Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Ανοικτό για όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιών είναι το νέο πρόγραμμα επιδότησης δαπανών για την ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονόμηση των σπιτιών...
.


Το «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» που αποτελεί τη νέα εκδοχή του δημοφιλούς «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» έχει προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ και προβλέπει υψηλότερες επιδοτήσεις έως και 85% αλλά και πιο 
εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό δείχνει άλλωστε το γεγονός πως δικαίωμα υπαγωγής στο πρόγραμμα που θα ανοίξει από τις 2 Νοεμβρίου έχουν και οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 120.000 ευρώ.

Το ανώτατο ύψος των συνολικών δαπανών που μπορεί να επιδοτηθεί είναι οι 50.000 ευρώ έναντι 25.000 ευρώ στα προηγούμενα προγράμματα. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν κι εκείνοι με παραπάνω από μία κατοικία. Για αυτές τις περιπτώσεις ο ανώτατος επιδοτούμενος προϋπολογισμός είναι οι 100.000 ευρώ.







Προϋπόθεση για τη χορήγηση των ενισχύσεων είναι το σπίτι να αναβαθμιστεί κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες από τη Ζ ή την Η στη Β.

Πέραν των κλασικών οικοδομικών παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται, προστίθενται κι εκείνες για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων και έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης.

Ξεχωριστή κατηγορία του «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» είναι οι πολυκατοικίες. Προβλέπεται η επιχορήγηση και κοινόχρηστων ενεργειακών αναβαθμίσεων. Τα ποσοστά επιδότησης είναι 60% έως και 80% και ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός οι 80.000 ευρώ.


click-go-back-button



pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   


 Πηγή:    www.cnn.gr/oikonomia/story    
    Posted by Anexartitos.Ta.Neα



road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  


 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]