Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Στο παρασκήνιο του αποτυχημένου πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν το 2016 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Άμυνας, κ. Αποστολάκης...
 

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Ελλάδας το βράδυ της 15ης Ιουλίου όταν και εκδηλωνόταν το αποτυχημένο τελικά πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν. Μάλιστα, τόνισε ότι η Ελλάδα γνώριζε για την εκδήλωση του πραξικοπήματος αρκετές ώρες πριν αυτό συμβεί.
«Είχαμε την πληροφορία ότι σχεδιάζεται πραξικόπημα από το μεσημέρι... Το βράδυ που άρχισε να εξελίσσεται το πραξικόπημα, προσπάθησα να επικοινωνήσω, δεν υπήρχαν τηλέφωνα. Παρακολουθούσαμε τις κινήσεις του Ερντογάν, ξέραμε ότι είναι σε ένα ξενοδοχείο», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΜEGA ο πρώην υπουργός. 
 

Μεταξύ των παρασκηνίων εκείνης της βραδιάς, ο κ. Αποστολάκης απέφυγε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για το αν ο Ερντογάν θεωρούσε ότι θα λάβει βοήθεια, αν χρειαστεί, από την Ελλάδα με ελικόπτερο.


«Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη, γιατί υπήρχε περίπτωση να εξελιχθεί το πραξικόπημα και να έχουμε διαρροές... Εκείνο το βράδυ είχαμε μια καλή κινητοποίηση. Ο στόλος ήταν όλος έξω. Οι πληροφορίες ήταν αρχικά ότι το πραξικόπημα είχε πετύχει και ο Ερντογάν είχε χάσει, και από το βράδυ και μετά άρχισε να ανατρέπεται η κατάσταση». 
Στο πλαίσιο αυτής της ετοιμότητας, η Ελλάδα, όπως υπογράμμισε, ήταν πρόθυμη εξαρχής να στείλει πίσω το ελικόπτερο με τα οκτώ μέλη του τουρκικού στρατού.

«Ακόμα και τη στιγμή που ήρθε το ελικόπτερο με τους οκτώ έγινε μία προσπάθεια να επιστρέψει το ελικόπτερο πίσω, αλλά είχαν χαθεί οι επικοινωνίες... Όταν μου ζήτησε ο Ακάρ να γυρίσουν οι οκτώ στην Τουρκία είχε εξελιχθεί η κατάσταση, είχαν συλληφθεί, είχαν μπει στη διαδικασία του ασύλου, είχε μπει η δικαιοσύνη στη μέση, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει τίποτα» τόνισε ο κ. Αποστολάκης.
 


Ο πρώην υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε επίσης και στην τωρινή ένταση που υπάρχει ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα καθώς και το ενδεχόμενο να έχουμε ένα θερμό επεισόδιο. Ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε ότι οι πιθανότητες μιας τέτοιας εξέλιξης είναι λίγες.

«Θεωρώ ότι δεν συμφέρει κανέναν το θερμό επεισόδιο. Οι πιθανότητες να προκύψει είναι λίγες. Και η προετοιμασία και η βούληση για να το αντιμετωπίσουμε πρέπει να είναι σαφείς».



click-go-back-button


pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   


 Πηγή:   greeknation.blog, sputnik     Posted by Anexartitos.Ta.Neα



road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  


 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.




. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]