Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


Η απώλεια γεύσης και οσμής μπορεί να υποδεικνύει κοροναϊό σε ασθενείς που δεν έχουν πυρετό ή βήχα, λένε οι ειδικοί καθώς δύο σύμβουλοι του NHS λαμβάνουν σημαντική φροντίδα μετά τη σύλληψη λοίμωξης από ασθενείς...


  •  Η δημόσια υγεία της Αγγλίας αναφέρει ότι ο πυρετός και ο βήχας είναι τα κύρια συμπτώματα
    •      Αλλά η Βρετανική Ένωση Ωτορινολαρυγγολογίας ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλοι δείκτες
    •      Μπορεί να εκδηλωθεί από ασυμπτωματικούς ασθενείς - πάσχοντες χωρίς πυρετό ή βήχα

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η απώλεια της γεύσης και της οσμής μπορεί να είναι σημάδια του κοροναϊού, καθώς δύο σύμβουλοι του NHS λαμβάνουν κρίσιμη φροντίδα μετά τη σύλληψη της λοίμωξης από τους ασθενείς.

Οι οδηγίες από τη δημόσια υγεία της Αγγλίας αναφέρουν ότι μια υψηλή θερμοκρασία ή ένας νέος συνεχής βήχας είναι τα μόνα συμπτώματα που θα πρέπει να οδηγήσουν σε αυτομόνωση.

Ωστόσο, η Βρετανική Ένωση Ωτορινολαρυγγολογίας έχει πει ότι υπάρχουν νέα συμπτώματα που μπορεί να εκδηλωθούν και από ασυμπτωματικούς ασθενείς - αυτοί που δεν έχουν πυρετό ή βήχα.





Σε μια δήλωση, είπε: «Αποδεικτικά στοιχεία από άλλες χώρες ότι το σημείο εισόδου για τον κοροναϊό είναι συχνά στα μάτια, στη μύτη και στο λαιμό.

«Έχουμε επίσης εντοπίσει ένα νέο σύμπτωμα (απώλεια της αίσθησης της οσμής και της γεύσης) που μπορεί να σημαίνει ότι οι άνθρωποι χωρίς άλλα συμπτώματα αλλά με απλή απώλεια αυτής της νόησης μπορεί να χρειαστεί να απομονωθούν - και πάλι για να μειώσουν την εξάπλωση του ιού», σύμφωνα με την Sky News.

Ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του, ο καθηγητής Nirmal Kumarm, δήλωσε: «Σε νέους ασθενείς, δεν έχουν σημαντικά συμπτώματα όπως ο βήχας και ο πυρετός αλλά μπορεί να έχουν απλώς την απώλεια της αίσθησης της όσφρησης και της γεύσης, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτοί οι ιοί είναι στέκεται στη μύτη ».

Συνέχισε να λέει ότι δύο σύμβουλοι για το αυτί, τη μύτη και το λαιμό του NHS λαμβάνουν σήμερα την κρίσιμη φροντίδα μετά από τη σύλληψη της λοίμωξης από τους ασθενείς τους.

Οι γιατροί, οι οποίοι τώρα έχουν τεθεί σε ανεμιστήρες για να βοηθήσουν με την αναπνοή τους, πιστεύεται ότι έχουν αποκτήσει τον κοροναϊό από άτομα που δεν παρουσίασαν συμπτώματα κατά την καθημερινή τους κλινική εργασία.





Τι γνωρίζουμε για τον CORONAVIRUS ;

Τι είναι ο κορωναϊός;

Ένας κοροναϊός είναι ένας τύπος ιού που μπορεί να προκαλέσει ασθένεια στα ζώα και στους ανθρώπους. Οι ιοί διασπώνται στα κύτταρα εντός του κεντρικού υπολογιστή τους και τα χρησιμοποιούν για να αναπαραχθούν και να διαταράξουν τις κανονικές λειτουργίες του σώματος. Οι κοροναϊοί ονομάζονται μετά τη λατινική λέξη «corona», που σημαίνει στέμμα, επειδή είναι εγκλεισμένοι από ένα κελυφωτό κέλυφος που μοιάζει με βασιλικό στέμμα.

