Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Το  ρωσικό Υπουργείο Υγείας  δημοσίευσε συστάσεις σε σχολεία για την απαγόρευση της χρήσης Wi-Fi και smartphone σε δημοτικά σχολεία, αναφέροντας σοβαρά προβλήματα υγείας...




Οι πληροφορίες παρασχέθηκαν στην Παιδική Υπεράσπιση της Υγείας από τον  καθηγητή Oleg Grigoriev , Dr.Sc, PhD, Πρόεδρο της Ρωσικής Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία από τις Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες.
Ο καθηγητής Γκριγκόριεφ μίλησε για τις βλάβες της ασύρματης τεχνολογίας και ηγείται πρόσφατων πρωτοβουλιών από τη ρωσική κυβέρνηση για την προστασία της υγείας των παιδιών από περιττές βλάβες.
Επίσης,  έγραψε  σχετικά με τις ειδήσεις.



Η Ρωσία ακολουθεί άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν αναλάβει δράση για τη μείωση της χρήσης Wi-Fi στα σχολεία και την προστασία της υγείας των παιδιών.
Το 2013, το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε περιορισμούς στη χρήση του Wi-Fi στα σχολεία. Απαγόρευσε το Wi-Fi στα νηπιαγωγεία και περιόρισε τη χρήση του Wi-Fi στα δημοτικά σχολεία. Το Wi-Fi επιτρέπεται για τρεις ώρες την εβδομάδα στην πρώτη και τη δεύτερη τάξη και έξι ώρες την εβδομάδα για την τρίτη τάξη. Πρέπει να είναι απενεργοποιημένη ανά πάσα στιγμή.
Το 2017, η  Cypress απαγόρευσε το Wi-Fi  στα νηπιαγωγεία και σταμάτησε την ανάπτυξη του Wi-Fi στα δημοτικά σχολεία. Επιπλέον, η Εθνική Επιτροπή Περιβάλλοντος και Υγείας των Παιδιών της Κύπρου ξεκίνησε μια  εθνική εκστρατεία  για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την έκθεση σε κινητά τηλέφωνα και ασύρματες ακτινοβολίες σε παιδιά.
Στις ΗΠΑ, το 2016, το Διοικητικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο για την Υγεία και την Προστασία του Παιδιού Περιβάλλοντος Maryland State (CEHPAC),  εξέδωσε μια έκθεση που  συμβουλεύει το Υπουργείο Παιδείας να προτείνει στις τοπικές σχολικές περιοχές να μειώσουν την έκθεση των μαθητών σε ασύρματες συσκευές και ακτινοβολία και να παρέχουν ενσύρματες και όχι ασύρματες συνδέσεις στο Διαδίκτυο. Δεν έγινε καμία ενέργεια.
Αυτή η δράση του ρωσικού υπουργείου Υγείας ακολουθεί μια άλλη πρόσφατη δράση του υπουργείου για να ενθαρρύνει τη μείωση της έκθεσης των παιδιών σε ασύρματες συσκευές. 
Τον Μάρτιο του 2020, μετά το ξέσπασμα του Covid, το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας μαζί με το Ινστιτούτο Υγιεινής Επιστημονικής Έρευνας και η Ρωσική Εθνική Επιτροπή για την Προστασία από την Ιονίζουσα Ακτινοβολία δημοσίευσαν  Συστάσεις Ασφαλείας για Παιδιά που Χρησιμοποιούν Ψηφιακές Τεχνολογίες για Σπουδές στο Σπίτι Η πρόταση ενθαρρύνει τη χρήση του Διαδικτύου μέσω ενσύρματης σύνδεσης και όχι μέσω Wi-Fi.



click-go-back-button



pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   


 Πηγή:    newspunch.com/russia-bans-wi-fi      Posted by Anexartitos.Ta.Neα



road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  


 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]