Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο κατ’ εξαίρεση, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, καθώς σε ισχύ παραμένει η σχετική απαγόρευση μέχρι τη Δευτέρα 18 Μαΐου...



Σε ισχύ παραμένει μέχρι τη Δευτέρα 18 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κορονοϊού.
Οι μετακινήσεις εκτός νομού απελευθερώνονται εν μέρει από τη Δευτέρα 18 Μαΐου.




Συγκεκριμένα θα επιτραπούν οι μετακινήσεις προς:

  • Όλη την ηπειρωτική Ελλάδα
  • Την Κρήτη
  • Την Εύβοια
Αντίθετα, όλα τα υπόλοιπα νησιά, μεταξύ των οποίων η Λευκάδα, η Ελαφόνησος και αυτά του Αργοσαρωνικού, θα «ανοίξουν» στις 25 Μαΐου εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά.


Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιρέσεις προβλέπονται για τη μετακίνηση εκτός νομού, παρά την απαγόρευση που ισχύει μέχρι τις 18 Μαΐου, σύμφωνα και με τη σχετική υπουργική απόφαση.
Συγκεκριμένα επιτρέπεται:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία: Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας: Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή: Μετάβαση σε τελετή (π.χ., κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού) που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους: Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας: Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Τα έγγραφα που απαιτούνται για μετακίνηση εκτός νομού


Προκειμένου κάποιος να μετακινηθεί εκτός νομού βάσει των παραπάνω εξαιρέσεων, θα πρέπει να έχει μαζί του τα απαραίτητα προαναφερθέντα έγγραφα ώστε να τα επιδείξει σε τυχόν έλεγχο.

Οι παραβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 150 ευρώ.

Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν με πλοία

Στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας εκτός νομού, απαγορεύεται και η μετακίνηση των πολιτών με πλοία.
Ωστόσο, η απαγόρευση δεν ισχύει για μόνιμους κατοίκους των νησιών, ενώ τη δυνατότητα να ταξιδέψουν έχουν, μεταξύ άλλων, και κάτοικοι του Δήμου Τροιζηνίας–Μεθάνων προς τον Πόρο για συγκεκριμένους λόγους.




Αναλυτικά, ο περιορισμός των μετακινήσεων με πλοία δεν ισχύει για:

  • Τους μόνιμους κατοίκους των νησιών προς το νησί της μόνιμης κατοικίας τους.
  • Τους κατοίκους μικρών νησιών προς τα μεγαλύτερα νησιά της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας.
  • Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των δυνάμεων που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις και δράσεις του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μετακινείται για υπηρεσιακούς λόγους.
  • Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πάσης φύσεως του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των ερευνητών και επαγγελματιών στον τομέα της υγείας, καθώς και του προσωπικού του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), που εργάζεται σε νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης οιασδήποτε μορφής ή μετακινείται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας.
  • Το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών και εκτέλεσης δημοσίων έργων για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους.
  • Τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και του εκπαιδευτικού προσωπικού κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που εργάζονται σε νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης οποιασδήποτε μορφής ή μετακινούνται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας.
Όσον αφορά τους κατοίκους του Δήμου Τροιζηνίας–Μεθάνων, μπορούν να ταξιδέψουν προς τον Πόρο, αποκλειστικά για τους εξής λόγους:

  • Μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνίσταται έπειτα από σχετική επικοινωνία.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.
  • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.




click-go-back-button

pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:  sputniknews.gr 
   Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]