Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]



Η συχνότητα της DIGEA από το κέντρο εκπομπής Βαθροβούνι "βάλλεται" από 4G δίκτυο κινητής  (το οποίο μάλιστα εκπέμπει ορθά στην συχνότητα αυτή συγκεκριμένες ώρες...


 της ημέρας ) με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η λήψη του Ελληνικού carrier provider στην περιοχή της παραλίας στη Χαλκίδα αλλά και σε μερικές συνοικίες στο κέντρο της πόλης.

Το πρόβλημα ουσιαστικά πηγάζει από την χρήση συχνοτήτων που εκπέμπουν 4G δίκτυα σε ταράτσες πολυκατοικιών και ξενοδοχείων, τα οποίοι θα έπρεπε ήδη να έχουν αντικατασταθεί και μεταφερθεί εκτός πόλεων σε περιοχές  ανά την Ελλάδα. 


Άρθρο 16 – Έλεγχοι Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας




Στη περιοχή απ΄ όπου προήλθε η «καταγγελία» υπάρχουν 5 κεραίες σε απόσταση μικρότερη το 50 μέτρων, οι οποίες είναι οι εξής: 2 της cosmote και 3ης της vodafone, όπως βλέπετε και στο χάρτη κεραιών της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Οι παρεμβολές συμβαίνουν απογευματινές ώρες σε καθημερινή συχνότητα από τις 22:25 έως τις 02:25 τα μεσάνυχτα. Όπως και παλιότερα, πριν τις 26/04/2020, οι παρεμβολές, από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ξεκινούσαν από τις 19:10 το απόγευμα έως τις 23:10. 




 

Φυσικά στην ευρύτερη περιοχή του 1ος χιλιομέτρου υπάρχουν τουλάχιστον 26 τοποθετημένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας .σε ταράτσες κτηρίων, που παρεμβάλουν σε κάποιες περιπτώσεις στα τηλεοπτικά σήματα, συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.




Τώρα η DIGEA καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εκ των υστέρων, προφανώς με μία αύξηση ισχύος προσωρινά και τοποθέτηση ειδικών φίλτρων, άμεσα. 

Όπως επίσης και οι ΕΕΤΤ & ΕΕΚΤ, ως φορείς ρυθμιστικού χαρακτήρα,  θα πρέπει να ελέγξουν το πρόβλημα των παρεμβολών στην περιοχή της Χαλκίδας.


Χάρτης κεραιών στην περιοχή ανά διεύθυνση:




Άρθρο 16 – Έλεγχοι Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας


https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:    
  Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

4 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα στην περιοχή είναι χρόνια τώρα... Με τις κεραίες και τις παρεμβολές..το lucy ξε

    Hotel έχει τουλάχιστον δύο κεραίες πάνω... Vodafone cosmote ... Και όπως βλέπουμε και στο ΕΕΤΤ ,η περιοχή είναι γεμάτη κεραίες... Αλλά κανείς δεν ασχολείται στην περιοχή, μάλλον δεν ενδιαφέρονται για την υγεία τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν από πού προέρχονται οι πονοκέφαλοι που έχουν... Το σήμα της DIGEA είναι το λιγότερο κακό... Αλλά όπως πάντα στο βωμό του χρήματος... Η ανθρώπινη υγεία φαντάζει κάτι πολύ μικρό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Wind Μοναστηράκι2 Μαΐου 2020 στις 3:22 π.μ.

    Συνήθως η vodafone κεραίες έχουν τέτοια ιδιότητα στην παρεμβολή στις συχνότητες της digea. Είχαμε και εμείς εδώ στην περιοχή μας στην Αθήνα το ίδιο θέμα και τελικά ήταν κεραίες vodafone. Θα πρέπει να γίνει καταγγελία στην Ε.Ε.Τ.Τ ΌΠΩΣ ΕΠΊΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.Κ.Τ οι οποίοι είναι και αρμόδιοι για τη ρύθμιση σε τέτοια θέματα μεταξύ των εταιρειών και την ορθή λειτουργία των μηχανημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να μπορέσουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να δώσουν την υπηρεσία 4G δόθηκαν συχνότητες UHF και συγκεκριμένα τα κανάλια 61 - 69 στα οποία εκπέμπεται το σήμα 4G ή LTE όπως είναι η τεχνική του ονομασία.