Ο κορωναϊός από το Wuhan είναι αυτός που δεν έχει δει ποτέ πριν από αυτό το ξέσπασμα. Ονομάστηκε SARS-CoV-2 από τη Διεθνή Επιτροπή για την Ταξινόμηση των Ιών. Το όνομα σημαίνει κοροναϊό 2 του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου.

Οι ειδικοί λένε ότι το σφάλμα, το οποίο σκότωσε περίπου έναν στους 50 ασθενείς μετά την έναρξη της επιδημίας τον Δεκέμβριο, είναι μια «αδελφή» της ασθένειας SARS που έπληξε την Κίνα το 2002, οπότε πήρε το όνομά της.

Η ασθένεια που προκαλεί ο ιός έχει ονομαστεί COVID-19, η οποία σημαίνει ασθένεια κοροναϊού 2019.

Η Dr. Helena Maier, από το Ινστιτούτο Pirbright, δήλωσε: "Οι κοροναϊοί είναι μια οικογένεια ιών που μολύνουν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων, βοοειδών, χοίρων, κοτόπουλων, σκύλων, γάτων και άγριων ζώων.

Μέχρι να ταυτοποιηθεί αυτός ο νέος κοροναϊός, υπήρχαν μόνο έξι διαφορετικοί κοροναϊοί που είναι γνωστό ότι μολύνουν τους ανθρώπους. Τέσσερις από αυτές προκαλούν μια ήπια κοινή ασθένεια ψυχρού τύπου, αλλά από το 2002 εμφανίστηκε η εμφάνιση δύο νέων κοροναϊών που μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους και να οδηγήσουν σε πιο σοβαρή ασθένεια (σοβαρές αναπνευστικές διαταραχές (SARS) και αναπνευστικό σύνδρομο στη Μέση Ανατολή (MERS) coronaviruses).

«Οι κοροναϊοί είναι γνωστό ότι είναι σε θέση να πηδούν περιστασιακά από το ένα είδος στο άλλο και αυτό συνέβη στην περίπτωση του SARS, του MERS και του νέου κορωναϊού. Η ζωική προέλευση του νέου κοροναϊού δεν είναι ακόμη γνωστή.

Τα πρώτα ανθρώπινα κρούσματα αναφέρθηκαν δημοσίως από την κινεζική πόλη Wuhan, όπου ζουν περίπου 11 εκατομμύρια άνθρωποι, αφού οι γιατροί άρχισαν να αναφέρουν δημοσίως τις λοιμώξεις στις 31 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, είχαν αναφερθεί 59 ύποπτες περιπτώσεις και επτά άτομα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Οι δοκιμές αναπτύχθηκαν για τον νέο ιό και οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις άρχισαν να επιταχύνουν.

Το πρώτο πρόσωπο πέθανε αυτή την εβδομάδα και, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, δύο νεκροί και επιβεβαιώθηκαν 41 περιπτώσεις. Την επόμενη μέρα, οι επιστήμονες πρόβλεψαν ότι είχαν μολυνθεί 1.700 άνθρωποι, πιθανώς μέχρι 7.000.

 

Από πού προέρχεται ο ιός;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ιός σχεδόν σίγουρα προέρχεται από νυχτερίδες. Οι κοροναϊοί γενικά τείνουν να προέρχονται από ζώα - οι παρόμοιοι ιοί SARS και MERS πιστεύεται ότι προέρχονται από γάτες και καμήλες, αντίστοιχα.

Οι πρώτες περιπτώσεις του COVID-19 προήλθαν από ανθρώπους που επισκέπτονταν ή εργάζονταν σε μια αγορά ζωντανών ζώων στο Wuhan, η οποία έκτοτε έκλεισε για έρευνα.

Παρόλο που η αγορά είναι επίσημα μια αγορά θαλασσινών, άλλα νεκρά και ζωντανά ζώα πωλούνταν εκεί, συμπεριλαμβανομένων των λύκων, των σαλαμάνδρων, των φιδιών, των παγώνων και των καμηλών.

