Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Οι νεκροί ανήλθαν σε 3.405 και τα κρούσματα σε 41.035, ανάρρωσαν 4.440 άνθρωποι.
H Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα σε αριθμό θανάτων από τον νέο κοροναϊό (COVID-19)...


 Οι νεκροί ανήλθαν σε 3.405, ανάμεσα τους και 13 γιατροί, και τα κρούσματα σε 41.035. Έχουν αναρρώσει 4.440 άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένα νεογέννητο.


Ο ιταλικός τύπος γράφει ότι δεν προλαβαίνουν να θάψουν τα θύματα της επιδημίας και πως πολλοί σοροί παραμένουν σε φέρετρα στις εκκλησίες.

Το ισπανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από τον ιό ανήλθαν σε 831 και τα κρούσματα σε 18.077.

Τα θύματα στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 108 και ανήλθαν σε 372 και τα κρούσματα σε 10.995.
Από την άλλη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε την αντίδραση του σε εκείνους που παραβιάζουν το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας ανθρώπων εκτός από υποχρεωτικές καταστάσεις.

«Βλέπω κάποιους ανθρώπους να πηγαίνουν στα πάρκα, στις παραλίες ή στην αγορά. Τα άτομα αυτά δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα μας», είπε.



Μιλώντας σε γραφειοκράτες στη διάρκεια συνεδρίασης στο υπουργείο Εσωτερικών ο Μακρόν ανέφερε τα εξής:


«Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της κρίσης. Αυτός ο αγώνας, είναι ένας αγώνας ενάντια στον ιό και τον χρόνο. Και πρέπει να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε.»


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών αναβλήθηκαν για τα τέλη του Ιουνίου.


Από την άλλη, σύμφωνα με το γαλλικό τύπο τρεις γιατροί υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του Πρωθυπουργού, Εντουάρ Φιλίπ, και της πρώην υπουργού Υγείας, Ανιές Μπουζέν, η οποία παραιτήθηκε τον προηγούμενο μήνα, για μη λήψη έγκαιρων μέτρων κατά της πανδημίας. Το προσωπικό υγείας αντιδρά επίσης στο γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής αριθμός μασκών.


18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ολλανδία κατά το τελευταίο 24ωρο. Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι οι νεκροί ανήλθαν σε 76 και τα κρούσματα σε 2.460.


Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού, Μπρούνο Μπρούινς, παραιτήθηκε λόγω εξάντλησης. Μια μέρα πριν είχε λιποθυμήσει κατά τη συζήτηση των μέτρων για την πανδημία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την κάτω βουλή του ολλανδικού κοινοβουλίου.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 26 Μαρτίου προκειμένου να υιοθετήσει τα ειδικά μέτρα σχετικά με τον νέο κοροναϊό. Ακυρώθηκε επίσης η τακτική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για τις 1-2 Απριλίου.


Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακύρωσε την Σύνοδο Ηγετών της ΕΕ που θα πραγματοποιούνταν στις 26-27 Μαρτίου με τη συμμετοχή ηγετών των 27 κρατών μελών.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε την ακύρωση ή την αναβολή ασκήσεων λόγω του ιού.

«Βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση, έχουμε ξεπεράσει κρίσεις στο παρελθόν, μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτήν», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ.

Το Πριγκιπάτο του Μονακό ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ βρέθηκε θετικό στον COVID-19.

Στη Βρετανία οι θάνατοι ανήλθαν σε 144 και τα κρούσματα σε 3.269. Ο Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, είπε ότι η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί σε 12 εβδομάδες αν ο λαός ακολουθήσει τις συστάσεις.


Οι νεκροί ανήλθαν σε επτά στην Αυστραλία και τα κρούσματα σε 756.


Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι νεκροί έφτασαν τους 217 και τα κρούσματα τα 14.366. Η ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4 που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό και όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στη χώρα.
Η Καλιφόρνια, μια από τις πολιτείες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία, διέταξε τον κόσμο να παραμείνουν στα σπίτια τους. Στην Πενσυλβάνια δόθηκε οδηγία να παραμείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα.


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η σύνοδος των ηγετών της G7 που ήταν προγραμματισμένη για τις 10-12 Ιουνίου στο Μέριλαντ, λόγω των ανησυχιών που προκαλεί ο κοροναϊός.

Η Κολομβία απαγόρευσε για διάστημα 30 ημερών την είσοδο στη χώρα σε όλους, περιλαμβανομένων και των πολιτών της.

Στο Περού μια 78χρονή έχασε τη ζωή της από τον κοροναϊο. Σε καραντίνα τέθηκε η Αργεντινή όπου καταγράφηκαν τρεις θάνατοι.

Στην Αϊτή καταγράφηκαν τα πρώτα δυο κρούσματα. Στη χώρα η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα κλείσουν όλα τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα σχολεία και τα εργοστάσια.

Στη Γερμανία οι νεκροί ανήλθαν σε 44 και τα κρούσματα σε 15.320 λόγω του COVID-19.
Στην Ελβετία καταγράφηκαν 43 θάνατοι και 4.222 κρούσματα.

Στο Βέλγιο οι θάνατοι έφτασαν τους 21 και τα κρούσματα τα 1.795.

Πάνω από 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κοροναϊό σε όλο τον κόσμο.


https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:   www.trt.net.tr/greek/kosmos/2020/03/20     
  Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]