Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και αποφάσισε να εισηγηθεί αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας...


Τεράστια είναι η ανησυχία από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, με τους λοιμωξιολόγους να πραγματοποιούν σύσκεψη και να εισηγούνται νέα, πιο αυστηρά μέτρα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγείται η χρήση της μάσκας να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. 

Είναι γεγονός ότι οι επιστήμονες έχουν ανησυχήσει από τη γενική χαλάρωση που επικρατεί όσον αφορά τα μέτρα προστασίας, και σε συνδυασμό με τα δεκάδες εισαγόμενα κρούσματα, αποφάσισαν να εισηγηθούν την αυστηροποίηση των μέτρων στους κλειστούς χώρους.
Συναγερμός με υπερδιπλάσια κρούσματα - 58 νέα σε μια μέρα, τα 28 στις πύλες εισόδου


Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα είναι 58, συνολικά ανέρχονται σε 3.883 από την αρχή της πανδημίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. 

Από αυτά, τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με χθες Δευτέρα, καθώς είχαν ανακοινωθεί 24...
Τα νέα 58 κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ κατανέμονται γεωγραφικά ως εξης: 28 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 6 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 8 κρούσματα δηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα 'Αρτας και 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής. 

Οι νεκροί παραμένουν 193, αφού δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος εδώ και αρκετές μέρες. Οι διαδωληνωμένοι ασθενείς είναι 13. 


Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
 
Σήμερα ανακοινώνουμε 58 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3883, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. 

1042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2019 (52.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 




Δερμιτζάκης: "Στοπ" στα πανηγύρια και τον Αύγουστο-Υποχρεωτική μάσκα και στους πολιτικούς

Αυστηρές προειδοποιήσεις για μη χαλάρωση και αυστηροποίηση των μέτρων απήυθυνε ο καθηγητής γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση στην πολιτεία αλλά και στις πολιτικές δυνάμεις να βάλουν ξανά τη χρήση της μάσκας με ένταση στην καθημερινότητα και να σταματήσουν τις πολιτικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις. 



Ο κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε ότι αν δεν μειωθούν τα κρούσματα θα πρέπει να συνεχιστεί η απαγόρευση τον πανηγυριών και τον Αύγουστο και να μπουν σε αυτή την απαγόρευση και άλλες εκδηλώσεις . "Αν έχουμε λίγα κρούσματα και γυρίσουμε στα επίπεδα του Μαΐου και των αρχών του Ιούνιο τότε οι ατασθαλίες θα έχουν μικρότερο ρίσκο. Αν όμως τα κρούσματα συνεχίσουν στο ρυθμό που είναι σήμερα θα πρέπει να συνεχιστεί η απαγόρευση των πανηγυριών και να βάλουμε κι άλλες εκδηλώσεις μέσα στην απαγόρευση", ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως οι πολιτικοί είναι οι πρώτοι που πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα.

"Οι μάσκες για μένα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να το ξαναβάλουμε στο τραπέζι και πολύ έντονα. Εντυπωσιάζομαι από τον κ.Τσιόδρα και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για το ότι φοράει μάσκα σε οποιαδήποτε εκδήλωση και εντός δημοσιότητας και εκτός. Πρέπει οι μάσκες να ξαναμπούν στην ατζέντα πολύ έντονα σαν ισχυρή σύσταση, ασχέτως από το αν βολεύει ή δε βολεύει, από το εάν έχει ζέστη και λοιπά. Όλοι όσοι έχουν δημόσια παρουσία να δώσουν το παράδειγμα. Μιλώ για όλα τα επίπεδα δημόσιας παρουσίας να δώσουν το παράδειγμα με τη χρήση μάσκας και τις αποστάσεις", υπογράμμισε μιλώντας στον Ρ/Σ "Παραπολιτικά 90,1". 

"Βλέπουμε εκδηλώσεις και συνωστισμούς σε εκκλησίες που δεν θα οδηγήσουν σε καλό αποτέλεσμα. Βλέπουμε συγκεντρώσεις και επισκέψεις πολιτικών όλων των κομμάτων όπου δεν υπάρχει χρήση μάσκας. Αυτά δε χρειάζονται να γίνονται μπορεί να γίνουν από του χρόνου καλό είναι να μην γίνονται. Οτιδήποτε προκαλεί συνωστισμό και ειδικά όταν δε φορά κανένας μάσκα πρέπει να το αποφεύγουμε", δήλωσε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ένθερμα ότι η χρήση της μάσκας πρέπει να επιστρέψει δυνατά στην καθημερινή πρακτική όλων.



