Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει αντίγραφο της Αγίας Σοφίας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης Al-Modon του Λιβάνου ...



Αυτό σε αντίθεση με το τουρκικό καθεστώς της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.


Ένας αρχηγός της φιλοσυριακής κυβέρνησης της πολιτοφυλακής των Εθνικών Αμυντικών Δυνάμεων, Nabeul Al-Abdullah, έλαβε την έγκριση του Επίσκοπου Nicola Baalbaki, του Μητροπολίτη της Χαμά και των εξαρτημάτων του για την κατασκευή μιας νέας εκκλησίας στην πόλη Suqaylabiyah στην επαρχία Hama.

Περισσότεροι από 17.000 κάτοικοι του Suqaylabiyah είναι συντριπτικά Έλληνες Ορθόδοξοι.



Ο Al-Modon είπε ότι η χρηματοδότηση για την ανέγερση της εκκλησίας είναι η πρώτη πρακτική και έμμεση απάντηση από τη Ρωσία που εξέφρασε τον θυμό της εναντίον της Τουρκίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας.

Ο Ρώσος βουλευτής Βιτάλι Μιλόνοφ δήλωσε ότι «σε αντίθεση με την Τουρκία, η [Συρία] είναι μια χώρα που δείχνει ξεκάθαρα την πιθανότητα ειρηνικού και θετικού διαθρησκευτικού διαλόγου», προσθέτοντας ότι «οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στη Ρωσία μπορούν να βοηθήσουν τη Συρία στην κατασκευή».

Η συζήτηση για τη δημιουργία αντιγράφου της Αγίας Σοφίας στο βόρειο Χαμά είχε ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου, όταν ο Αμπντουλάχ ανακοίνωσε τη δωρεά ενός οικοπέδου για την υλοποίηση του έργου.



Παρουσίασε την ιδέα στον διοικητή της ρωσικής ελεγχόμενης στρατιωτικής βάσης Hmeimim στην επαρχία Latakia και εκεί έλαβε την αρχική υποστήριξη για το έργο. Ακολούθησαν επισκέψεις Ρώσων ηγετών και αξιωματούχων στα κεντρικά γραφεία της πολιτοφυλακής του Αμπντουλάχ στη βόρεια Χαμά, οι οποίοι ήταν στην πρώτη γραμμή πολεμώντας εναντίον Τούρκων τζιχαντιστών.


Η ρωσική υποστήριξη για την κατασκευή μιας Συρίας Hagia Sophia επιβεβαιώθηκε από την επίσκεψη μιας μεγάλης στρατιωτικής αντιπροσωπείας από τη βάση Hmeimim στην πόλη Suqaylabiyah, όπου δέχτηκαν από διάφορους ηγέτες «εθνικής άμυνας» βόρεια της Hama, επίσκοπους και εκκλησία αξιωματούχοι, σύμφωνα με την εφημερίδα του Λιβάνου.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε έναν αριθμό θρησκευτικών χώρων και σχολείων στην πόλη, εξέτασε την τοποθεσία του έργου και υποσχέθηκε να βοηθήσει στον καθορισμό λεπτομερών αστικών σχεδίων και να εξασφαλίσει την απαραίτητη υποστήριξη για να ξεκινήσει η εργασία.







click-go-back-button



pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   


 Πηγή:     greekcitytimes.com/, 
Al-Modon       Posted by Anexartitos.Ta.Neα



road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  


 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]