Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τουριστικής περιόδου...


Με τον εσωτερικό τουρισμό που θα «ανοίξει» στις 25 Μαΐου με τα σκάφη αναψυχής πρόκειται να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.


Στις 15 Ιουνίου, ανοίγουν και οι πόρτες της Ελλάδας και για τους τουρίστες από το εξωτερικό, με φόντο τη σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό, το σχέδιο προβλέπει ότι η αρχή θα γίνει με 19 χώρες, οι οποίες εμφανίζουν καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.


Κατά το ίδιο μέσο, οι χώρες αυτές είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Θεοχάρης, από τη 1η Ιουλίου θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα από όλες τις χώρες του εξωτερικού, πλην εξαιρέσεων με αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα.





Ο τουρισμός εξωτερικού ξεκινά από 15 Ιουνίου από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από 1η Ιουλίου από τα άλλα αεροδρόμια, σημείωσε.


Χωρίς τεστ και καραντίνα - Μόνο δειγματοληπτικά τεστ

Όπως είπε, θα καθοριστεί η λίστα των χωρών για απελευθέρωση εισόδου επισκεπτών από χώρες με καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Εξήγησε ότι «απελευθέρωση» σημαίνει είσοδος στην Ελλάδα χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα, αλλά θα υπάρχει δικαίωμα για δειγματοληπτικά τεστ.

Έκανε λόγο για ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας των προορισμών με εξασφάλιση ελέγχων και συνεργαζόμενους γιατρούς, καθώς και επιχειρησιακό πλάνο διαχείρισης των κρουσμάτων με γιατρό καταλύματος, χώρους καραντίνας και μεταφορά σε δομή υγείας.




click-go-back-button

pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:   
sputniknews.gr   Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]