    Το σήμα αυτό είναι αρκετά δυνατό (σχεδόν διπλάσια ισχύ από το επίγειο ψηφιακό) και προκαλεί σοβαρές παρεμβολές στα τηλεοπτικά κανάλια, παρεμβολές που γίνονται όλο και πιο δυνατές όσο η κεραία TV είναι πιο κοντά στην κεραία εκπομπής του LTE (4G).

    Τα σήματα LTE, αν δεν φιλτραριστούν κατάλληλα, θα παρουσιάσουν τα εξής προβλήματα:


    1. Οι ενισχυτές θα χειροτερέψουν την ποιότητα σε MER όλων των ψηφιακών καναλιών ή ακόμη και την συμπίεσή τους καθιστώντας αδύνατη την λήψη τους, (παράδειγμα, μία κεραία με απολαβή 14dB σε απόσταση 1 km από την κεραία εκπομπής LTE, θα δώσει στην είσοδο του ενισχυτή 114dBμV, που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε εικόνα σε κανένα κανάλι λόγω υπερδιέγερσης του, πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν και τα αναλογικά κανάλια καθότι ο ενισχυτής θα είναι “μπουκωμένος” (συνήθως οι ενισχυτές δεν δέχονται πάνω από 90dBμV στην είσοδο).


    2. Το TUNER της τηλεόρασης (ακόμη και αν δεν έχουμε ενισχυτή) θα υποφέρει πολύ και στην χειρότερη περίπτωση αυτά τα πολύ ισχυρά σήματα στην είσοδο της τηλεόρασης μπορεί να “κάψουν” το tuner.


    3. Διακλαδωτήρες χωρίς θωράκιση κλάση Α και καλώδια με κακή θωράκιση μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα καθότι θα πάρουν επαγωγικά το σήμα LTE (4G)


    Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα υπάρχουν 2 λύσεις:
    Λύση Α: Ιδανική λύση που απαιτείται


    1. Αλλαγή κεραίας TV με ειδική κεραία UHF που η λήψη της πάει έως το κανάλι 60 και στο δίπολο ενσωματώνει ειδικό φίλτρο (επαγγελματικών προδιαγραφών), που βυθίζει την ισχύ των σημάτων LTE για τουλάχιστον 30 dB με κάθετη και όχι σταδιακή βύθιση, δηλ. από το κανάλι 60 και μετά η ισχύς των συχνοτήτων LTE πάνε κάτω αμέσως.


    2. Αλλαγή ενισχυτή (ιστού ή κεντρικού) με ενισχυτή για εγκαταστάσεις με σήμα LTE στην περιοχή, ενισχυτή που πάει ως το κανάλι 60.


    3. Αλλαγή διακλαδωτήρων με διακλαδωτήρες με θωράκιση κλάση Α


    4. Χρήση καλωδίου με διπλή θωράκιση


    Λύση Β: Λύση που λειτουργεί κατά περίπτωση (εξαρτάται από την ισχύ του σήματος LTE)


    Τοποθέτηση μόνο ενός ειδικού φίλτρου SAW για τις συχνότητες LTE αμέσως μετά την κεραία ή πριν την είσοδο του ενισχυτή, ή και κάτι ακόμη (μαζί με το φίλτρο) από τα προαναφερθέντα στην Λύση Α.


    ΤΑ ειδικά προιοντα για εγκαταστάσεις σε περιοχές όπου υπάρχει σήμα LTE (4G). είναι τα εξής:
    Φίλτρο LTE filter
    Κεραία UHF TAU KILLER
    Κεραία UHF 3HD
    Κεραία UHF 5HD
    Κεραία UHF 10HD
    Κεραία UHF 6HD
    Κεραία UHF 8HD
    Ενισχυτής ιστού 540

    Ενισχυτής ιστού 541
    Κεντρικός ενισχυτής 3640
    Κεντρικός ενισχυτής 5740

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bottom Ad [Post Page]