Μια μελέτη του ινστιτούτου ιολογίας του Wuhan, που δημοσιεύθηκε το Φεβρουάριο του 2020 στο επιστημονικό περιοδικό Nature, διαπίστωσε ότι τα δείγματα γενετικών τροποποιημένων ιών που βρέθηκαν σε ασθενείς στην Κίνα είναι 96% ταυτόσημα με έναν κοροναϊό που βρέθηκαν σε νυχτερίδες.

Ωστόσο, δεν υπήρχαν πολλά νυχτερίδες στην αγορά, έτσι οι επιστήμονες λένε ότι ήταν πιθανό ότι υπήρχε ένα ζώο που ενήργησε ως μεσάζοντος, το αναθέτοντας από ένα ρόπαλο πριν το μεταδόσει σε έναν άνθρωπο. Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί τι είδους ζώο αυτό ήταν.

Ο Δρ Michael Skinner, ένας ιολόγος στο Imperial College London, δεν συμμετείχε στην έρευνα, αλλά δήλωσε: «Η ανακάλυψη σίγουρα τοποθετεί την προέλευση του nCoV σε νυχτερίδες στην Κίνα.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ένα άλλο είδος χρησίμευσε ως ενδιάμεσος ξενιστής για να ενισχύσει τον ιό και ίσως ακόμη και για να το φέρει στην αγορά, ούτε για το είδος που θα μπορούσε να έχει αυτός ο ξενιστής».

Μέχρι στιγμής οι θάνατοι είναι αρκετά χαμηλοί. Γιατί οι ειδικοί στον τομέα της υγείας ανησυχούν γι 'αυτό;

Οι ειδικοί λένε ότι η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για τον ιό, επειδή τόσο λίγα είναι γνωστά γι 'αυτό και φαίνεται να εξαπλώνεται γρήγορα.

Είναι παρόμοιο με το SARS, το οποίο μολύνει 8.000 ανθρώπους και σκότωσε σχεδόν 800 σε ένα ξέσπασμα στην Ασία το 2003, επειδή είναι ένας τύπος κοροναϊού που προσβάλλει τους πνεύμονες των ανθρώπων. Είναι λιγότερο θανατηφόρο από το SARS, ωστόσο, το οποίο σκότωσε περίπου έναν στους 10 ανθρώπους, σε σύγκριση με περίπου έναν στους 50 για το COVID-19.

Ένας άλλος λόγος ανησυχίας είναι ότι κανείς δεν έχει καμία ασυλία με τον ιό, επειδή ποτέ δεν το αντιμετώπισε ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη από τους ιούς που συναντάμε συχνά, όπως η γρίπη ή το κρύο.

Μιλώντας σε μια ενημέρωση τον Ιανουάριο, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Δρ. Peter Horby, δήλωσε: «Οι νέοι ιοί μπορούν να εξαπλωθούν πολύ πιο γρήγορα μέσω του πληθυσμού από ό, τι οι ιοί που κυκλοφορούν συνεχώς, επειδή δεν έχουμε καμία ασυλία σε αυτούς.

«Οι περισσότεροι ιοί της εποχικής γρίπης έχουν ποσοστό θνησιμότητας κάτω από 1 στους 1.000 ανθρώπους. Εδώ μιλάμε για έναν ιό όπου δεν καταλαβαίνουμε πλήρως το φάσμα σοβαρότητας, αλλά είναι πιθανό το ποσοστό θνησιμότητας του περιστατικού
θα μπορούσε να είναι τόσο υψηλό όσο το 2%. "

Εάν το ποσοστό θνησιμότητας είναι πραγματικά δύο τοις εκατό, αυτό σημαίνει ότι δύο στους 100 ασθενείς που το παίρνουν θα πεθάνουν.

«Η αίσθηση μου είναι ότι είναι χαμηλότερη», πρόσθεσε ο Δρ Horby. «Μάλλον λείπει αυτό το παγόβουνο των πιο ήπιων περιπτώσεων. Αλλά αυτή είναι η τρέχουσα κατάσταση στην οποία είμαστε.

«Το ποσοστό θανάτων δύο τοις εκατό των περιπτώσεων είναι συγκρίσιμο με αυτό της ισπανικής πανδημίας γρίπης το 1918, γι 'αυτό είναι μια σημαντική ανησυχία παγκοσμίως».



