Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Tα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε πριν λίγο  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς...




Τα νέα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας προβλέπουν όρια ατόμων για δημόσιες εκδηλώσεις, ειδικά ωράρια και έκτακτους περιορισμούς σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. 


Παράλληλα, θα γίνουν συστάσεις προς τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους για γενικευμένη χρήση μάσκας. 




Τέλος, εν όψει του Δεκαπενταύγουστου θα δοθεί μεγάλη έμφαση και στην αυστηρή τήρηση των μέτρων σε ναούς και άλλους χώρους λατρείας. 



Αναλυτικά τα υποχρεωτικά μέτρα:

-Στις περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα θα τεθεί όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, με εξαίρεση τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπου εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες (σε εστιατόρια, θέατρα, σινεμά). Έως τις 24 Αυγούστου.


 -Επέκταση της απαγόρευσης λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί για Σπέτσες και Ύδρα, αλλά όχι για την Αττική, έως 31 Αυγούστου. 


-Εφαρμογή όλου του πακέτου μέτρων Πόρου και σε Πάρο και Αντίπαρο έως 24 Αυγούστου, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11. 


-Παράταση έως 24 Αυγούστου του πακέτου μέτρων για τον Πόρο, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11.


 -Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. 


-Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοιό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες  στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) με ευθύνη των εργοδοτών  ή των προϊσταμένων.


 -Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορωνοιό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία η back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου, έως 31 Αυγούστου. Συστάσεις: 


-Για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.


 -Για ιδιαίτερη μέριμνα αυστηρής τήρησης των υγειονομικών μέτρων και χρήση μάσκας σε ναούς και άλλους χώρους λατρείας καθώς και χώρους που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός ενόψει των τελετών και εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου . 


-Για ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα ατομικά μέτρα υγιεινής κατά και μετά το κύμα επιστροφής από τις διακοπές ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία. Θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού για την τήρηση των μέτρων και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

-Για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.



  • Ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις
    Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης και στην Αττική έως τις 24 Αυγούστου από τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 το πρωί
  •  
    Πάρο κι Αντίπαρο πιο ισχυρά μέτρα από αύριο 15/8 στις 06:00 έως 23 Αυγούστου. Κάθε είδους εκδήλωση ματαιώνεται, συνάθροιση έως 9 άτομα, τραπέζια στα εστιατόρια έως 4 άτομα ή 6 άτομα αν είναι συγγενείς α' βαθμού και μάσκες παντού.
  •  
    Παράταση ως τις 24/8 των μέτρων στον Πόρο - Το κλείσιμο καταστημάτων πάει μεσάνυχτα αντί για 11.
  •  
    Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα
  •  
    Οσοι επιστρέφουν με άδειες σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας θα υποβάλλονται σε έλεγχο
  •  
    Μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου, θα εργάζονται με τηλεργασία έως και 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του εργαζόμενου


Παράλληλα έγινε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και επταήμερη «προσοχή» σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές



click-go-back-button



pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   


 Πηγή:        
    Posted by Anexartitos.Ta.Neα



road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  


 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]