Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]



Με την τουριστική σεζόν να έχει ξεκινήσει επίσημα από το Σάββατο, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Σαντορίνη, οι ξενοδόχοι προετοιμάζονται ώστε να υποδεχθούν Έλληνες και ξένους τουρίστες....


 Η εικόνα των Κυκλάδων. 

Άνοιξαν σήμερα κάποια εποχικά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπως ήταν προγραμματισμένο στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων κατά της πανδημίας. Πρόκειται για την πρώτη τουριστική σεζόν, εδώ και αρκετά χρόνια, κατά την οποία ο Ιούνιος θεωρείται από αρκετούς ξενοδόχους χαμένος μήνας, ενώ ο Ιούλιος και ο Αύγουστος καλούνται να σώσουν το φετινό ελληνικό καλοκαίρι.


Αρκετοί ξενοδόχοι, όμως, δεν άνοιξαν τις μονάδες τους σήμερα. Την αρχή έκαναν μικρές ξενοδοχειακές μονάδες που, φέτος, ποντάρουν στην εγχώρια αγορά.

«Επιθυμούμε με αγωνία να ξεκινήσει αυτή η τουριστική σεζόν. Υπάρχει υπερπροσφορά και μικρή ζήτηση. Δεν έχουν ξεκινήσει οι κρατήσεις από τους τουρίστες ωστόσο εκτιμούμε ότι θα έχουμε εγχώριο τουρισμό φέτος. Ενώ οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες άνοιξαν σήμερα, οι πιο μεγάλες αναμένεται να ανοίξουν την 1η Ιουλίου» εξηγεί μεταξύ άλλων στο Sputnik o Γιάννης Μαργαρίτης, ξενοδόχος, περιφερειακός σύμβουλος, έπαρχος της περιφερειακής ενότητας Νάξου (Νάξος Αμοργός και Μικρές Κυκλάδες) και εντεταλμένος σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης των Κυκλάδων.


Στη Νάξο θα ανοίξει η πλειονότητα των ξενοδοχείων, όπως μας λέει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εξαλείφεται ο φόβος των εκπροσώπων του τουρισμού για διασπορά της COVID-19 από πιθανό κρούσμα.




«Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι, αλλά δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο οι Έλληνες ή οι ξένοι τουρίστες είναι έτοιμοι. Δεν θα υπάρξει μαγικό ραβδάκι ώστε να εξαφανιστούν τα κρούσματα, ωστόσο θα μάθουμε να τηρούμε τα μέτρα. Όχι μόνο τηρούνται ευλαβικά, αλλά τηρούμε περισσότερα από αυτά και μάλιστα πιο αυστηρά στο κομμάτι της καθαριότητας και των αποστάσεων».

Την ίδια στιγμή, ποντάρει στην κεφαλαιοποίηση των προσπαθειών του ελληνικού λαού.

«Δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση από μια χώρα που πέτυχε τη νίκη απέναντι στην πανδημία».
Η αισιοδοξία του πηγάζει από το ότι, όπως μας λέει, οι Κυκλάδες προτιμώνται από τους εγχώριους τουρίστες σε σχέση με άλλους προορισμούς.

«Γύρω στο 25% του τουρισμού είναι οι Έλληνες. Ένα μεγάλο ποσοστό που θα πήγαινε διακοπές στο εξωτερικό, φιλοδοξούμε να έρθει φέτος σε εμάς. Για τον τουρισμό η χρονιά θα είναι δύσκολη. Ωστόσο, προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι γιατί οι Κυκλάδες βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση σε σχέση με άλλους προορισμούς» επισημαίνει.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει, δεν υπάρχει συγχρωτισμός στη Νάξο και γενικότερα τις Κυκλάδες.
«Δεν υπάρχουν εικόνες συνωστισμού εδώ, όπως σε Μύκονο και Αθήνα. Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε από την αρχή με τον ιό και τήρησε τα μέτρα σε καφέ αλλά και εστιατόρια. Δεν είναι εύκολο για το προσωπικό να ξέρει ότι φορά τη μάσκα οκτώ ώρες, ωστόσο αυτό θα γίνει μια νέα καθημερινότητα».
Φόβος του είναι μήπως και η επόμενη σεζόν μας φέρει ξανά αντιμέτωπους με μέτρα προστασίας.

«Αυτό που είναι κρίσιμο για φέτος είναι οι τουριστικές αγορές που δεν έχουν ανοίξει. Όπως της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αμερικής. Στερούμαστε χιλιάδες άτομα από εκεί».
Κατά τις προηγούμενες ημέρες ξενοδόχοι τόνιζαν στο Sputnik ότι είναι αδύνατος ο τουρισμός «με στρατιωτικά παραγγέλματα», μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας.
«Ζητείται από τους εργαζομένους του τουριστικού κλάδου να αναγνωρίσουν συμπτώματα του ιού. Αναρωτιέται κανείς αν είμαστε γιατροί ή ξενοδόχοι ή αν τελικά θα κάνουμε τους απολυμαντές» είχε τονίσει στο Sputnik η Μάνια Αμπατζή, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου.

click-go-back-button

pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή: 
    Posted by Anexartitos.Ta.Neα


road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.



. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]