Πώς εξαπλώνεται ο ιός;

Η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί μεταξύ των ανθρώπων μόνο μέσω βήχα και φτάρνισμα, καθιστώντας την μια εξαιρετικά μεταδοτική μόλυνση. Και μπορεί επίσης να εξαπλωθεί ακόμη και πριν κάποιος έχει συμπτώματα.

Πιστεύεται ότι ταξιδεύει στο σάλιο και ακόμη και μέσα από το νερό στα μάτια, επομένως η στενή επαφή, το φιλί και η διανομή μαχαιροπίρουχων ή σκευών είναι όλα επικίνδυνα. Μπορεί επίσης να ζει σε επιφάνειες, όπως το πλαστικό και ο χάλυβας, για έως και 72 ώρες, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να το πιάσουν αγγίζοντας μολυσμένες επιφάνειες.

Αρχικά, οι άνθρωποι πίστευαν ότι την αλίευαν από μια αγορά ζωντανών ζώων στην πόλη Wuhan. Ωστόσο, οι περιπτώσεις άρχισαν σύντομα να εμφανίζονται σε ανθρώπους που δεν υπήρξαν ποτέ εκεί, οι οποίοι ανάγκασαν τους ιατρούς να συνειδητοποιήσουν ότι επεκτείνονταν από άτομο σε άτομο.

Τι σας κάνει ο ιός; Ποια είναι τα συμπτώματα;


Μόλις κάποιος έχει πιάσει τον ιό COVID-19, μπορεί να χρειαστούν μεταξύ δύο και 14 ημερών ή και περισσότερο, για να δείξουν συμπτώματα - αλλά μπορεί να παραμείνουν μεταδοτικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εάν και όταν αρρωστήσουν, τα τυπικά σημεία περιλαμβάνουν ρινική καταρροή, βήχα, πονόλαιμο και πυρετό (υψηλή θερμοκρασία). Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών θα ανακάμψει από αυτά χωρίς προβλήματα και πολλοί δεν θα χρειαστούν καθόλου ιατρική βοήθεια.

Σε μια μικρή ομάδα ασθενών, που φαίνεται να είναι κυρίως οι ηλικιωμένοι ή οι ασθενείς με μακροχρόνιες ασθένειες, μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονία. Η πνευμονία είναι μια λοίμωξη στην οποία το εσωτερικό των πνευμόνων διογκώνεται και γεμίζει με υγρό. Κάνει όλο και πιο δύσκολο να αναπνεύσει και, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να είναι θανατηφόρος και να ασφυκτιά τους ανθρώπους.

Τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι τα μικρά παιδιά δεν φαίνεται να επηρεάζονται ιδιαίτερα από τον ιό, τα οποία λένε ότι είναι ιδιόμορφα, λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία τους στη γρίπη, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο γιατί.



Τι έχουν αποκαλύψει γενετικές εξετάσεις σχετικά με τον ιό;


Οι επιστήμονες στην Κίνα κατέγραψαν τις γενετικές αλληλουχίες περίπου 19 στελεχών του ιού και τις απελευθέρωσαν σε εμπειρογνώμονες που εργάζονταν σε όλο τον κόσμο.

Αυτό επιτρέπει σε άλλους να τα μελετήσουν, να αναπτύξουν εξετάσεις και ενδεχομένως να εξετάσουν τη θεραπεία της ασθένειας που προκαλούν.

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ο κορωναϊός δεν άλλαξε πολύ - η αλλαγή είναι γνωστή ως μετάλλαξη - πολύ κατά τα πρώτα στάδια της εξάπλωσής του.

Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας, Γκάο Φου, δήλωσε ότι ο ιός μεταλλάσσεται και προσαρμόζεται καθώς εξαπλώνεται μέσω των ανθρώπων.

Αυτό σημαίνει ότι οι προσπάθειες για τη μελέτη του ιού και τον πιθανό έλεγχο του μπορεί να γίνουν πολύ πιο δύσκολες επειδή ο ιός μπορεί να φαίνεται διαφορετικός κάθε φορά που οι επιστήμονες το αναλύουν.

