Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


Μια νέα μελέτη του  COVID-19 , που βασίστηκε σε δεδομένα από μια εφαρμογή παρακολούθησης συμπτωμάτων, διαπίστωσε ότι υπάρχουν έξι διαφορετικοί «τύποι» της νόσου που περιλαμβάνουν διαφορετικές ομάδες συμπτωμάτων...



Η ανακάλυψη θα μπορούσε ενδεχομένως να ανοίξει νέες δυνατότητες για το πώς οι γιατροί μπορούν να θεραπεύσουν καλύτερα μεμονωμένους ασθενείς και να προβλέψουν ποιο επίπεδο νοσοκομειακής περίθαλψης θα χρειαζόταν.


Ερευνητές από το King's College London  μελέτησαν δεδομένα από περίπου 1.600 ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ που καταγράφουν τακτικά τα συμπτώματά τους στην εφαρμογή COVID Symptom Tracker το Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Συνήθως, οι γιατροί θα αναζητήσουν βασικά συμπτώματα όπως βήχα, πυρετό και απώλεια της αίσθησης της όσφρησης για την ανίχνευση του COVID-19. Η μελέτη, η οποία δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους, λέει ότι οι έξι διαφορετικοί «τύποι» του COVID-19 μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη σοβαρότητα και να συνοδεύονται από το δικό τους σύνολο συμπτωμάτων.

"Νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ ενδιαφέρον", δήλωσε ο Δρ Bob Lahita, ο οποίος δεν είναι συνδεδεμένος με τη μελέτη, στους άγκυρες του CBSN, Vladimir Duthiers και στην Anne-Marie Green. "Μεταξύ των ασθενών που βλέπω, εκείνοι που ανέκαμψαν, πολλοί από αυτούς παρουσιάζουν διαφορετικούς τρόπους: μερικοί άνθρωποι με πυρετό και μερικοί χωρίς πυρετό, και μερικοί με ναυτία και έμετο, μερικοί με διάρροια κ.λπ."





Οι έξι ομάδες συμπτωμάτων που περιγράφονται στη μελέτη είναι:

  1. Γρίπη χωρίς πυρετό:  Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, μυϊκοί πόνοι, βήχας, πονόλαιμος, πόνος στο στήθος, χωρίς πυρετό.
  2. Γρίπη με πυρετό:  Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, βήχας, πονόλαιμος, βραχνάδα, πυρετός, απώλεια όρεξης.
  3. Γαστρεντερικό:  Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, απώλεια όρεξης, διάρροια, πονόλαιμος, πόνος στο στήθος, χωρίς βήχα.
  4. Σοβαρό επίπεδο 1, κόπωση:  Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, βήχας, πυρετός, βραχνάδα, πόνος στο στήθος, κόπωση.
  5. Σοβαρό επίπεδο δύο, σύγχυση:  Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, απώλεια όρεξης, βήχας, πυρετός, βραχνάδα, πονόλαιμος, πόνος στο στήθος, κόπωση, σύγχυση, μυϊκός πόνος.
  6. Σοβαρό επίπεδο τρία, κοιλιακό και αναπνευστικό:  Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, απώλεια όρεξης, βήχας, πυρετός, βραχνάδα, πονόλαιμος, πόνος στο στήθος, κόπωση, σύγχυση, μυϊκός πόνος, δύσπνοια, διάρροια, κοιλιακό άλγος.
Το πρώτο επίπεδο, «που μοιάζει με γρίπη χωρίς πυρετό», σχετίζεται με πονοκεφάλους, απώλεια μυρωδιάς, μυϊκούς πόνους, βήχα, πονόλαιμο και πόνο στο στήθος. Οι ασθενείς σε αυτό το επίπεδο έχουν πιθανότητα 1,5% να χρειαστούν αναπνευστική υποστήριξη όπως οξυγόνο ή αναπνευστήρα.




