Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]



Με γενικευμένο πόλεμο απειλούν την Τουρκία οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους, σε περίπτωση τουρκικής εισβολής ανατολικό Αιγαίο...

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Κουρδικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι “δεν θα διστάσουν να μετατρέψουν τυχόν απρόκλητη (τουρκική) εισβολή στο Αιγαίο, σε γενικευμένο πόλεμο” για να υπερασπιστούν τα εδάφη τους, σε περίπτωση που η Τουρκια ανοίξει μέτωπο στο ανατολικό Αιγαίο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία: Να σταματήσει τις επιχειρήσεις που σχεδιάζει στο Καστελλόριζο


 Να βάλει τέλος στους σχεδιασμούς της για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία με αφορμή την πρόσφατη Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα για έρευνες ανοικτά του Καστελλόριζου. Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα πως η Τουρκία:

''Δεν θα πάρει την άδεια κανενός για τα γεωτρύπανα '' 

Συγκεκριμένα, μετά τις δηλώσεις του, στην ομιλία του για την επέτειο δύο χρόνων από την εγκαθίδρυση της προεδρικής δημοκρατίας στη γειτονική χώρα, ο Ερντογάν τόνισε πως «εμείς για τα σεισμογραφικά μας σκάφη και τα πλωτά γεωτρύπανα δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός».

«Οτιδήποτε προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και οποιαδήποτε είναι τα δικαιώματα μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια αυτά κάναμε τα βήματά και θα συνεχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε.




Επίσης η Άγκυρα έχει επανειλημμένα απειλήσει να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπου χρειαστεί για να διαφυλάξει τα γεωτρύπανά της.

ΑΓΕΕΘΑ: Σε ξηρά, θάλασσα, αέρα, φιλοδοξούμε να κυριαρχήσουμε αν και όποτε απαιτηθεί


Το «Oruç Reis» πλέει προς το Καστελόριζο για να πραγματοποιήσει έκνομες έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ.   Τουρκικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν από τον Ναύσταθμο του Ακσάζ, για να υποστηρίξουν το γεωτρυπανο.

 Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τελούν σε πολεμική επιφυλακή.  

Μια πάνδημη ιαχή υψώνεται από το οργισμένο έθνος και απαιτεί: «Βυθίσατε το Oruç Reis».

Ο ελληνικός λαός διαμηνύει: «Το Καστελόριζο δεν θα γίνει Ίμια».  Καμία συνθηκολόγηση δεν θα γίνει αποδεκτή από τον ελληνικό λαό και το ελληνικό έθνος.

Η θάλασσα του Καστελόριζου, το αρχαίο Λύκειο Πέλαγος, να γίνει ο υγρός τάφος των νεο-οθωμανών πειρατών εισβολέων.

Η θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου είναι πλουσιότατη σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων, όπως έχει πει ο καθηγητής Φώσκολος.

Πολύ πιο πλούσια από ό,τι νότια της Κρήτης.Η θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου «ενώνει» την ελληνική ΑΟΖ με την κυπριακή και αιγυπτιακή.

 


Από εκεί θα περάσει ο αγωγός EastMed. Είναι ζωτικής σημασίας να νικήσουμε στο Καστελόριζο. Όποιος τολμήσει να συνθηκολογήσει θα βρεθεί αντιμέτωπος με την τεράστια οργή του λαού και τις συνέπειες του Συντάγματος. 

Εάν χάσουμε τώρα, θα χαθούμε ως έθνος.

Εάν επικρατήσουμε τώρα, ξεκινά ένας νέος χρυσός αιώνας μεγαλείου.





Οι συντεταγμένες που δεσμεύουν οι Τούρκοι για έρευνες. Όπως βλέπετε είναι η περιοχή που συναντιέται η ελληνική ΑΟΖ με την κυπριακή και την αιγυπτιακή, το λεγόμενο «τριεθνές».  Επίσης, από εκεί θα περάσει ο υποθαλάσσιος αγωγός EastMed. 



Οι Τούρκοι, είναι σαφές στον χάρτη, αποφεύγουν να «καταπατήσουν» αιγυπτιακή ΑΟΖ, θέλοντας προφανώς να μην προκαλέσουν περισσότερο την Αίγυπτο, ωστόσο, όπως έχουν ορίσει τις συντεταγμένες των ερευνών τους παραδέχονται εμμέσως τη χάραξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, που δεν έχει καμία σχέση με τους τουρκικούς παραλογισμούς. 

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Τουρκία για τη Navtex - "Τερματίστε άμεσα όλες τις παράνομες ενέργειές σας"



click-go-back-button



pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   


 Πηγή:          Posted by Anexartitos.Ta.Neα



road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  


 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]