Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Τα μέτρα που προτείνει η Αθήνα στην Κομισιόν, σε ό,τι αφορά τον κλάδο του τουρισμού, φέρνει στη δημοσιότητα το Politico. Θέλει επανεκκίνηση των ταξιδιών έως τις 15 Ιουνίου. Τι ζητά για τα τεστ στους ταξιδιώτες και τις μετακινήσεις...



Για ταχεία επιστροφή των ελεύθερων μετακινήσεων στην Ευρώπη πιέζει, σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, η Αθήνα. 




Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Politico επικαλούμενο ελληνικό non-paper που, όπως αναφέρει, υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα, η Αθήνα θέλει «δίκαιη μεταχείριση» απέναντι σε όλους τους ταξιδιώτες, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε μεροληπτική στάση σε ό,τι αφορά την υπηκοότητα.

«Στόχος μας είναι να εργαστούμε για την επανεκκίνηση των ταξιδιών μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έως τις 15 Ιουνίου, όπου είναι δυνατό» αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Politico. 

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον κατακερματισμό της Ενιαίας Αγοράς όσον αφορά τις τουριστικές υπηρεσίες» σημειώνει το non-paper, σύμφωνα με το οποίο, η Αθήνα ζητάει να επιτραπούν τα ταξίδια, χωρίς να υπάρχουν «καραντίνα ή άλλες δυσανάλογες ή ανασταλτικές απαιτήσεις κατά την επιστροφή».
Εντούτοις, όπως τονίζεται, η Αθήνα δεν προκρίνει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων για όλους, ζητώντας «αμοιβαία κατανόηση» σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ είτε για κορονοϊό είτε για αντισώματα, τρεις ημέρες προτού ταξιδέψουν.


Πάντως, αναφέρεται ότι δεν θα είναι απαραίτητα τα τεστ «για ταξίδια μεταξύ περιοχών... που έχουν επιδείξει σαφή και διαρκή στοιχεία ότι η κατάσταση γύρω από τον κορονοϊό είναι υπό έλεγχο». 
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει ένα ακόμη συγκεκριμένο αίτημα: «Δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση ή διαφοροποίηση όσον αφορά στα μέσα ταξιδιού». 

«Οι οδικές, αεροπορικές, σιδηροδρομικές ή θαλάσσιες μεταφορές πρέπει να ξεκινήσουν και πάλι, ταυτόχρονα και με ανάλογα πρωτόκολλα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τα πιο απομακρυσμένα κράτη-μέλη της Ένωσής μας να μείνουν πίσω».

Επομένως, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, στα αεροπλάνα «όλες οι θέσεις» πρέπει να είναι γεμάτες, καθώς εάν η μεσαία θέση μείνει κενή, αυτό «θα καθιστούσε τις πτήσεις ασύμφορες οικονομικά, με αμφισβητήσιμα οφέλη για την υγεία».


click-go-back-button

pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:  sputniknews.gr 
   Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]