Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
H Τουρκία απειλεί να προσφύγει στη Χάγη διεκδικώντας νησιά Αιγαίου και Κρήτη!

Ευελπιστεί να πάρει στα χαρτιά την υπόθεση με την υποστήριξη συμμάχων όπως η Γερμανία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ...



Μεταξύ των νησιών που διεκδικούν τώρα, είναι και η Κρήτη αλλά όχι όλη (είναι δίκαιοι) αλλά μόνο τα 3/4 του ελληνικού νησιού λένε ότι είναι δικά τους! Αναγνωρίζει στην Ελλάδα μόνο το 1/4 της Κρήτης αυτό που είναι στο δυτικό τμήμα του νησιού. Μεταξύ άλλων διεκδικούν 12 ελληνικά νησιά την Κρήτη και τη Δ Θράκη, Αν. Μεσόγειο.100 τούρκικες ΜΚΟ θα φέρουν το θέμα σε ΟΗΕ και διεθνές δικαστήριο και μιλούν για ελληνική κατοχή.





”Η νομική διαδικασία που θα κάνει την Αθήνα να χάσει τον ύπνο της θ’ ανακοινωθεί σε μια επίσημη συνάντηση τις επόμενες ημέρες” αναφέρει η κυβερνητική yenisafak.


Προσθέτει: Μια ενεργητική στρατηγική για τον τερματισμό της κατοχής του ελληνικού Αιγαίου και της Μεσογείου με την αναμόρφωση της Γαλάζιας Πατρίδας αναλαμβάνει η Τουρκία με την υποστήριξη από οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών.
 Η Τουρκική Παγκόσμια Ένωση Αλληλεγγύης και Βοήθειας, η οποία ξεκίνησε με περισσότερες από 100 ΜΚΟ στην Τουρκία, εγείρει θέματα και θα προσφύγει στη Διεθνή Δικαιοσύνη για ελληνική κατοχή 12 νήσων, την Κρήτη και ν΄ανακινήσει νομικά θέματα που σχετίζονται με Δυτική Θράκη.

 Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος παρέχει ακαδημαϊκή υποστήριξη στην Ένωση ο Δρ. İlyas Topsakal διοχέτευσε πληροφορίες ότι θα μεταφέρουν την υπόθεση στις υψηλότερες διεθνείς αρχές. Αναφέροντας ότι υπάρχουν γείτονες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή αυτών, ο Topsakal υπενθύμισε ότι η Αθήνα αγνόησε το νόμο και έφερε στρατεύματα στρατικοποίησε 12 νησιά. 

”Η Ελλάδα έχει στρατεύματα στα νησιά”. κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. O ίδιος τονίζει:

«Οι δικηγόροι μας παρακολουθούν αυτήν την υπόθεση. Προσανατολιζόμαστε να φέρουμε αυτή την υπόθεση μπροστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), καθώς και στις οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαδικασία δεν περιορίζεται μόνο στην Τουρκία, συμπεριλαμβάνουμε επίσης τα δικαιώματα της TRNC σε αυτήν την υπόθεση. Θα δράσουμε με τις ΜΚΟ εκεί. 

Η Ένωση ΜΚΟ του Τουρκικού Κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Καζακστάν, του Κιργιζιστάν, του Ουζμπεκιστάν και του Αζερμπαϊτζάν, μας υποστηρίζει επίσης και θα παρακολουθήσει τη διαδικασία δικαστικών διαφορών. Ομοίως, έχουμε μια πολύ μεγάλη κοινότητα ΜΚΟ στα Βαλκάνια. Θα συμμετάσχουν επίσης τα αδέρφια μας στα Βαλκάνια. Θα ξεκινήσουμε πραγματικά τη διαδικασία. “

 


click-go-back-button

pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:   
   Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]