Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 

Φουντώνουν τα σενάρια για σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών του lockdown τις τελευταίες μέρες με την πίεση ωστόσο στο σύστημα υγείας να δημιουργεί ασφυκτικές...

 συνθήκες και έντονη ανησυχία στους ειδικούς.

 

Σε «γόρδιο δεσμό» εξελίσσεται μια ενδεχόμενη σταδιακή άρση του lockdown καθώς κυβέρνηση και ειδικοί καλούνται να χαλαρώσουν τα μέτρα με ασφάλεια εν μέσω της ασφυκτικής πίεσης που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στα νοσοκομεία της χώρας και ιδιαίτερα της Αττικής.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι εν μέσω των σεναρίων για χαλάρωση, μόλις χθες η χώρα κατέγραψε «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας με 3.456 μολύνσεις και 630 διασωληνωμένους. Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής παραμένει πολύ δύσκολη, καθώς οι νοσηλευόμενοι αυξάνονται σημαντικά σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου υπάρχουν άτομα που έχουν διασωληνωθεί σε θαλάμους καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες, τα νοσηλευτικά ιδρύματα αναπτύσσουν πολυδύναμες μονάδες σε χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης. 

Στο μεταξύ υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κάλεσε ιδιώτες ιατρούς να κάνουν γνωστή τη συνδρομή τους στο ΕΣΥ, πριν εισηγηθεί την επίταξή τους.

 

«Οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σάς χρειάζεται και έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης. Σε διαφορετική περίπτωση και αν τουλάχιστον 200 γιατροί δεν ανταποκριθούν στο αίτημά μας, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών».

 

Σύμφωνα με τον υπουργό, το δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) δίνει καθημερινή μάχη και, παρά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων, δήλωσε αισιόδοξος ότι «το τέλος της κρίσης είναι κοντά», αφού η πορεία των εμβολιασμών συνεχίζεται απρόσκοπτα και είναι το κλειδί για την πορεία.

 

 

Το μήνυμα Μητσοτάκη για χαλάρωση

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο CNN εκτιμώντας ότι το κύμα της πανδημίας θα αρχίσει να επιπεδώνεται τις επόμενες ημέρες και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες 48 ώρες.

 

Όπως είπε «θα πρέπει να κινηθούμε έξυπνα για το πώς από τη μία θα επιτρέψουμε στους πολίτες περισσότερες δραστηριότητες, χωρίς από την άλλη να κάνουμε συμβιβασμούς στη βασική μας στρατηγική που στόχο έχει την ανάσχεση της πανδημίας. Αυτή λοιπόν είναι και η ισορροπία που θα πρέπει να επιδιώξουμε. Πώς θα επιτρέψουμε στους πολίτες ένα μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας χωρίς όμως να θυσιάσουμε τη γενικότερη στρατηγική μας; Εκεί έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας τώρα».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα θεωρείται από τις χώρες που τα πήγαν καλά στη διαχείριση της πανδημίας και πρόσθεσε πως για την αντιμετώπισή της διπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ από πέρυσι.

«Θα ανοίξουμε για το καλοκαίρι για τους τουρίστες να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι» υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Μητσοτάκης σχολίασε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, λέγοντας:

«Περιμένω αυτά τα πιστοποιητικά να καθιερωθούν. [...] Είμαστε πολύ εξαρτημένοι από τον τουρισμό, περιμένουμε καλύτερη τουριστική σεζόν το καλοκαίρι, έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για να έχουν μια καλή εμπειρία στη χώρα μας».

 

Ποιες είναι οι ημερομηνίες που βρίσκονται στο «τραπέζι»

Η κυβέρνηση θεωρεί πως σε διάστημα 10 με 14 ημερών θα παρουσιαστεί μια επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης, την ώρα που το τρίτο κύμα της πανδημίας σαρώνει όλη την ελληνική επικράτεια.

 

 

Είναι χαρακτηριστική η πρόταση του καθηγητή Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη, όπου με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προτρέπει την επαναλειτουργία των πάντων σε εξωτερικούς χώρους, ή αεριζόμενες αίθουσες, με ανοιχτά παράθυρα, σε ένα πλέγμα δραστηριοτήτων από σχολεία, εργασία, λιανεμπόριο αλλά και εστίαση.

 

Μάλιστα, τάσσεται υπέρ της αναστολής όλων των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις, επισημαίνοντας πως έτσι ο κόσμος θα μπορεί να βγαίνει ελεύθερα σε πάρκα για άθληση και αναψυχή.

 

Σε κάθε περίπτωση, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ την Τετάρτη (17/03), έχει πέσει στο τραπέζι το μερικό άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων, ενώ ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση για επαναξιολόγηση κάποιων μέτρων.

 

Ο οδικός χάρτης της σταδιακής επανεκκίνησης της κοινωνικοοικονομικής ζωής έχει ως εξής:

 

  • Άνοιγμα κομμωτηρίων και υπηρεσιών μανικιούρ-πεντικιούρ στις 22 Μαρτίου.
  • Λιανεμπόριο με click away στις 22 Μαρτίου ή με το SMS στο 13032 από τις 29 Μαρτίου.
  • Άνοιγμα βιβλιοπωλείων.
  • Απελευθέρωση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 τα Σαββατοκύριακα και όχι από τις 19:00 που ισχύει μέχρι σήμερα.

 

Όσον αφορά στην εστίαση, εξετάζεται το άνοιγμά της σε εξωτερικούς χώρους μετά τις 15 Απριλίου με αποστάσεις, ενώ στο άμεσο πλάνο είναι και η επαναλειτουργία των σχολείων.

 

 


 

click-go-back-button

pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:  
  sputniknews.gr/ellada/202103189905541     Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]