Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι στα εμπορικά κέντρα -τα οποία ανοίγουν τη Δευτέρα- θα υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο των πελατών, καθώς θα αντιστοιχεί ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μετρά...


Έξι άτομα θα μπορούν να κάθονται σε κάθε τραπέζι εστιατορίου, έκτος αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι τα κέντρα δεξιώσεων δεν θα ανοίξουν μαζί με την υπόλοιπη εστίαση, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο.





Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά κέντρα που ανοίγουν τη Δευτέρα, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο των πελατών, καθώς θα αντιστοιχεί ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μετρά, σύμφωνα με το skai.gr.

Παρόμοιοι περιορισμοί θα υπάρχουν και στα καταστήματα.


Πώς θα μπουν τα τραπέζια

Τη δυνατότητα επέκτασης σε κοινόχρηστους χώρους των τραπεζοκαθισμάτων δίνει σε εστιατόρια και καφέ, ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.
Οι ρυθμίσεις θα έχουν ισχύ έως 31 Δεκεμβρίου 2020 και στόχο είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων, στα καταστήματα εστίασης, από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή της πανδημίας του κορονοϊού.


Επέκταση χωρίς τέλη

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα έχουν δυνατότητα επέκτασης, ατελώς, έως και 100% του κοινοχρήστου χώρου που αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν.
Προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση ακώλυτης διέλευσης των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Πεζοδρομήσεις σε συγκεκριμένες ώρες και δρόμους

Οι δήμοι θα έχουν, υπό προϋποθέσεις, τη δυνατότητα να πεζοδρομούν για ορισμένες ώρες ή και ολόκληρη την ημέρα, συγκεκριμένους δρόμους προκειμένου να δώσουν περισσότερο χώρο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα εστίασης, ή να δημιουργούν διαδρόμους κίνησης πεζών, ποδηλάτων ή διαδρόμους ήπιας

Σε περιπτώσεις παραβάσεων, όπως επί παραδείγματι αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, επιβάλλονται πρόστιμα ίσα με το ανάλογο τέλος του χώρου της παράνομης χρήσης και σε περίπτωση υποτροπής έως και τρίμηνη αφαίρεση της άδειας του καταστήματος.
Για τις περιπτώσεις των καταστημάτων που δεν είναι εφικτή η παραχώρηση επί πλέον χώρου δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να μειώνουν τα τέλη έως και σε ποσοστό 50%.


click-go-back-button

pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή: sputniknews.gr/  
   Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]