σύνορα μήκους 200 χλμ με την Ελλάδα που έχει ως συνοριογραμμή τον Έβρο... Ο καιρός βελτιώνεται, αυξάνεται η θερμοκρασία και η στάθμη του νερού στον ποταμό Έβρο υποχώρησε 40 με 50 εκατοστά, οι μετανάστες θα μπορούν να περνούν το ποτάμι περπατώντας. Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να κρατήσει τα σύνορα. Θα δείτε τι έχει να γίνει στον Έβρο από εδώ και πέρα» ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με το DHA.
Ο Σοϊλού επανέλαβε ότι από την Παρασκευή ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας βρίσκεται στα σύνορα, η οποία αποτρέπει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων από τις ελληνικές αρχές.
«Οι μάσκες έπεσαν αυτοί που μιλούσαν για ανθρωπισμό αποδείχθηκε πως ακολουθούν έναν τρόπο συμπεριφοράς που αντίκειται στις αρχές που καθορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα Σάββατο, η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με την ρίψη πολλών δακρυγόνων από τα τουρκικά προς τα ελληικά σύνορα.

Μητσοτάκης: «Προστατεύουμε τα σύνορα μας»

Μιλώντας στον δημοσιογράφο του CNN εχθές, ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν είναι προσφυγική – μεταναστευτική κρίση αλλά προσπάθεια της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει ως εργαλείο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως μοχλό πίεσης για να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις της.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «έχουμε κάθε δικαίωμα να προστατεύσουμε τα σύνορα μας», ενώ δεν παρέλειψε να περιγράψει την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία και διευκρινίζοντας πως τα άτομα που η Τουρκία υποστηρίζει πως είναι άνθρωποι από το Ιντλίμπ, είναι άτομα που «οι περισσότεροι ζουν στην Τουρκία εδώ και χρόνια και μιλάνε την τουρκική γλώσσα.

Άγκυρα: Να σταματήσει το παιχνίδι των κατηγοριών

Άμεση ήταν η απάντηση της Άγκυρας στην συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ της Παρασκευής.
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και ανησυχούμε βαθύτατα για τη νοσηρή συμπεριφορά και για τη χρήση αιματηρής βίας κατά των προσφύγων από τους από τους επιβολείς του νόμου και τους συνοριοφύλακες της χώρας του”, ερπισημαίνει ο ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, σε γραπτή του ανακοίνωση. 
Ακόμη, ο κ. Αλτούν υπενθύμισε ότι η Τουρκία φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, αποτελώντας με αυτό τον τρόπο, το ανάχωμα ενάντια στην παράνομη μετανάστευση από τη Συρία και αλλού.



https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:  
https://sptnkne.ws/BAZt       Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]