Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Με ένα εκτενές δημοσίευμά της η εφημερίδα Νew York Times, αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την νέα σκληρή γραμμή της στο προσφυγικό, έχει επαναπροωθήσει παράνομα...


 στη Τουρκία, πάνω από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες τους τελευταίους μήνες.


Οπως αναφέρει η εφημερίδα, οι ελληνικές αρχές εφαρμόζοντας τη σκληρή γραμμή της κυβέρνησης εγκαταλείπουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη θάλασσα, κοντά στα σύνορα με Τουρκία.

Από τον Μάρτιο του 2020, 1072 αιτούντες άσυλο πετάχτηκαν κυριολεκτικά στη θάλασσα, αναφέρουν οι ΝΥΤ.»Είναι εντελώς απάνθρωπο, αναφέρει η Najma al-Khatib, 50χρπνη δασκάλα από τη Συρία, η οποία λέει ότι βράδυ της 26ης Ιουλίου, μασκοφόροι άνδρες των ελληνικών αρχών, πήραν την ίδια και άλλους 22 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και δύο μωρά, από ένα κέντρα κράτησης στη Ρόδο και τους παράτησαν σε μια βάρκα χωρίς μηχανή στη μέση της θάλασσας, όπου τους διέσωσε η τουρκική ακτοφυλακή.


Πρόκειται για επαναπροωθήσεις παράνομες που πραβιάζουν το διεθνές δίκαιο λέει ο καθηγητής του διεθνούς δικαίου και πρώην εισηγητής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες François Crépeau.

Είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια ανθρωπιστική καταστροφή τόνισε, τη στιγμή που οι ελληνικές αρχές, και συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας αρνείται ότι γίνονται επαναπροωθήσεις λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι εδώ κι ένα χρόνο, μετά τι εκλογές που κέρδισε η συντηρητική κυβέρνηση του κ. Μητσοτακη η Ελλάδα ακολουθεί μια πιο σκληρή γραμμή απέναντι στους πρόσφυγες και προσθέτει ότι ηυπάρχει η αντίληψη ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί και χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως όπλο για να πιέσει την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στο λαίσιο αυτό κάνει επίσης αναφορά στα γεγονότα της κρίσης του Εβρου, τον περασμένο Φεβρουάριο-Μάρτιο.


Δείτε εδώ το δημοσίευμα των ΝΥΤ

 
photo NYT - Credit...Aris Messinis/Agence France-Presse



Η απάντηση Μηταράκη

Απάντηση στο δημοσίευμα των ΝΥΤ έδωσε με ανακοίνωσή του και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως σημειώνει, «παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει την μεταναστευτική κρίση, και παρά την πανδημία του κορονοϊού, συνεχίζουμε να παράσχουμε άσυλο σε όσους το δικαιούνται» και προσθέτει: «Την ίδια στιγμή, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε σθεναρά τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως προβλέπεται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αρνούμαστε κατηγορηματικά ισχυρισμούς που διατυπώνονται για το αντίθετο».

Καταλήγει δε μια έμμεση παραδοχή των επαναπροωθήσεων, λέγοντας ότι «από τις συνεντεύξεις που δημοσιεύονται από πρόσφυγες, οι οποίοι τώρα διαμένουν στην Τουρκία, δεν προκύπτουν στοιχεία ότι τα πρόσωπα αυτά διατρέχουν κίνδυνο στην Τουρκία και κατά συνέπεια δύνανται να αιτηθούν διεθνούς προστασίας εκεί».



click-go-back-button



pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   


 Πηγή:        
    Posted by Anexartitos.Ta.Neα



road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  


 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]