Σουηδία και Μεγάλη Βρετανία δεν είναι ρίσκο για εμάς"

Ο κ. Δερμιτζάκης αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των συνόρων τις επόμενες μέρες τόσο με την Μεγάλη Βρετανία όσο και με την Σουηδία λέγοντας ότι αυτές οι χώρες δεν αποτελούν πια ρίσκο. 

Η Μεγάλη Βρετανία έχει περίπου 400 με 450 κρούσματα την ημέρα δεν έχει καμία σχέση με τον παλιό τον αριθμό που ήταν 4000 με 5000. Όσο περνάνε οι μέρες αυτός ο αριθμός θα μειώνεται καθώς η πορεία είναι πτωτική. Πρέπει να απομονώσουμε την ιστορία από την παρούσα κατάσταση. Αν μια χώρα έχει πάει πάρα πολύ άσχημα αλλά μπόρεσε στην παρούσα κατάσταση να ελέγξει τον ιό εμάς αυτό μας ενδιαφέρει, η ιστορία δεν έχει καμία σχέση. Εμάς μας ενδιαφέρει το παρόν. Το παρόν στη Βρετανία είναι λίγο χειρότερο από την Ελλάδα , το παρόν στη Σουηδία είναι λίγο χειρότερο γι' αυτό και ανοίγουμε τα σύνορα μια βδομάδα αργότερα με την προσδοκία ότι θα πέσουν κι άλλο τα κρούσματα.

Η Σουηδία έχει ένα πολύ εκτεταμένο πρόγραμμα για τεστ που σημαίνει ότι η ανίχνευση των κρουσμάτων είναι πολύ πιο καλή σε σχέση με άλλες χώρες. Αυτές οι δύο χώρες δεν αποτελούν διαφορετικό επιδημιολογικό επίπεδο απ’ ότι οι άλλες χώρες. Δεν ανοίγουμε δηλαδή με μεγαλύτερο ρίσκο", ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες τώρα είναι ένα ρίσκο αλλά έχει σημασία από που θα έρθουν οι τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες"

Αναφορικά με το θέμα των Ηνωμένων Πολιτειών ο καθηγητής δήλωσε ότι εκεί το ρίσκο είναι υπαρκτό πρόσθετοντας ωστόσο πως έχει σημασία από ποιες πολιτείες της Αμερικής θα έρθουν τουρίστες. "Χθες η Νέα Υόρκη δεν είχε ούτε ένα θάνατο μετά από πάρα πολύ καιρό, δε νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχούμε πάρα πολύ, όμως τα επίπεδα εγρήγορσης πρέπει να υπάρχουν και η επιτροπή έχει μόνιμη παρακολούθηση των χαρακτηριστικών" δήλωσε υπογραμίζοντας παράλληλα ότι το μεγάλο όπλο της Ελλάδας είναι η ευελιξία που έχει και η δυνατότητα να αλλάζει τις αποφάσεις αυτές με βάση τα δεδομένα. 

"Το μεγάλο μας όπλο μέχρι τώρα είναι αυτό, η ευελιξία και η ευκινησία που έχει όλο το σύστημα, δηλαδή η επιτροπή και όλοι οι άλλοι παράγοντες να παίρνουν αποφάσεις και να αλλάζουν τα δεδομένα γρήγορα. Αυτό ακριβώς είναι που προστατεύει την Ελλάδα αυτή τη στιγμή ότι γρήγορα κλείνουμε,ανοίγουμε και αλλάζουμε τα δεδομένα . Αυτό είναι το μεγάλο όπλο και παρά τις αγκυλώσεις του κράτους όσο παραμένει αυτό το όπλο είναι η μεγάλη μας επιτυχία. Έχω παρακολουθήσει και στην Ελβετία και σε άλλες χώρες πόσο γρήγορα περνούν τις αποφάσεις με τα καινούργια δεδομένα που είναι εξωγενή. Είναι πολύ πολύ πιο αργή η διαδικασία είτε γιατί διστάζουν είτε και για άλλους λόγους", πρόσθεσε στο τέλος ο κ. Δερμιτζάκης. 


click-go-back-button


pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   


 Πηγή:   thetoc.gr/     Posted by Anexartitos.Ta.Neα



road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  


 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.




. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]