Ο δεύτερος τύπος, «γρίπη με πυρετό», περιλαμβάνει συμπτώματα όπως απώλεια όρεξης, πονοκέφαλο, απώλεια μυρωδιάς, βήχα, πονόλαιμο, βραχνάδα και πυρετό. Οι ερευνητές λένε ότι περίπου το 4,4% των ασθενών σε αυτό το επίπεδο χρειάστηκε υποστήριξη αναπνοής.


Οι ασθενείς με τον τρίτο τύπο, που απλά περιγράφονται ως «γαστρεντερικοί», δεν έχουν βήχα ως μέρος της ασθένειάς τους. Αντιθέτως, αντιμετωπίζουν πονοκέφαλο, διάρροια, απώλεια μυρωδιάς, απώλεια όρεξης, πονόλαιμο και πόνο στο στήθος και περίπου 3,3% χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη.

Ο Lahita αναφέρθηκε στις ακόλουθες τρεις ομάδες του COVID-19 ως «πραγματικά σοβαρούς τύπους». 

Στον τύπο τέσσερα ή «σοβαρό επίπεδο 1», οι ασθενείς αντιμετωπίζουν κόπωση μαζί με πονοκέφαλο, απώλεια μυρωδιάς, βήχα, πυρετό, βραχνάδα και πόνο στο στήθος. Οι ασθενείς σε αυτό το επίπεδο χρειάζονταν αναπνευστική υποστήριξη με ρυθμό 8,6%.


Ο τύπος πέντε, «σοβαρό επίπεδο δύο», περιλαμβάνει τα συμπτώματα του τύπου τέσσερα μαζί με απώλεια όρεξης, πονόλαιμο και μυϊκό πόνο, και διακρίνεται κυρίως από σύγχυση .

"Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρετε πού βρίσκεστε ή πού ζείτε, είτε είστε μέσα ή έξω από το νοσοκομείο, ποιοι είναι οι συγγενείς σας", εξήγησε ο Lahita. "Αυτό είναι πολύ τρομακτικό." Σχεδόν το 10% των ασθενών σε αυτό το επίπεδο χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη. 

Πώς ο κοροναϊκός σκότωσε σχεδόν μια υγιή γυναίκα με "χωρίς φυσιολογικά συμπτώματα"


Ο πιο σοβαρός τύπος COVID-19 αναφέρεται ως «σοβαρό επίπεδο τρία, κοιλιακό και αναπνευστικό», και έχει όλα τα παραπάνω συμπτώματα μαζί με κοιλιακό άλγος, δύσπνοια και διάρροια. Σχεδόν το 20% αυτών των ασθενών χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη.

"Αυτά είναι τα σοβαρά τριπλά επίπεδα που καταλήγουν σε αναπνευστήρα και, στη συνέχεια, είναι άγγιγμα εάν επιβιώνουν εντελώς από τη μόλυνση", δήλωσε ο Lahita.

Οι ερευνητές του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσαν επίσης ότι μόνο το 16% των ασθενών με COVID-19 τύπου 1 χρειάστηκε νοσηλεία, σε σύγκριση με σχεδόν τους μισούς ασθενείς με τύπο έξι. 

Οι ασθενείς στα σοβαρά σμήνη τείνουν επίσης να είναι μεγαλύτεροι ή με προϋπάρχουσες καταστάσεις και εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, σε σύγκριση με εκείνους των πρώτων τριών. 

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ανακάλυψη, που μελετήθηκε περαιτέρω, θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόβλεψη των τύπων φροντίδας των ασθενών με COVID-19 και να δώσουν στους γιατρούς τη δυνατότητα να προβλέψουν ποιοι ασθενείς θα εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. 


"Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτοί οι έξι τύποι έχουν εντοπιστεί και μπορούν να μας δώσουν μια ιδέα για μια πρόγνωση που θα προχωρήσει για ασθενείς που πάσχουν από αυτόν τον ιό", δήλωσε ο Lahita.




click-go-back-button



pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   


 Πηγή:   cbsnews.com/news/covid-19        Posted by Anexartitos.Ta.Neα



road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  


 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]