Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
«Μάσκα – 19» είναι ο κωδικός με τον οποίο θύματα ενδοοικογενειακής βίας μπορούν να ζητούν βοήθεια στα φαρμακεία της Ελλάδας...


Τον διεθνή κωδικό «Μάσκα – 19» υιοθετούν και φαρμακεία στην Ελλάδα σε μια προσπάθεια περιορισμού και διαχείρισης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που εν μέσω καραντίνας λόγω του κορονοϊού φαίνεται να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.


Χρησιμοποιώντας τον κωδικό «Μάσκα – 19», τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας μπορούν να ζητούν βοήθεια στα φαρμακεία με διακριτικό τρόπο.




Την υιοθέτηση της πανευρωπαϊκής εκστρατείας κατά της ενδοοικογενειακής βίας, ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, καλώντας τα θύματα να κάνουν χρήση του κωδικού «Μάσκα – 19» κατά τη συνομιλία τους με τον φαρμακοποιό τους.



Πώς θα γίνεται η χρήση του κωδικού «Μάσκα – 19»


Μετά τη χρήση του συνθηματικού κωδικού, οι υπάλληλοι στα φαρμακεία θα μπορούν να προχωρήσουν σε μια εκ των δύο εξής πιθανών κινήσεων, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής:

  • Είτε θα παροτρύνουν και θα κατευθύνουν τα θύματα να αναφέρουν το περιστατικό στους αρμόδιους φορείς και αρχές, δίδοντάς τους τα στοιχεία επικοινωνίας (Γραμμή SOS 15900, ηλεκτρονική επικοινωνία στο email: sos15900@isotita.gr, Άμεση Δράση 100, τοπικό αστυνομικό τμήμα).
  • Είτε θα δίνουν στα θύματα ένα ειδικό έντυπο με τον κωδικό «Μάσκα 19», στο οποίο θα αναγράφουν τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνα ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας), θα το υπογράφουν και θα το παραδίδουν στον φαρμακοποιό, ο οποίος θα το προωθεί εν συνεχεία άμεσα στους αρμόδιους φορείς και αρχές.

«Οι Έλληνες Φαρμακοποιοί είναι πρόθυμοι να επιτελέσουν και αυτή την κοινωνική αποστολή, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο, τόσο την ενδοοικογενειακή όπως και κάθε μορφή βίας», σημειώνεται.

Ο λόγος που η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προωθείται από τα φαρμακεία, είναι ότι στην Ελλάδα έχουν μεγάλη διασπορά, από το πιο μικρό χωριό στις δυσπρόσιτες περιοχές, έως τα πιο κεντρικά σημεία των μεγαλουπόλεων, όντας κατ’ αυτόν τον τρόπο προσβάσιμα από όλους τους πολίτες και άρα και από τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.


Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η επίσκεψη στο φαρμακείο είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους δικαιούνται οι πολίτες υπό όρους έξοδο από το σπίτι.











https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή: sputniknews.gr/   
  Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]