Περαιτέρω μελέτη μπορεί να είναι σε θέση να αποκαλύψει εάν ο ιός πρώτα μολύνει ένα μικρό αριθμό ανθρώπων στη συνέχεια να αλλάξει και να εξαπλωθεί από αυτούς, ή αν υπήρχαν διάφορες εκδόσεις του ιού που προέρχονται από τα ζώα που έχουν αναπτυχθεί χωριστά.

Πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός;


Ο ιός έχει ποσοστό θανάτου περίπου 2%. Πρόκειται για ένα παρόμοιο ποσοστό θνησιμότητας με την ισπανική έξαρση της γρίπης η οποία, το 1918, συνέχισε να σκοτώνει περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι εμπειρογνώμονες έχουν συγκρουστεί από την έναρξη της επιδημίας για το κατά πόσο ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί είναι σημαντικά υψηλότερος από τον επίσημο αριθμό καταγεγραμμένων περιπτώσεων. Μερικοί άνθρωποι αναμένεται να έχουν τόσο ήπια συμπτώματα που ποτέ δεν συνειδητοποιούν ότι είναι άρρωστοι αν δεν δοκιμαστούν, οπότε μόνο οι πιο σοβαρές περιπτώσεις ανακαλύπτονται, καθιστώντας το θάνατο να φαίνεται υψηλότερο από αυτό που είναι πραγματικά.

Ωστόσο, μια έρευνα σχετικά με την κρατική επιτήρηση στην Κίνα ανέφερε ότι δεν βρήκε κανέναν λόγο να πιστεύει ότι αυτό είναι αλήθεια.

Ο Δρ Bruce Aylward, αξιωματούχος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας που πραγματοποίησε αποστολή στην Κίνα, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα στοιχεία δείχνουν μόνο την άκρη του παγόβουνου και ότι η ηχογράφηση φαίνεται να είναι ακριβής, ανέφερε η Stat News.



Μπορεί ο ιός να θεραπευτεί;

Ο ιός COVID-19 δεν μπορεί να θεραπευτεί και αποδεικνύεται δύσκολος ο περιορισμός του.

Τα αντιβιοτικά δεν λειτουργούν ενάντια στους ιούς, επομένως δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Τα αντιιικά φάρμακα μπορούν να λειτουργήσουν, αλλά η διαδικασία κατανόησης ενός ιού που στη συνέχεια αναπτύσσεται και παράγει φάρμακα για να αντιμετωπιστεί αυτό θα χρειαστούν χρόνια και τεράστια χρηματικά ποσά.

Κανένα εμβόλιο δεν υπάρχει για τον κοροναϊό ακόμα και δεν είναι πιθανό να αναπτυχθεί εγκαίρως για να χρησιμοποιηθεί σε αυτή την εστία, για παρόμοιους λόγους με τα παραπάνω.

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στις ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο Baylor στο Waco του Τέξας, λένε ότι εργάζονται σε εμβόλιο βασισμένο σε αυτό που γνωρίζουν για τους κοροναϊούς εν γένει, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το ξέσπασμα του SARS. Αλλά αυτό μπορεί να διαρκέσει ένα ή περισσότερα χρόνια για να αναπτυχθεί, σύμφωνα με την Φαρμακευτική Τεχνολογία.


 Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να εμφανιστούν τα συμπτώματα, οπότε υπάρχει μικρή πιθανότητα να εντοπιστούν οι ασθενείς σε ένα αεροδρόμιο.



Είναι αυτή η επιδημία ή μια πανδημία;

Η επιδημία κηρύχθηκε πανδημία στις 11 Μαρτίου. Μια πανδημία ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η «παγκόσμια εξάπλωση μιας νέας νόσου».

Προηγουμένως, η υπηρεσία του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι περισσότερες περιπτώσεις έξω από το Hubei είχαν «εξαπλωθεί» από το επίκεντρο, οπότε η ασθένεια δεν ήταν στην πραγματικότητα εξαπλώνεται ενεργά σε όλο τον κόσμο.







https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:   www.dailymail.co.uk  
  Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]