Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Χαλάει ο καιρός μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καθώς έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για βροχές και σποραδικές καταιγίδες το Σάββατο...


Αλλάζουν τα δεδομένα στον καιρό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς επιδείνωση θα παρουσιάσει κατά τόπους ο καιρός το Σάββατο 6 Ιουνίου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το πρωί του Σαββάτου, καθώς και ισχυρούς ανέμους μέχρι 8 μποφόρ.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική χώρα και βαθμιαία την κεντρική και βόρεια χώρα.


Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία του Σαββάτου θα «χτυπήσει» τις εξής περιοχές:
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Τα φαινόμενα βαθμιαία από αργά το απόγευμα του Σαββάτου και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Ταυτόχρονα, τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά.

Ο καιρός τις υπόλοιπες μέρες του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η επιδείνωση του Σαββάτου θα είναι πρόσκαιρη μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, 7 Ιουνίου και τη Δευτέρα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.






Την Κυριακήαίθριος θα είναι γενικά ο καιρός, με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όπως είχε αναφέρει η ΕΜΥ.
Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, γενικά αίθριος θα είναι και πάλι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Η πρόγνωση του καιρού σήμερα


Σήμερα, Παρασκευή, αναμένονται αραιές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Επιπλέον, θα ευνοηθεί η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και τα νότια.


Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, στα πελάγη 7 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής αναμένονται οι πρώτες έντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα, οι οποίες τη νύχτα και το πρωί του Σαββάτου θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά τμήματα της Ελλάδας. Τα φαινόμενα τοπικά αναμένεται να είναι έντονα και ο κίνδυνος για πλημμύρες θα είναι υψηλός.
Η πιθανότητα για χαλάζι στα πεδινά είναι μικρή, ενώ στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα θα σημειωθούν πιθανότατα χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Οι θυελλώδεις νοτιάδες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικής ποσότητας αφρικανικής σκόνης, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στα ηπειρωτικά αναμένονται κατά διαστήματα και λασποβροχές.




click-go-back-button

pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή: 
sputniknews.gr
    Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]